وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، اعلام کرد سربازان اسرائیلی بیمارستان اندونزیایی در شمال غزه را تخلیه کردند و بسیاری از بیماران، حتی با پای پیاده، به بیمارستان دیگری در شهر غزه منتقل شدند.
به گزارش رویترز، بیمارستان اندونزیایی یکی از معدود بیمارستانهای نوار غزه است که هنوز نیمه فعال است.
این بیمارستان در شمال غزه و در منطقهای واقع شده که نزدیک به سه ماه است تحت فشار شدید نظامی اسرائیل قرار دارد.
اسرائیل میگوید عملیاتش در سه منطقه در شمال غزه که بیمارستان اندونزیایی را احاطه کردهاند شامل بیت لاهیا، بیت حانون و جبلیه، شبهنظامیان حماس را هدف قرار میدهد.
بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، شبهنظامیان حماس از بیمارستان اندونزی برای حمله به نیروهای اسرائیلی استفاده میکنند و دستور تخلیه آن «جابهجایی امن غیرنظامیان، پرسنل پزشکی و بیماران را از منطقه قبل و در طول عملیات تسهیل میکند.»
فلسطینیها اسرائیل را متهم میکنند که بهدنبال تخلیه دائمی شمال غزه برای ایجاد منطقه حائل است؛ اتهامی که اسرائیل آن را رد میکند.
مدیر وزارت بهداشت در نوار غزه که از سوی حماس اداره میشود، گفت که ارتش اسرائیل به مقامات بیمارستان اندونزیایی دستور داده که این بیمارستان را دوشنبه و قبل از اینکه در ساعات اولیه سهشنبه به آن حمله کند، تخلیه کنند.
او گفت که دو مرکز پزشکی دیگر در شمال غزه، بیمارستانهای العوده و کمال عدوان نیز در معرض حملات مکرر نیروهای اسرائیلی قرار دارند.
به گفته پزشکان فلسطینی، نیروهای اسرائیلی از دوشنبه در مجاورت بیمارستان کمال عدوان عملیات انجام دادهاند.
از اوایل اکتبر امسال، مقامات این سه بیمارستان دستورات اسرائیل مبنی بر تخلیه مراکز خود یا رها کردن بیماران بدون مراقبت از آنان را رد کردهاند.
اسرائیل میگوید که در آن دوره با همکاری آژانسهای بینالمللی مانند سازمان بهداشت جهانی، تحویل تجهیزات پزشکی، سوخت و انتقال بیماران را به بیمارستانهای دیگر در این منطقه تسهیل کرده است.
حسام ابوصفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان، گفت که مقامات این بیمارستان در برابر دستور جدید ارتش اسرائیل برای تخلیه صدها بیمار، همراهان و کارکنان آنها مقاومت کردند. او افزود که بیمارستان زیر آتش دائمی اسرائیل بوده و به ژنراتورها، پمپهای اکسیژن و بخشهایی از ساختمان این بیمارستان آسیب رسیده است.
یک مقام امنیتی اسرائیل گفت که این منطقه یک پایگاه حماس است.
او گفت: «کمال عدوان در قلب پیچیدهترین درگیریها در جبلیه قرار دارد. ما بسیار مراقب هستیم.»
در همین حال، بمباران نقاط دیگر منطقه از سوی اسر ائیل ادامه یافت و به گفته پزشکان، حداقل ۱۵ فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل در سهشنبه کشته شدند.
جنگ غزه با حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جنوب اسرائیل آغاز شد که بر اساس آمار اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به گروگان گرفته شدند.
به گفته مقامات بهداشتی در منطقه تحت کنترل حماس، عملیات اسرائیل علیه حماس از آن زمان تاکنون بیش از ۴۵ هزار و ۲۰۰ فلسطینی را کشته است. اکثر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری آواره شدهاند و بخش اعظم غزه ویران شده است.
تلاش میانجیگران مصر، قطر و ایالات متحده برای پایان دادن به درگیریها و آزادی گروگانهای اسرائیلی و خارجی در ماه جاری افزایش یافت اما همنوز هیچ پیشرفتی گزارش نشده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دوشنبه گفت پیشرفتهایی در مذاکرات آزادی گروگانها با حماس حاصل شده است، اما او نمی داند چقدر طول میکشد تا نتایج را ببیند.
بر اساس اظهارات روز دوشنبه مقامات اسرائیلی و فلسطینی، شکافها بین اسرائیل و حماس بر سر آتشبس احتمالی غزه کاهش یافته است، اگرچه اختلافات اساسی هنوز حل نشده است.