دیلی میل در گزارشی نوشت سرویسهای اطلاعات مخفی روسیه در میان «افراد خود» در حال تحقیق در مورد فردی هستند که از قصدش برای ترور ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه صحبت کرده است.
این روزنامه روز پنجشنبه ۱۳ مهر به نقل از کانال تلگرامی VChk-OGPU که ارتباط نزدیکی با آژانسهای امنیتی مسکو دارد، خبر داد که یک «مامور امنیتی» ناشناس به یک خبرچین گفته «وظیفه دارد دیکتاتور را برکنار کند».
این ادعای عجیب طی گفتوگویی در کلوب کارائوکه هانی، در چخوف و نزدیکی مسکو مطرح شده؛ جایی که پاتوق شناخته شده ماموران سرویسهای امنیتی است.
به گزارش دیلی میل، مامور مورد اشاره طی یک «مکالمه صمیمانه طولانی درباره جنگ و آینده روسیه» کارت شناسایی امنیتی خود را به میخائیل یورچنکو، خبرچین سرویس امنیتی روسیه نشان داده و طرح خود را برای برکناری پوتین با او در میان گذاشته است.
پس از این مکالمه، خبرچین که به شدت نگران شده، مساله را به پلیس گزارش داده است.
دیلی میل در ادامه به نقل از VChK-OGPU نوشت سرویسهای ویژه چندین روز است در جستوجوی این فرد ناشناس هستند.
بر اساس راهنمایی خبرچین، ماموران برای بررسی وضعیت به کلوب هانی رفتند.
دیلی میل در گزارش خود نوشت: «پوتین که شنبه ۱۵ مهر ۷۱ ساله میشود، به بدبینی معروف است. او مساله امنیت خود را بسیار جدی میگیرد و طبق گزارشها، مکان و مسیرهای سفر خود را به طور مرتب تغییر میدهد.»
گزارشها همچنین حاکی از آن است که او طی رویدادهای رسمی سراسر روسیه از یک «بَدَل» استفاده میکند تا ظاهر «رهبر مردمیاش» را حفظ اما در عین حال خود را پنهان کند.
در هفتههای اخیر، پوتین بیش از پیش در انظار عمومی حضور داشته تا جنگ اوکراین و حمله به غرب را توجیه کند.
رهبر روسیه در المپیاد بینالمللی امنیت مالی در سوچی به دانشآموزان شرکتکننده گفت که عده زیادی در اروپا او را تحسین میکنند و ارزشهای سنتیاش را قبول دارند.
برخی از جملات پوتین در آن نشست شامل این موارد بود: «من میخواهم از دوستانمان دفاع کنم» و «ما در اروپا دوستان زیادی داریم ....»
او همچنین مدعی شد مدرنیسم در غرب به ویژه در آمریکای شمالی و اروپا «بسیار تهاجمی» رفتار میکند اما افراد زیادی در کشورهای اروپایی هستند که «پیرو ارزشهای روسیه» هستند.
رییسجمهوری روسیه گفت اعتقادات او «طرفداران بیشماری» دارد اما آنها اغلب مخفیانه عمل میکنند و نظر خود را بیان نمیکنند: «به همین دلیل است که من از کلمه همه استفاده نمیکنم.»
پوتین همچنین گفت: «هدف من این است که همه طرفدارانمان را در کنار خودمان داشته باشیم و با یکدیگر متحد شویم.»
دیلی میل نوشت دفاع پوتین از ارزشهای سنتی خانواده با واکنشهای منفی هم مواجه شده است.
یکی از کانالهای تلگرامی در روسیه در واکنش به صحبتهای پوتین، او را «مردی مطلقه که با معشوقهاش زندگی میکند» نامید که دختران بالغ خود را «زن اول» و «زن دوم» خطاب میکند.
از سوی دیگر پوتین در تعطیلات سیبری به یک همراه یک مرد دیده شد در حالی که هیچ تصویری از او کنار فرزندان و نوههایش وجود ندارد.
با وجود این او تاکید کرد: «باز هم میگویم. غرب با ارزشهای سنتی خانواده مخالف است.»
خیز پوتین برای یک دوره ریاستجمهوری دیگر
در ادامه گزارش دیلی میل به مطلب روز ۱۱ مهر روزنامه کامرسانت روسیه اشاره شده که نوشته است پوتین به زودی قصد خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ مطرح میکند.
با چنین اقدامی، رییس کنونی کاخ کرملین تا سال ۲۰۳۰ در راس قدرت باقی خواهد ماند.
کامرسانت به نقل از منابع ناشناس نزدیک به دولت گزارش داد که مقامات گمان میکنند پوتین طی کنفرانس ماه نوامبر از عزم خود برای شرکت در انتخابات ماه مارس سال آینده خبر خواهد داد.
این روزنامه که یکی از معتبرترین رسانههای روسیه است یادآور شد سناریوهای دیگری نیز برای آنچه ممکن است در کنفرانس نوامبر اعلام شود وجود دارد.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در پاسخ به گزارش کامرسانت گفت: «من چیزی در مورد اعلام رسمی کمپین ریاستجمهوری در ماه نوامبر نمیدانم.»
دیلی میل در گزارش خود نوشت پوتین در آخرین روز سال ۱۹۹۹ به دست بوریس یلتسین به ریاستجمهوری رسید و از زمان جوزف استالین، طولانیترین زمان را بهعنوان رهبر روسیه سپری کرده است.
پوتین حتی بیشتر از دوره ۱۸ ساله لئونید برژنف در راس قدرت قرار داشته است.
در حالی که بسیاری از مقامات، دیپلماتها و جاسوسان انتظار دارند پوتین به شکل مادامالعمر در راس قدرت بماند، هنوز هیچ تاییدیهای مبنی بر برنامه او برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ از سوی منابع رسمی اعلام نشده است.
پوتین ماه گذشته گفت پس از اعلام برگزاری انتخابات ریاستجمهوری از سوی پارلمان که طبق قانون در ماه دسامبر انجام میشود، در مورد برنامههای خود صحبت خواهد کرد.
پسکوف هم طی سخنان ماه گذشتهاش با اشاره به احتمال حضور پوتین در انتخابات گفت که اگر او تصمیم به نامزدی در انتخابات بگیرد، هیچکس نمیتواند با او رقابت کند.
دیلی میل در پاسخ به این ادعا نوشت با اینکه ممکن است پوتین رقیبی در کسب آرای ریاستجمهوری نداشته باشد اما جاسوس سابق کاگب اکنون با جدیترین چالشها از زمان میخائیل گورباچف در هنگام فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی مواجه است.
جنگ روسیه در اوکراین بزرگترین رویارویی با غرب از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ است و پوتین با شروع این جنگ، بزرگترین شوک را به اقتصاد روسیه در چند دهه اخیر وارد کرد.
از سوی دیگر او در ماه ژوئن با شورش ناموفق قدرتمندترین مزدور روسیه، یوگنی پریگوژین مواجه شد.
غرب، پوتین را «دیکتاتور و جنایتکار جنگی» معرفی میکند؛ کسی که روسیه را به یک درگیری به سبک امپریالیستی سوق داده و این کشور را تضعیف کرده است.
به گفته ناظران، او غرب و ناتو را مجبور به رویایی با روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری کرده است.
با این حال پوتین جنگ اوکراین را بهعنوان بخشی از یک مبارزه بسیار بزرگتر با ایالات متحده میداند.
جاسوسان شوروی سابق که در مسکو قدرت را در دست دارند، بارها درباره خطر درگیری روسیه و ناتو هشدار دادهاند. به اعتقاد آنها، نتیجه این درگیری ظهور چین بهعنوان یک ابر قدرت است.
دیلی میل در پایان گزارش خود نوشت غرب خواهان درگیری ناتو با روسیه نیست بلکه صرفا به اوکراین کمک میکند تا نیروهای روسیه را شکست دهد.
کرملین اما ادعا میکند غرب هرگز موفق به شکست روسیه در بحران اوکراین نخواهد شد.