یک گرافیتی در ایران برای دعوت شهروندان به تحریم انتخابات

تشکل‌های دانشجویی و فعالان سیاسی و مدنی خواستار تحریم انتخابات شدند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۹

۱۰ تشکل دانشجویی، دو تشکل دانش‌آموزی و گروهی از دانشجویان و فعالان مدنی، صنفی و سیاسی در بیانیه‌ای مشترک، خواستار تحریم انتخابات ریاست‌جمهوری شدند. ده‌ها شهروند نیز در پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال گفتند در انتخابات شرکت نمی‌کنند.

بیانیه تشکل‌های دانشجویی: رای ما انقلاب «زن زندگی آزادی» است

در این بیانیه آمده است: «مشتی از سابقه‌‌داران جنایت علیه مردم ایران، برای ریاست‌جمهوری حکومتی که در جنگ علیه مردم است، مجددا به صحنه آمده‌اند تا علی‌رغم درماندگی و چندپارگی، همچنان به سازمان‌دهی فضای سرکوب ادامه دهند.»

امضاکنندگان این بیانیه، انتخابات ریاست‌جمهوری را «مضحکه» دانستند و گفتند نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان، مردم ایران را نمایندگی نمی‌کنند و «صرفا ابزار و مکانیزمی برای انتصاب یکی دیگر از عوامل جنایت علیه بشریت بر مسند ریاست دولت هستند».

در میان امضاکنندگان این بیانیه اسامی تشکل دانشجویان پیشرو، کمیته سراسری دانشجویان کردستان، اتحاد دانشجویان دانشگاه الزهرا، تشکل دانش‌آموزان انقلابی بوشهر، عاتکه رجبی، راحله احمدی، کوکب بداغی پگاه، سهیل عربی، پوران ناظمی و جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی ارومیه، خواجه نصیر، خوارزمی، کردستان، شیراز، آزاد شهر قدس و فنی یزدان‌پناه سنندج دیده می‌شوند.

آن‌ها افزودند: «انتخابات در جمهوری اسلامی، انتصابی است از بین عاملین حکومت که متعهد به حفظ سیاست‌های نظام دیکتاتوری اسلامی بر پایه زن‌ستیزی، زندان و شکنجه و اعدام باشد.»

امضاکنندگان این بیانیه رای و انتخاب خود را انقلاب «زن زندگی آزادی» خواندند و تاکید کردند جامعه به چیزی کمتر از پیروزی این انقلاب رضایت نخواهد داد.

شهروندان: مشارکت در انتخابات یعنی پایمال کردن خون قربانیان جمهوری اسلامی

ده‌ها شهروند پس از برگزاری نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال ارسال و تاکید کردند مشارکت در انتخابات به معنای نادیده گرفتن جنایات جمهوری اسلامی و پایمال کردن خون قربانیان آن در چهار دهه اخیر است.

اولین مناظره تلویزیونی انتخابات شامگاه دوشنبه ۲۸ خرداد میان مصطفی پورمحمدی، علیرضا زاکانی، سعید جلیلی، مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی برگزار شد.

بی‌برنامگی این شش نامزد در مناظره‌ها مشهود بود اما پیش از آن و در جریان یک هفته تبلیغات انتخاباتی نیز نامزدهای منتخب شورای نگهبان، چندین بار از سرسپردگی خود به علی خامنه‌ای گفته بودند.

ایران‌اینترنشنال هم‌زمان با این مناظره و پس از آن، از مخاطبان خود پرسید که چه دلیلی برای شرکت نکردن در انتخابات دارند؟

یکی از شهروندان با ارسال پیامی صوتی گفت: «چرا رای بدهم؟ به‌خاطر این گرانی؟ به‌خاطر کشته ‌شدن جوانان؟ به‌خاطر مادرم که از کرونا مُرد و خامنه‌ای نگذاشت واکسن وارد کشور شود؟»

شهروند دیگری هم گفت کسی که رای می‌دهد، مهر تاییدی بر ۴۵ سال کشتار و قتل‌عام مردم ایران، فقر، کشتن فرهنگ ملت و نابودی محیط‌زیست می‌‌زند.

یکی از مخاطبان با استفاده از هشتگ‌های «رای بی رای» و «زن، زندگی، آزادی» پیامی برای ایران‌اینترنشنال ارسال و تاکید کرد «به نیت خون به ناحق ریخته شده جوانان و سربداران بی‌گناه» در انتخابات شرکت نمی‌کند.

شهروندی دیگر با ارسال تصویر صفحه انتخابات شناسنامه خود برای ایران‌اینترنشنال گفت در اوایل جوانی سه‌ بار رای داده است اما حالا «بابت آن از خانواده کشته‌شدگان راه آزادی عذرخواهی می‌کند».

ده‌ها شهروند نیز با استفاده از عبارت «رای بی رای» تاکید کردند در این انتخابات مشارکتی نخواهند داشت.

این عبارت یادآور کارزار تحریم دوره قبلی انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۰ است که در آن شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی و بستگان زندانیان سیاسی اعدام شده در تابستان ۶۷ به حمایت از کمپین «رای بی رای» برخاستند.

یکی دیگر از مخاطبان ایران‌اینترنشنال که خود را زنی ۵۷ ساله معرفی کرد، با استفاده از این هشتگ گفت سال‌هاست که رای نمی‌دهد.

او در پیامش افزود: «ما از این‌ها نفرت داریم. اگر رای بدهیم، خون جوانان کشته شده پایمال می‌شود.»

در هفته‌های گذشته شماری از زندانیان سیاسی با انتشار بیانیه‌هایی، بر تحریم انتخابات دوره چهاردهم ریاست‌جمهوری تاکید کردند.

گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی در نامه‌ای از زندان اوین و با استفاده از هشتگ رای بی رای، اصلاح‌طلبان را برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات شماتت کرد و این رویکرد را خیانت نامید.

محبوبه رضائی، زندانی سیاسی هم در نامه‌ای از اوین گفت اگر در حکومت‌های دیکتاتوری و توتالیتر انتخابات تاثیرگذار بود، قطعا حق انتخاب به مردم داده نمی‌شد.

رضایی اضافه کرد جمهوری اسلامی هیچ مشروعیتی ندارد.

یکی دیگر از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیامی صوتی به نمایشی بودن انتخابات ریاست‌جمهوری اشاره کرد و افزود: «خامنه‌ای قبلا رییس‌جمهوری را انتخاب کرده و شرکت مردم در انتخابات را فقط برای نمایش مشروعیتش به جهان لازم دارد.»

شهروندی دیگر در پیام خود گفت: «اصلا انتخابی وجود ندارد که بخواهیم در آن شرکت کنیم.»

یکی دیگر از مخاطبان در پیامی مشابه نوشت به هیچ عنوان رای نمی‌دهد چون می‌داند این انتخابات «فرمایشی و نمایشی» است.

او ادامه داد: «جمهوری اسلامی فقط می‌خواهد مردم را بازی دهد و وانمود کند رییس دولتش را مردم انتخاب کرده‌اند. چهار دهه است بین خودی‌هایشان صندلی‌های ریاست را رد و بدل می‌کنند.»

یک شهروند در پیامش شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری را به «شش میوه گندیده» جمهوری اسلامی تشبیه کرد که باهم فرقی ندارند و همگی «عروسک‌های خامنه‌ای» هستند.

ایران‌اینترنشنال اخیرا در گزارشی تحلیلی به بررسی ارتباط شش نامزد تایید صلاحیت شده با سپاه پاسداران پرداخته بود.

بررسی‌ها نشان می‌داد هر کدام از نامزدها کمابیش با سپاه پاسداران روابطی داشته یا دارند.

ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی پیشین هم اخیرا سخن از «بهبود تدریجی امور بدون تغییر نظام حاکم» را ادعایی رسوا خواند و در یادداشتی نوشت تحریم این انتخابات نمایشی-فرمایشی، کنشی مدنی و موثر و بسترساز کنشگری‌های آینده است.

مخاطبی در همین زمینه با ارسال پیامی برای ایران‌اینترنشنال گفت: «فضای مجازی ما را آگاه کرده است و می‌دانیم نباید دیگر عروسک خیمه‌شب‌بازی باشیم. هرچه گول خوردیم بس است. ما رای نمی‌دهیم.»

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با وجود کارزارهای تحریم و تاکید شهروندان و کاربران رسانه‌های اجتماعی بر مشارکت نکردن در آن، روز هشتم تیر برگزار می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها