گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، روز یکشنبه ۲۰ خرداد در پیامی ویدیویی در پیامرسان تلگرام اعلام کرد سه گروگان این گروه، از جمله یک شهروند ایالات متحده، در عملیات روز گذشته اسرائیل برای آزادی سایر گروگانها در مرکز نوار غزه کشته شدهاند.
حماس از ذکر اسامی گروگانهای جانباخته خودداری کرد و تنها در این ویدیو تصاویر سه پیکر را که هویت آنها قابل شناسایی نبود، به نمایش گذاشت.
شاخه نظامی حماس در این پیام افزود: «تا زمانی که زندانیهای ما آزاد نشوند، اسیران شما آزاد نخواهند شد.»
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند که از این تعداد ۱۰۵ نفر پس از برقراری آتشبس موقت در نوامبر ۲۰۲۳ آزاد شدند.
نیروهای ویژه ارتش اسرائیل روز ۱۹ خرداد به حمله به نصیرات در مرکز نوار غزه چهار گروگان اسرائیلی در بند حماس را آزاد کردند.
به گزارش بیبیسی، اکنون ۱۱۶ گروگان در نوار غزه نگه داشته میشوند که به گفته منابع اسرائیلی، بیش از ۴۰ تن از آنان در قید حیات نیستند. اسرائیل شمار گروگانهای در قید حیات را کمتر از ۸۰ نفر تخمین زده است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز ۲۰ خرداد ضمن استقبال از آزادی چهار گروگان اسرائیلی، گزارشها را در مورد کشته شدن صدها غیرنظامی فلسطینی در جریان این عملیات «شوکهکننده» خواند.
او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «گزارشها از غزه درباره کشتار غیرنظامیان وحشتناک است. ما این [کشتار] را به شدت محکوم میکنیم. حمام خون باید فورا پایان یابد.»
به گفته وزارت بهداشت حماس، دستکم ۲۷۴ فلسطینی در جریان عملیات زمینی و هوایی ارتش اسرائیل برای آزادی چهار گروگان جان خود را از دست دادند.
بدین ترتیب، شمار فلسطینیان کشته شده در غزه، بنا بر آمار اعلامشده از سوی حماس، از مرز ۳۷ هزار نفر فراتر رفت.
حدود ۸۴ هزار و ۵۰۰ فلسطینی در این باریکه هم از زمان آغاز مناقشه کنونی زخمی شدهاند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۲۰ خرداد ضمن تایید اوضاع وخیم انسانی در غزه، حماس را بابت استفاده نظامی از اماکن غیرنظامی مورد انتقاد قرار داد.
سالیوان در مصاحبه با سیانان گفت حماس گروگانهای اسرائیلی را دقیقا در «قلب مناطق پرجمعیت غیرنظامی» نگهداری میکند و پایگاههای نظامی خود را نیز در این مناطق ایجاد کرده است.
به گفته سالیوان، حماس به گونهای عمل میکند که مردم فلسطین را در معرض آتشباری متقابل قرار داده است.
در سوی دیگر، تنشها در مرز لبنان و اسرائیل همچنان ادامه دارد.
پایگاه خبری تایمز اسرائیل نوشت دو فروند پهپاد انفجاری که از خاک لبنان به پرواز درآمده بودند، به مناطق خالی از سکنه در بلندیهای جولان اصابت کردند.
همچنین آژیر هشدار حملات راکتی در برخی مناطق شمالی اسرائیل به صدا درآمد.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز ۲۰ خرداد به سفر به مرز لبنان، در جریان حملات ارتش اسرائیل علیه مواضع حزبالله قرار گرفت.
گالانت در این سفر، بر ضرورت ادامه عملیات برای «حذف تروریستها و فرماندهان حزبالله» تاکید کرد.