مجمع تشخیص مصحلت یک ماده لایحه عفاف و حجاب را مغایر اقتصاد مقاومتی دانست

جمعه ۱۴۰۳/۰۳/۰۴

برخی رسانه‌های ایران تصویری از یک نامه صادق آملی لاریجانی، رییس مجمع تشخیص مصحلت نظام به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان را منتشر کرده‌اند که در آن یک مصوبه لایحه جنجالی موسوم به «عفاف و حجاب» مغایر با «اقتصاد مقاومتی» دانسته شده است.

روزنامه شرق این نامه را که به تاریخ ۲۹ فروردین نوشته شده، روز جمعه چهارم خرداد منتشر کرد و برخی دیگر از وب‌سایت‌های خبری آن را بازنشر کرده‌اند.

در این نامه آمده است: «ماده ۵۴ به دلیل غیرقابل اجرا بودن، مغایر سیاست‌های کل نظام قانونگذاری و از حیث لطمه به ثبات نظام مالی کشور، مغایر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است.»

سال گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اجرای آزمایشی قانون جدید حجاب اجباری به مدت سه سال موافقت کردند.

لایحه جدید موسوم به «عفاف و حجاب» با اعمال تغییرات از سوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» نام گرفته و در ۷۰ ماده تنظیم شده است.

در این لایحه مصادیق و مجازات‌های جرایم مرتبط تشدید و حریم خصوصی افراد بیش از پیش تهدید شده است.

بر اساس ماده ۵۴ از لایحه حجاب و عفاف، کلیه جریمه‌های نقدی در ارتباط با سیاست اعمال حجاب اجباری به بانک مرکزی اعلام می‌شود و بانک مرکزی این جریمه‌ها را به تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری اطلاع می‌دهد تا از حساب بانکی افراد برداشت کنند.

این لایحه افزوده در صورتی که موجودی حساب آن فرد کفایت پرداخت وجه را نداشته باشد، موجودی حساب کسر و مبلغ باقیمانده به عنوان بدهی او در سامانه بانک مرکزی ثبت و در اولین زمان ممکن از حساب فرد برداشت می‌شود.

شرق نوشته که به عقیده هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام، برداشت جریمه از حساب زنان، باعث «بی‌اعتمادی به نظام بانکی و خروج سپرده‌های بانکی» می‌شود.

این نامه در شرایطی منتشر شده که رسانه‌های ایران آذرماه گذشته گزارش داده بودند که هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه اصلاحی مجلس شورای اسلامی درباره لایحه عفاف و حجاب را مغایر با سیاست های کلی نظام ندانسته است.

در فروردین امسال، غلامرضا تاجگردون، نماینده منتخب مجلس آینده، با اشاره به لایحه عفاف و حجاب، به «خبرآنلاین» گفت: «کسی حاضر نیست این لایحه را گردن بگیرد، مجلس را هم به شکل برآیند کلی کسی گردن نمی‌گیرد. چند نفر دارند از این موضوع دفاع می‌کنند چند نفر هم از درون مجلس دارند مقاومت می‌کنند.»

همزمان محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: «این شک وجود دارد که نفوذ خارجی، دشمنان اسلام و دشمنان ایران پشت پرده هستند و به همان بخش تندرو مجلس دستور دادند که لایحه عفاف و حجاب را تهیه و ارائه کنند و چنین ایده‌هایی را از طریق افراد تندرو که عقل کامل ندارند، به نظام تحمیل می‌کنند.»

پیش از این و در شهریور امسال، شماری از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از جمله جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان در امور ایران، ضمن ابراز نگرانی از لایحه حجاب اجباری جمهوری اسلامی و مجازات‌های آن برای شهروندان، آن را «آپارتاید جنسیتی» و اعمال تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران خوانده بودند.

سازمان عفو بین‌الملل روز ۳۰ شهریور سال گذشته با انتشار متنی نسبت به مصوبه مجلس شورای اسلامی برای اجرای آزمایشی قانون حجاب اجباری به مدت سه سال واکنش نشان داد.

دیانا الطحاوی، معاون خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان، لایحه حجاب را «تجاوزی نفرت‌انگیز» به حقوق زنان در ایران دانست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
۲۰۲۴ سال افول محور مقاومت
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها