۴۳ سازمان حقوق بشری بینالمللی در بیانیهای خواهان انجام تحقیق مستقل درباره ضرب و جرح زنان زندانی معترض به اعدام رضا رسایی شدند. این سازمانها با بیان اینکه زنان زندانی در اوین جان خود را در راه مبارزه برای صلح و دموکراسی به خطر انداختهاند، همبستگی خود را با ایشان اعلام کردند.
سازمانهای حقوق بشری مورد نظر با بیان این که در حال حاضر حدود ۷۰ زن زندانی از نسلهای مختلف و با باورها و گرایشات گوناگون سیاسی در اوین زندانی هستند، یادآوری کردند که این زنان تنها به دلیل مبارزه برای آزادی و حقوق بشر در ایران بازداشت و زندانی شدهاند.
آنان با ابراز نگرانی شدید درباره ضرب و شتم زنانی زندانی سیاسی در اوین، تاکید کردند با قاطعیت در کنار این زنان و تمامی فعالان و شهروندانی که از حقوق آنها دفاع میکنند، میایستند.
این سازمانها با اشاره به محرومیت زندانیان معترض مجروح شده از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به بیمارستان، یادآوری کردند مسئولان زندان درخواست زندانیان را برای ثبت شکایت علیه زندانبانان و ماموران گارد زندان، بیپاسخ گذاشتهاند.
ایراناینترنشنال روز ۱۸ مرداد گزارش داد در پی هجوم گارد حفاظت زندان اوین به زنان زندانی سیاسی معترض به اعدام رضا رسایی، دستکم ۱۷ زندانی مجروح شدند یا از حال رفتند.
در پی انتشار این خبر، روابط عمومی سازمان زندانها با صدور اطلاعیهای ضرب و شتم زندانیان را تکذیب کرد.
بیشتر بخوانید: نقش افسر جانشین زندان اوین در ضرب و شتم زنان زندانی معترض به اعدام رضا رسایی
۴۳ سازمان حقوق بشری بینالمللی در بیانیه خود یادآوری کردند تجمع روز ۱۶ مرداد زنان زندانی سیاسی در اوین به دنبال اجرای حکم اعدام رضا رسایی و در مخالفت با حکم اعدام صادر شده برای پخشان عزیزی و شریفه محمدی و در خطر صدور حکم اعدام گرفتن وریشه مرادی و نسیم غلامی سیمیاری، دو تن از همبندیهایشان، صورت گرفته است.
پخشان عزیزی روز سوم مرداد و شریفه محمدی روز ۱۴ تیر با اتهام «بغی» به اعدام محکوم شدند.
وریشه مرادی و نسیم غلامی سیمیاری نیز با اتهامات مشابه در خطر صدور احکام سنگین نظیر اعدام هستند.
بیانیه مورد اشاره روز دوشنبه به چهار زبان در نشریات اروپایی لیبراسیون، الپائس، لاستامپا و تاگساشپیگل منتشر شد.
این سازمانهای حقوق بشری از بند زنان اوین به عنوان مکانی نام بردند که به دژی مقاوم در مسیر مبارزه برای آزادی تبدیل شده است.
آنها در پایان خواستار توقف فوری مجازات اعدام، آزادی همه زندانیان سیاسی، اجرای فوری اقداماتی برای تضمین امنیت جسمی و روانی زندانیان در ایران به ویژه در بند زنان زندان اوین، انجام تحقیقات مستقل بینالمللی برای کشف حقیقت درباره اعمال خشونت علیه زندانیان سیاسی و پاسخگو کردن مقامات جمهوری اسلامی در برابر نقض حقوق زندانیان در ایران شدند.
مریم یحیوی، زندانی سیاسی، روز ۲۸ مرداد در نامهای با تایید ضرب و شتم زنان زندانی نوشت: «گارد زندان اوین زورشان را در بازوهایشان جمع کردند و بر سر و جان زندانیان نشاندند.»
پیش از این نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل در نامهای به ریاست زندان اوین، خواستار دیدار با نماینده پزشکی قانونی برای ثبت آثار ضرب و جرح و کبودی ایجاد شده در ناحیه قفسه سینه و بازوی خود شد.