افسر سابق بریتانیا: تا جمهوری اسلامی باشد راه‌حلی در غزه یا دریای سرخ جواب نمی‌دهد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۶

جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۲ میلادی تا کنون ۱۶ میلیارد دلار در اختیار گروه‌های افراطی و تحت حمایت خود در منطقه قرار داده است. تیم کالینز، افسر سابق ارتش بریتانیا با اشاره به این نکته گفت تا زمانی که رژیم ایران مهار نشود، هیچ راه‌حلی جوابگوی مشکلات غزه یا دریای سرخ نیست.

پس از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، بحران در منطقه با حملات حوثی‌ها علیه امنیت کشتی‌رانی در دریای سرخ تشدید شد و گسترش یافت.

هفته گذشته ایالات متحده و بریتانیا حملاتی به پایگاه‌های شورشیان حوثی کردند که اقدامی مهم و ضروری در عقب راندن تهدید رو به افزایش آنان بود.

با این‌ حال سرهنگ تیم کالینز در گفت‌وگو با تلگراف از بی‌فایده بودن راه‌کارهای فعلی سازمان ملل و نیاز جامعه جهانی به یک ائتلاف به رهبری آمریکا برای مقابله با شرایط پر‌تنش موجود گفت.

کالینز در این باره گفت شورشیان حوثی با این ادعا که حملات آن‌ها به کشتی‌های غیرنظامی و اکنون به نیروی حفاظت دریایی بین‌المللی، مستقیما با درگیری در غزه مرتبط است، اعمال خود را توجیه می‌کنند.

به اعتقاد او ریشه این بحران در جای دیگری است:

رژیم در حال فروپاشی ایران که با بحران وجودی مواجه است، تنها یک راه‌حل برای بقای خود می‌بیند: جنگ.

او افزود: «این تصور باید از آخوندها گرفته شود که جنگ، یک مسیر مناسب برای بقای آن‌هاست. چنین کاری نیازمند یک واکنش قوی و منسجم بین‌المللی به رهبری ایالات متحده است.»

به گفته کالینز، درگیری‌هایی که جرقه‌اش با جنایات هفتم اکتبر حماس زده شد، در اصل ناشی از عزم جمهوری اسلامی برای از بین بردن یا دست‌کم بی‌ثبات کردن «توافق‌نامه ابراهیم» با استفاده از نیروهای نیابتی خود است.

توافق‌نامه ابراهیم دستاورد ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و اقدامی در راستای عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای منطقه و آغاز دوره جدیدی از رفاه، صلح و عدالت از جمله برای مردمان سر‌خورده فلسطین بود.

این دستاورد به اعتقاد این افسر سابق ارتش بریتانیا، حتی اگر منجر به سرنگونی حکومت دینی جنایتکار در تهران نمی‌شد، این رژیم را بیش از پیش منزوی می‌کرد.

سابقه طولانی جمهوری اسلامی در هدایت ائتلاف ضد غرب

- جمهوری اسلامی سابقه‌ای طولانی در هدایت ائتلاف منحوس‌ خود علیه غرب دارد. ائتلافی که با دقت توسط قاسم سلیمانی ساخته شده بود.

سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بود که با وسواس یک اتحاد جهانی برای دست‌یابی به اهداف انقلابی جمهوری اسلامی در سراسر خاورمیانه ایجاد کرد. شبکه‌ای که از سوی یک شبکه مالی و برانداز جهانی پشتیبانی می‌شود.

این شبکه نیابتی شامل شورشیان حوثی، قبایل شیعه از یمن، حزب‌الله لبنان، شبه‌نظامیان حشد‌الشعبی در عراق، نیروهای رژیم اسد در سوریه و البته حماس می‌شود.

بر اساس گزارش تلگراف، از سال ۲۰۱۲ میلادی رژیم ایران در مجموع ۱۶ میلیارد دلار در اختیار گروه‌های افراطی قرار داده که از این میزان سالانه مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار به گروه حماس تعلق گرفته است.

کالینز گفت این شبکه به خوبی تامین مالی می‌شود زیرا تسلط آهنینی بر قاچاق مواد مخدر منطقه از جمله کپتاگون و کوکائین دارد.

کپتاگون یک آمفتامین بسیار اعتیادآور است که در سراسر خاورمیانه استفاده می‌شود. ۸۰ درصد از عرضه جهانی این ماده مخدر در سوریه تولید می‌شود و ارزش تجارت این دارو تقریبا سه برابر مجموع تجارت کارتل‌های مواد مخدر مکزیک است.

رژیم ایران و به‌ ویژه نیروی قدس سپاه پاسداران، مشارکت بالایی در تجارت مواد مخدر در آمریکای لاتین دارد؛ تجارتی که منابع مالی فراوانی را برای راه‌اندازی جنگ در گوشه و کنار جهان برای آن‌ها فراهم می‌کند.

این تجارت که شامل شبکه عرضه کوکائین در بریتانیا نیز می‌شود از طریق تشویق به جنایت و سوءمصرف مواد، به فروپاشی کشورهای غربی کمک می‌کند. تجارتی که تامین‌کننده مواد مخدر تفریحی طبقه متوسط متمایل به چپ است.

کالینز در ادامه گفت: «در حال حاضر خطوط نبرد در حال ترسیم است. اگر‌چه حماس به وسیله رژیم شیعه در ایران حمایت، مشاوره و راهنمایی می‌شود اما آن‌ها همچنین بخش مهمی از اخوان‌المسلمین، یک گروه برانداز سنی در منطقه هستند.»

اخوان‌المسلمین حزب عدالت و توسعه رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه را هم به‌عنوان یکی از اعضای خود به حساب می‌آورد.

مقر گروه اخوان‌المسلمین در قطر است؛ جایی که یوسف قرضاوی، پدر معنوی این گروه تا زمان مرگش در سال ۲۰۲۲ در آنجا زندگی می‌کرد.

اخوان‌المسلمین از سوی روسیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، سوریه و مصر به‌عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی شده است.

با این حال کشورهای عربی مخالف اخوان‌المسلمین سعی دارند دور از تنش‌ها بمانند چون در میان مردم، بحران در غزه از حساسیت بالایی برخوردار است. در نتیجه تعجبی ندارد حملات ایالات متحده و بریتانیا به مواضع حوثی‌ها با محکومیت رژیم ایران و روسیه و همچنین حمله تند و تیز از سوی ترکیه، متحد ناتو مواجه شود.

نگاه جامعه جهانی باید به سمت جمهوری اسلامی جلب شود

پهپادها، راکت‌ها و موشک‌های ضد کشتی ارزان اما موثری که حوثی‌ها به سمت کشتی‌های شناور در دریای سرخ شلیک می‌کنند، باعث شده خطوط کشتی‌رانی مسیرهای اصلی خود را به مسیر طولانی‌تر و گران‌تری تغییر دهند. اتفاقی که منجر به افزایش قیمت‌ها در بازارهای غربی و از دست دادن درآمد مصر از کانال سوئز شده است.

کالینز گفت که مقابله با این رگبارهای ارزان‌قیمت موشک‌های دریایی و جت‌های جنگنده بسیار گران‌قیمت، هرگز امکان‌پذیر یا پایدار نخواهد بود.

به اعتقاد او، تنها راه‌حل باقی‌مانده، ضربه زدن به منبع حملات است و در غیر این صورت، نتیجه‌ای به دست نخواهد آمد.

کالینز گفت: «معتقدم زمان آن فرا رسیده است که نگاه جامعه جهانی را به علت واقعی این بحران یعنی جمهوری اسلامی جلب کنیم.»

جمهوری اسلامی به‌طور مستقیم یا از طریق گروه‌های نیابتی‌اش، موجب توقیف کشتی‌ها نه تنها در نزدیکی سواحل خود در تنگه هرمز، بلکه در مناطق دورتر و اخیرا در خلیج عمان نیز می‌شود.

حمله موشکی به یک کشتی تجاری در اقیانوس هند در شب کریسمس نمونه‌ای از آن است که واکنش هند را در پی داشت و پنتاگون تایید کرد منشا آن، جمهوری اسلامی بود.

بر همین اساس جامعه بین‌الملل باید با هدف محدود کردن فعالیت‌های جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی‌ تحت حمایتش، اقدام سیاسی را متوجه ایران کند چرا که به اعتقاد این افسر سابق ارتش بریتانیا، انجام این کار از طریق سازمان ملل، اتلاف وقت خواهد بود.

کالینز در انتها گفت جهان به یک ائتلاف منسجم به رهبری ایالات متحده نیاز دارد.

او افزود: «فقط زمانی که رژیم ایران مهار شود می‌توانیم روی رسیدن به یک راه‌حل عادلانه و بدون اسلحه برای پایان دادن بحران غزه تمرکز کنیم.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها