برخی اعضای کابینه رئیسی از شورای نگهبان خواستند اسماعیلی را «رجل سیاسی» حساب کند

جمعه ۱۴۰۳/۰۳/۱۸

۲۰ روز تا انتخابات ریاست جمهوری که برخی معتقدند پیروز آن «تعیین» می‌شود و عده‌ای می‌گویند شاید نظام راه جدیدی انتخاب کند، باقی مانده است. شورای نگهبان هنوز نامزدهای تایید شده را اعلام نکرده که وزیران ابراهیم رئیسی در نامه‌ای خواسته‌اند محمدمهدی اسماعیلی، «رجل سیاسی» دانسته شود.

در حالی که شورای نگهبان هنوز برای اعلام نتایج تایید صلاحیت نامزدها فرصت دارد، صدا و سیمای جمهوری اسلامی از نامزدهایی که «امکان حضور خود را در انتخابات زیاد می‌دانند» خواست تا زودتر برای ضبط برنامه‌های خود اقدام کنند.

علاوه بر این، صدا و سیما اعلام کرد بیان مطالب مغایر با سیاست‌های اعلامی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و استفاده از عکس او و روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، در تبلیغات نامزدهای انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری سال ۱۴۰۳ ممنوع است.

مصطفی پورمحمدی و مهرداد بذرپاش فیلم‌های تبلیغاتی خود را منتشر کردند

از طرف دیگر برخی ثبت‌نام کنندگان، فیلم‌های تبلیغاتی‌شان را ساخته و منتشر کردند.

مصطفی پورمحمدی، عضو «هیات مرگ»، از جمله کسانی‌ است که فیلم تبلیغاتی خود را با عنوان «قرار ما این نبود» منتشر کرده است.

پیش‌تر مهرداد بذرپاش نیز که ماجرای خودداری‌اش از سوار شدن به بالگرد رئیسی مورد توجه قرار گرفته بود، فیلمی تبلیغاتی با عنوان «ما پای وعده‌های رییس‌جمهوری شهید ایستاده‌ایم» منتشر کرد.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده سابق مجلس، درباره تحرکات انتخاباتی بذرپاش گفت: «بذرپاش لحظه آخر سوار هلی‌کوپتر نمی‌شود و بعد از دو هفته با برنامه برای ثبت‌نام می‌آید.»

جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده سابق مجلس: بذرپاش لحظه آخر سوار هلیکوپتر نمی‌شود و بعد از دو هفته با برنامه برای ثبت‌نام می‌آید.

خروجی هشت نامزد تعیین شده از سوی شورای نگهبان: قالیباف یا لاریجانی؟

غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی کهنه‌کار اصلاح‌طلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی در مصاحبه‌ای با انتقاد از نامزد شدن وزرای رئیسی گفته است با توجه به اظهارات اعضای شورای نگهبان، خروجی این انتخابات یا علی لاریجانی یا محمدباقر قالیباف است که هر دو برای حاکمیت «قابل قبول» هستند.

غلامحسین کرباسچی پیش‌بینی کرده خروجی انتخابات ۱۴۰۳ یا محمدباقر قالیباف است یا علی لاریجانی

نور‌نیوز، وب‌سایت نزدیک به علی شمخانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و مشاور سیاسی فعلی علی‌ خامنه‌ای، از شورای نگهبان خواست با «نرمش» در برابر صلاحیت‌ها، زمینه مشارکت بالا در انتخابات را فراهم کند.

این وب‌سایت هشدار داد تکرار سومین انتخابات با مشارکت زیر ۵۰ درصد، پیام‌ها و معناهای ناخوشایندی خواهد داشت.

علاوه‌ بر این، نورنیوز پیش‌بینی کرد هشت نامزد برای انتخابات زودهنگام پیش رو از سوی شورای نگهبان تعیین خواهند شد: محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، علی نیکزاد، شمس‌الدین حسینی، اسحاق جهانگیری و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی.

این گمانه‌زنی‌ها در حالی منتشر می‌شوند که احمد جنتی، دبیر ۹۸ ساله شورای نگهبان، در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفته است در تایید صلاحیت‌ها هیچ فشاری روی این شورا نیست و کسی جرات نمی‌کند فشاری به شورای نگهبان بیاورد.

برخی اعضای کابینه دولت سیزدهم در نامه‌ای از شورای نگهبان خواستند محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراهیم رئیسی را «رجل سیاسی» حساب کند

نامه وزیران رئیسی برای تایید وزیر رئیسی

کانال تلگرامی وب‌سایت رجانیوز، متعلق به مقداد نیلی، برادر میثم نیلی، داماد ابراهیم رئیسی، با انتشار نامه‌ای دست‌نویس گزارش داد چندین وزیر و معاون دولت رئیسی خواهان تایید صلاحیت محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شدند.

این اشخاص، جمعی از وزرا و مدیران دولت رئیسی از جمله وزیران امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت (صمت)، علوم، تحقیقات و فن‌آوری، ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه هستند.

رسانه‌ها پیش‌تر مطالبی درباره اثرگذاری برادران نیلی در انتخابات پیش رو زیر عنوان «حلقه مقداد» منتشر کرده‌اند.

بذرپاش دیگر وزیر کابینه رئیسی است که از سوی جریان «شریان» اصول‌گرایان حمایت می‌شود.

روز ثبت‌نام، اسماعیلی با همراهی برادر داماد ابراهیم رئیسی و محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری به ستاد انتخابات رفت.

همین همراهی به حمایت جریان پایداری و نزدیکان سعید جلیلی از اسماعیلی تعبیر شد.

احمد جنتی، دبیر ۹۸ ساله شورای نگهبان گفت کسی جرات ندارد به این شورا فشار بیاورد

آب پاکی وزیر اطلاعات روی دست نامزدها

تحرکات انتخاباتی در حالی است که ۸۰ نامزد ثبت‌نام کرده برای شرکت در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، هنوز در گردنه تایید صلاحیت هستند.

سابقه شورای نگهبان نشان می‌دهد این جمع در گذشته انتخابات ریاست جمهوری را مهندسی و شخص مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی را تعیین کرده است.

در همین فضا و در حالی که وب‌سایت مشاور سیاسی علی خامنه‌ای درباره سومین انتخابات کم رونق هشدار داده است، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات تاکید کرد عملکرد نامزدها را رصد خواهد کرد و در صورت نیاز برایشان پرونده تشکیل خواهد داد.

با اینکه چهره‌های اصلاح‌طلب و کارگزاران مثل کرباسچی و جواد ظریف به دنبال افزایش مشارکت و راه‌‌گشایی هستند، با هشدارهای چهره‌های امنیتی مثل وزیر اطلاعات، شاید تصمیم مجموعه نظام جمهوری اسلامی چیز دیگری باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها