اسرائیل و حماس یکدیگر را درباره نهایی نشدن توافق آتش‌بس غزه مقصر دانستند

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۵

با وجودی که اسرائیل و حماس در روزهای اخیر از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌ها خبر داده بودند، دو طرف چهارشنبه یکدیگر را در ارتباط با نهایی نشدن این توافق مقصر دانستند.

حماس می‌گوید اسرائیل شرایط جدیدی مطرح کرده است و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز این گروه را به نقض توافق‌های پیشین متهم کرده است.

حماس چهارشنبه پنجم دی‌ماه گفت اسرائیل شرایط جدیدی در ارتباط با عقب‌نشینی از غزه، آتش‌بس، آزادی زندانیان فلسطینی و بازگشت آوارگان مطرح کرده که دستیابی به توافق موجود را به تاخیر انداخته است.

حماس گفت در مذاکراتی که با میانجی‌گری قطر و مصر انجام شده، جدی بوده و از خود انعطاف نشان داده است.

نتانیاهو نیز در بیانیه‌ای حماس را به «ادامه دروغ‌گویی» متهم کرد و گفت این گروه توافق‌هایی را که پیش‌تر حاصل شده بود نقض و در روند مذاکرات ایجاد مشکل می‌کند.

نتانیاهو در عین حال بر ادامه «تلاش‌های بی‌وقفه» اسرائیل برای بازگرداندن گروگان‌ها تاکید کرد.

مذاکره‌کنندگان اسرائیلی پس از یک هفته گفتگوهای فشرده در قطر، عصر سه‌شنبه چهارم دی‌ماه برای مشورت درباره ادامه روند مذاکرات، به اسرائیل بازگشتند.

در دو هفته اخیر، آمریکا، قطر و مصر تلاش‌های خود را برای دستیابی به یک توافق مرحله‌ای افزایش داده‌اند. یکی از چالش‌ها مربوط به توافق بر سر استقرار نیروهای اسرائیلی در غزه بوده است.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه پنجم دی‌ماه در گفت‌وگو با فرماندهان نظامی گفت که اسرائیل کنترل امنیتی خود بر نوار غزه را از جمله از طریق ایجاد مناطق حائل و پست‌های کنترل حفظ خواهد کرد.

حماس خواستار پایان جنگ است و در مقابل، اسرائیل تاکید دارد که باید حکومت حماس بر غزه پایان یابد تا این گروه برای این کشور تهدیدی ایجاد نکند.

ادامه فشار نظامی اسرائیل

هم‌زمان با ادامه مذاکرات آتش‌بس، نیروهای اسرائیلی به حمله‌های خود در شمال نوار غزه ادامه می‌دهند. در یکی از شدیدترین حمله‌های ۱۴ ماه گذشته، اسرائیل به محدوده سه بیمارستان در حاشیه شمالی غزه در بیت لاهیا، بیت حانون و جبالیا حمله کرد.

فلسطینی‌ها اسرائیل را به تلاش برای تخلیه دائمی شمال نوار غزه برای ایجاد یک منطقه حائل متهم می‌کنند. اسرائیل این ادعا را رد کرده و می‌گوید به غیرنظامیان دستور داده که برای امنیت خود از این مناطق خارج شوند.

به گفته مقام‌های بهداشت و درمان غزه، روز چهارشنبه پنجم دی‌ماه دست‌کم ۲۴ نفر در حمله‌های اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه کشته شدند. یکی از این حمله‌ها ساختمان مدرسه‌ای در حومه شیخ رضوان در شهر غزه را که آوارگان جنگی در آن پناه گرفته بودند، هدف قرار داد.

در حمله‌ای دیگر در منطقه المواسی در رفح، که به عنوان منطقه‌ای برای اهداف انسان‌دوستانه مجزا شده، اسرائیل در عملیاتی یک از شبه‌نظامیان حماس را هدف قرار داد، اما در این حمله چندین فلسطینی دیگر نیز کشته شدند.

در حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، هزار و ۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به غزه گروگان گرفته شدند. همچنین از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، علاوه بر ویران شدن بخش عمده‌ای از این باریکه، بیش از ۴۵ هزار فلسطینی کشته و بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه آواره شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها