جلسه دادگاه وریشه مرادی به بهانه غیبت مستشار و نماینده دادستان بار دیگر لغو شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۸

جلسه دادگاه وریشه مرادی، زندانی سیاسی که قرار بود روز هفتم شهریور برگزار شود، به بهانه غیبت مستشار دادگاه و نماینده دادستان، بار دیگر لغو شد. مرادی با اتهامات «بغی و عضویت در یکی از گروه‌های اپوزیسیون مخالف نظام» مواجه است که می‌تواند به صدور حکم سنگینی نظیر اعدام بینجامد.

طبق اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، مرادی روز چهارشنبه هفتم شهریور برای محاکمه از زندان اوین به دادگاه انقلاب منتقل شد و قرار بود از سوی قاضی ابوالقاسم صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شود.

یک منبع نزدیک به خانواده مرادی در این زمینه به ایران‌اینترنشنال گفت این جلسه به دلیل غیبت نماینده دادستان و قاضی محمدرضا عموزاد که قرار بود به عنوان مستشار دادگاه در جلسه حضور داشته باشد، لغو شد.

به گفته این منبع آگاه، حاضران در دادگاه اطمینان یافتند که عموزاد در دادگاه انقلاب حضور داشته و بهانه عدم حضور او در دادگاه، در راستای بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن بیشتر مرادی و افزایش فشار روانی بر او و خانواده‌اش صورت گرفته است.

جلسه نخست دادگاه رسیدگی به اتهامات مرادی روز ۲۷ خرداد در دادگاه انقلاب برگزار شد و جلسه دوم محاکمه او در روزهای ششم و ۱۴ مرداد نیز لغو شد.

این زندانی سیاسی روز ۱۴ مرداد اعلام کرد در اعتراض به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی و پخشان عزیزی از حضور در جلسه دادگاه خود خودداری کرده و آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

او با انتشار نامه‌ای نوشت: «داعش سرمان را می‌برید و جمهوری اسلامی، سرمان را به دار می‌کشد .... هیچ دانش سیاسی-حقوقی توان حل این پارادوکس را ندارد. پس بیدار باشیم.»

منبع نزدیک به خانواده مرادی در خصوص روند انتقال این زندانی برای محاکمه به دادگاه انقلاب گفت: «وریشه همراه با معصومه نوریانی، پاسیار زندان به دادگاه اعزام شد. نوریانی در مسیر اعزام، در مورد جزییات پرونده‌اش با او صحبت و تلاش کرد با سوال و جواب‌های شبیه به بازجویی، وریشه را در راستای آزار و اذیت بیشتر خشمگین و برانگیخته کند.»

یکی از زندانیانی که پیش‌تر در بند زنان زندان اوین با مرادی هم‌بند بوده است به ایران‌اینترنشنال گفت: «پاسیار نوریانی قبلا هم در مورد دو تن دیگر از زنان زندانی چنین کاری انجام داده و پس از بازگشت به زندان، اطلاعات و جزییات پرونده آن‌ها را به شکل توهین‌آمیزی نزد زندانیان بازگو کرده بود.»

مرادی از اردیبهشت امسال با دستور قاضی صلواتی از حق تماس و ملاقات با خانواده و وکیل‌های خود محروم شد.

ایران‌اینترنشال روز سوم شهریور در گزارشی نوشت که او و ۱۴ زن زندان سیاسی دیگر به دلیل اعتراض به اعدام‌ها در ایران، از حق برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده‌شان محروم شده‌اند.

این زندانی سیاسی دهم مرداد ۱۴۰۲ همراه با ضرب و جرح شدید در حوالی سنندج بازداشت شد.

پس از آن در تاریخ ۱۷ آبان، رسانه‌های نزدیک به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در گزارشی از بازداشت مرادی و دو شهروند کُرد دیگر به نام‌های پخشان عزیزی و سیروان محمدرضایی خبر دادند و آن‌ها را عضو «پژاک» (حزب حیات آزاد کردستان) معرفی کردند.

روز چهارم مهر، حزب حیات آزاد کردستان، مرادی را «عضو جامعه‌ زنان آزاد شرق کردستان» معرفی کرد و با انتشار بیانیه‌ای خطاب به افکار عمومی و سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر اعلام کرد او برای «انجام فعالیت‌های سیاسی و سازماندهی زنان در کردستان» حضور داشته است.

گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال در بهمن‌ سال گذشته از شکنجه مرادی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات حکایت داشت.

جمهوری اسلامی از زمان روی کار آمدن همواره فعالان مدنی، کارگری و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.

از آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان، از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

شب انار
عاشقانه‌های مولانا با آرش فولادوند
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها