شورای امنیت در قطعنامه‌ای خواستار توقف فوری و طولانی‌مدت جنگ اسرائیل و حماس شد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۵

شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه‌ای خواستار توقف فوری و طولانی‌مدت نبرد در سراسر غزه به مدت کافی برای دسترسی به کمک‌ها و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌های حماس و گروه‌های دیگر شد. آمریکا، بریتانیا و روسیه این قطعنامه را وتو نکردند و به آن رای ممتنع دادند.

آمریکا و روسیه در هفته‌های گذشته پیش‌نویس قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت را در این مورد وتو کرده بودند.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، قطعنامه شورای امنیت را «بی‌معنا و غیرمرتبط با واقعیت» خواند و تاکید کرد اسرائیل صرف‌نظر از تصمیم‌های شورای امنیت، قوانین بین‌المللی را رعایت می‌کند و تا نابودی حماس و آزادی گروگان‌ها به اقدام‌های خود ادامه خواهد داد.

او افزود: «شرم‌آور است که شورای امنیت به کشتاری که حماس در اسرائیل انجام داد حتی اشاره‌ای نکرده و همچنان از محکوم کردن آن خودداری می‌کند.»

به گفته اردان، استراتژی حماس این است که عمدا وضعیت انسانی در غزه را وخیم‌تر کند و تلفات فلسطینی‌ها را افزایش دهد تا شورای امنیت را برای متوقف کردن اسرائیل ترغیب کند.

این قطعنامه یک روز پس از ورود ارتش اسرائیل به بیمارستان الشفا در شمال غزه صادر شد.

اسرائیل می‌گوید حماس سلاح‌های خود را در این بیمارستان انبار کرده و عملیاتش را از تونل‌هایی که زیر آن ساخته، هدایت می‌کند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد سربازان این کشور روز چهارشنبه ۲۴ آبان در بیمارستان الشفا در غزه سلاح، تجهیزات جنگی و فنی پیدا کردند و به جست‌وجوی خود در این مجتمع ادامه می‌دهند.

ارتش اسرائیل همچنین ویدیویی را منتشر کرد که به گفته آن‌ها برخی از تجهیزات به دست آمده از یک ساختمان نامعلوم در بیمارستان، از جمله سلاح‌های خودکار، نارنجک و مهمات را نشان می‌دهد.

حماس گزارش ارتش اسرائیل درباره یافتن تسلیحات در بیمارستان شفا را «دروغ و تبلیغات بی‌ارزش» خواند.

اسرائیل تاکید دارد حماس از بیمارستان‌ها در غزه استفاده نظامی می‌کند.

وزارت امور خارجه فرانسه پیشتر در بیانیه‌ای با ابراز نگرانی از عملیات نظامی اسرائیل در بیمارستان شفا تاکید کرد غیرنظامیان فلسطینی نباید هزینه جنایات حماس را بپردازند.

محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت غزه بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین فلسطین است.

عباس تاکید کرد مساله غزه راه‌حل امنیتی و نظامی ندارد.

عملیات نظامی اسرائیل در بیمارستان شفا

تایمز اسرائیل نوشت ارتش این کشور موفق به کشف مقادیری سلاح متعلق به شبه‌نظامیان حماس در داخل بیمارستان شفا شده است. بنا بر این گزارش، وجود این تسلیحات بر حضور نظامی حماس در این مرکز درمانی صحه می‌گذارد.

خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از پزشکان شاغل در بیمارستان شفا نوشت کادر درمان و دیگر کارکنان این مرکز برای در امان ماندن از درگیری‌های شدید خود را پنهان کرده‌اند.

ارتش اسرائیل خبر داد عملیات در بیمارستان شفا ممکن است به آزادی گروگان‌های در اختیار حماس بینجامد.

به گزارش رسانه‌ها، هنوز مدرکی دال بر حضور گروگان‌های اسرائیلی در این بیمارستان به دست نیامده است.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن و اسرائیل به طور کامل مسوول حمله به بیمارستان شفا و همه پیامدهای انسانی آن و تخلیه اجباری ساکنان شمال غزه و آواره شدن آنان هستند.

در این بیانیه آمده است کاخ سفید با این اظهارنظر که مقر فرماندهی حماس در بیمارستان شفا است، به اسرائیل برای انجام کشتار جمعی مردم غزه چراغ سبز نشان داده است.

ادامه درگیری‌ها در منطقه و بحران انسانی در غزه

با ادامه درگیری‌های منطقه‌ای، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، اعلام کرد ناوشکن توماس هادنر این کشور یک پهپاد شلیک‌شده از یمن را در دریای سرخ سرنگون کرده است.

سنتکام گفت این حمله هیچ آسیب جانی و مالی‌ای در پی نداشت.

از سوی دیگر وای‌نت خبر داد ارتش اسرائیل ساختمان پارلمان حماس را در نوار غزه منفجر کرد. این مکان دو روز پیش به دست نیروهای اسرائیلی افتاده بود.

آژیر هشدار حملات راکتی در مناطق جنوبی اسرائیلی در نزدیکی مرز نوار غزه به صدا درآمد. آژیر هشدار همچنین در تعدادی از شهرهای شمالی اسرائیل از جمله کریات شمونا نواخته شد.

یکی از راکت‌های شلیک شده از سوی غزه به شهر ساحلی اشکلون در جنوب اسرائیل اصابت کرد. این حمله تلفات جانی به همراه نداشت.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی، دو سرباز دیگر این کشور در جریان درگیری‌ها در نوار غزه کشته شده‌اند. بدین ترتیب آمار سربازان اسرائیلی کشته شده از زمان آغاز عملیات زمینی این کشور در غزه به ۴۸ تن رسیده است.

کمیته بهداشت پارلمان اسرائیل (کنست) خبر داد اسپرم ۳۹ مرد اسرائیلی کشته شده از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس به دنبال حمله شبه‌نظامیان این گروه به اسرائیل در روز هفتم اکتبر از بدن آن‌ها استخراج شده است تا در آینده به وسیله خانواده‌هایشان برای لقاح مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد.

پارلمان اسرائیل با تصویب قانونی به افراد غیراسرائیلی‌ای که در جریان حمله حماس جان خود را از دست دادند، شهروندی افتخاری اسرائیل اعطا کرد.

اسرائیل اعلام کرد به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) اجازه خواهد داد چند صد هزار لیتر سوخت را از طریق گذرگاه رفح به غزه ارسال کند.

رویترز گزارش داد اولین کامیون حامل سوخت از طریق گذرگاه رفح وارد نوار غزه شد.

اونروا دریافت ۲۳ هزار لیتر سوخت را از مصر تایید کرد. به گفته توماس وایت، مدیر اونروا در غزه، این مقدار تنها ۹ درصد از نیاز روزانه به سوخت در این منطقه را پوشش می‌دهد.

اونروا ۲۳ آبان هشدار داد با توجه به کمبود شدید سوخت در نوار غزه، بیمارستان‌ها و تصفیه‌خانه‌ها تا ۴۸ ساعت آینده مجبور به متوقف کردن فعالیت‌های خود خواهند شد.

احتمال توافق برای آزادی گروگان‌های حماس

یک مقام ارشد اسرائیلی در مصاحبه با ای‌بی‌سی نیوز گمانه‌زنی‌ها را در مورد پیشرفت در مذاکرات بر سر آزادی گروگان‌های حماس تایید کرد.

او گفت کابینه جنگ اسرائیل روز سه‌شنبه ۲۳ آبان برای بررسی این توافق تشکیل جلسه داد.

واشینگتن پست روز سه‌شنبه به نقل از یک مقام عالی‌رتبه اسرائیلی خبر داد اسرائیل و حماس در زمینه آزادی اکثر زنان و کودکانی که در نوار غزه گروگان این گروه هستند، به دست‌یابی به یک توافق نزدیک شده‌اند.

گفته می‌شود بر اساس این توافق، احتمالا آتش‌بسی پنج روزه در منطقه برقرار خواهد شد.

خانواده‌های گروگان‌های حماس در دومین روز از تجمع اعتراضیشان به حرکت خود از تل‌آویو به سمت اورشلیم ادامه دادند.

واکنش‌های بین‌المللی به مناقشه اسرائیل و حماس

جو بایدن پس از دیدار با رییس‌جمهوری چین، در قسمتی از نشست خبری خود با اشاره به انتقادها از حمله اسرائیل به بیمارستان الشفا در غزه، گفت: «حماس با ساختن مرکز فرماندهی خود در زیر یک بیمارستان در غزه مرتکب جنایت جنگی شده و این یک واقعیت است.»

او گفت: «حماس تهدید کرده که دوباره به اسرائیل حمله خواهد کرد، آن‌طور که سر نوزادان را برید و زنان را کشت. در نتیجه انفعال در این شرایط کاری از پیش نمی‌برد.»

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین با اشاره به لزوم حل‌وفصل بحران کنونی گفت: «به اسرائیل به صراحت گفته‌ام که تنها راه حل موجود برای وضعیت کنونی، تشکیل دو کشور اسرائیل و فلسطین است. تا زمانی که راه‌حل دو کشوری اجرا نشود، فکر نمی کنم مشکلات کنونی حل شود. اگر اسرائیل بخواهد غزه را اشغال کند، مرتکب اشتباه بزرگی خواهد شد.»

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه در تماسی تلفنی با جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا از او خواست از برقراری آتش‌بس در نوار غزه حمایت کند.

اردوغان تاکید کرد آنکارا خواهد کوشید تا اسرائیل به دلیل اقداماتش در دادگاه‌های بین‌المللی مجازات شود.

او در سخنرانی خود در پارلمان ترکیه، اسرائیل را یک «دولت تروریستی» دانست و افزود اسرائیل با نقض قوانین بین‌المللی مرتکب جنایات جنگی شده است.

وزارت امور خارجه اردن ورود نظامیان اسرائیلی به بیمارستان شفا را نقض قوانین بین‌المللی دانست.

تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، گزارش‌ها را درباره حمله نظامی به بیمارستان شفا «عمیقا نگران‌کننده» خواند و افزود ارتباط این سازمان با بیمارستان شفا قطع شده است.

مارتین گریفیث، معاون دبیر‌کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و امدادرسانی گفت از گزارش‌ها درباره حمله نظامی به بیمارستان شفا «وحشت‌زده» شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها