بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، ۱۵ نفر از زندانیانی سیاسی بند زنان زندان اوین طی هفتههای گذشته از برقراری تماس و ملاقات با خانواده محروم شدهاند. این محرومیتها با دستور کمیته انضباطی زندان اوین و به دلیل اعتراض زنان زندانی به صدور و اجرای احکام اعدام صورت گرفته است.
پخشان عزیزی، الهه فولادی، گلرخ ایرایی، وریشه مرادی، نرگس محمدی، محبوبه رضایی، ریحانه انصارینژاد، سمانه اصغری، آنیشا اسداللهی، پریوش مسلمی، مریم یحیوی، سارینا جهانی، ساناز یکتا، نسرین خضریجوادی و زهرا صفایی این ۱۵ زندانی هستند.
طبق اطلاعات رسیده، شش تن از این زندانیان به مدت یک ماه، هفت نفر به مدت دو ماه و دو تن دیگر به مدت سه ماه از حق تماس تلفنی و ملاقات با وکیلان و خانوادههای خود محروم شدهاند.
ایراناینترنشنال روز ۱۸ مرداد در گزارشی نوشت در پی اعتراض ۱۶ مرداد زندانیان بند زنان زندان اوین به اعدام رسایی و هجوم گارد حفاظت به آنها، دستکم ۱۷ زندانی مجروح شدند یا از حال رفتند.
در این گزارش آمده بود که مسئولان زندان تماسهای تلفنی زندانیان را قطع کردند و در نتیجه خانوادههای آنها از وضعیت این زندانیان بیخبر هستند.
پس از اعتراض زندانیان به این موضوع برخی از آنها مجددا موفق با تماس با خانوادههای خود شدند و ۱۵ تن دیگر همچنان از حق ملاقات و تماس تلفنی محروماند.
عزیزی و فولادی زندانیانی هستند که به مدت سه ماه از حق ملاقات و تماس تلفنی با خانواده و وکیلان خود محروم هستند.
یک ماه از این محرومیت به دلیل اعتراض به اعدام رضا رضایی که به ضرب و شتم زنان زندانی سیاسی از سوی گارد زندان انجامید، یک ماه به دلیل اعتراض زندانیان به اعدامها و تحصن کردن در حیاط زندان و یک ماه نیز به خاطر اعتراض به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و فرمایشی خواندن آن از سوی آنها صادر شده است.
ایرایی، مرادی، محمدی، رضایی، انصارینژاد، اصغری و اسداللهی نیز هر کدام به مدت دو ماه از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانوادههایشان محروماند.
یک ماه از این محرومیت به دلیل اعتراض به اعدام رضا رسایی که به ضرب و شتم زنان زندانی سیاسی از سوی گارد زندان انجامید و یک ماه هم به دلیل اعتراض زندانیان به اعدامها و تحصن کردن در حیاط زندان صادر شد.
مسلمی، یحیوی، جهانی، یکتا، خضریجوادی و صفایی نیز هرکدام برای یک ماه از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده و وکیلانشان محروماند.
جهانی به دلیل اعتراض به اعدام رضا رسایی و مسلمی، یحیوی، صفایی، یکتا، خضریجوادی و ربانی، به دلیل اعتراض زندانیان به اعدامها و تحصن کردن در حیاط زندان از تماس و ملاقات محروم شدند.
از میان این زندانیان، مسلمی از سوم مرداد امسال از حق برقراری تماس و ملاقات با خانواده محروم شده است. پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام به همراه الهه فولادی نیز از روز ۱۶ تیر امسال از تماس و ملاقات محروماند.
وریشه مردای، زندانی سیاسی هم با اتهام «بغی» که میتواند به صدور حکم سنگین نظیر اعدام بینجامد مواجه است و از اردیبهشت امسال با دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران از حق تماس و ملاقات با خانواده و وکیلان خود محروم شد.
کیوان عزیزی و امیر سجادی، وکیلان وریشه مرادی روز اول شهریور در گفتوگو با «شبکه شرق» خبر از رفع ممنوعیت ملاقات و تماس او با اعضای درجه یک خانوادهاش با حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب دادند و تاکید کردند که او همچنان از از حق تماس و ملاقات محروم است.
وکیلان مرادی تاکید کردند: «او برخلاف قانون آیین دادرسی کیفری و آیین نامه سازمان زندانها از ملاقات و تماس با وکلای خود به رغم وجود حساسیت در پروندهاش، محروم است.»
تماس تلفنی و ملاقات حضوری نرگس محمدی، فعال حقوق بشر برنده جایزه نوبل صلح هم از روز هشتم آذر ۱۴۰۲ به بهانه فعالیت در داخل زندان و ارسال مطالب و نوشتهها به خارج زندان، قطع شده است.
یک منبع نزدیک به خانوادههای این زندانیان سیاسی در گفتوگو با ایراناینترنشنال گفت زنان زندانی در حالی از حق تماس و ملاقات محروماند که پس از ضرب و جرح شدید به دست ماموران گارد و مسئولان زندان و صدماتی که دیدند، تحت رسیدگی پزشکی مناسب قرار نگرفتند.
مصطفی نیلی وکیل دادگستری روز ۲۴ مرداد گفت که موکلش درخواست ملاقات با او و اعزام به پزشکی قانونی برای ثبت اثار کبودی بر بدنش را به مسئولان زندان داد اما به درخواستهایش بیتوجهی شد.
بیشتر بخوانید: ۴۳ نهاد حقوق بشری خواهان تحقیق مستقل درباره ضرب و جرح زنان زندانی در اوین شدند
بند زنان اوین که از آن با عنوان خط مقدم «زن، زندگی، آزادی» یاد میشود، اکنون حدود ۷۰ زندانی سیاسی را در خود جای داده است.
این بند در ماههای گذشته بارها شاهد حرکتهای اعتراضی از جمله تحصن و اعتصاب غذای زندانیان در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام بود.
زنان زندانی سیاسی در روزهای سوم و ششم مرداد در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی در حیاط بند زنان زندان اوین تحصن کردند.
این زندانیان سیاسی از مردم خواستند با شعارهای «نه به اعدام» و «آزادی زندانی سیاسی» با آنها همراه شوند.
پس از آن دفتر بند زنان زندان اوین ۳۷ تن از زنان زندانی سیاسی این بند را از حق ملاقات با خانواده محروم کرد.