به دنبال مخالفت با زدن دست‌بند، از اعزام احمدرضا حائری به بیمارستان جلوگیری شد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۴

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، مسوولان زندان قزل‌حصار کرج روز سه‌شنبه ۱۳‌ دی‌ از اعزام احمدرضا حائری، زندانی سیاسی به بیمارستان چشم‌پزشکی فارابی تهران جلوگیری کردند. ممانعت از اعزام این فعال مدنی زندانی به بیمارستان به دلیل مخالفت او با زدن دست‌بند صورت گرفته است.

احمدرضا حائری به مسوولان زندان قزل‌حصار گفته اعزام به مراکز درمانی با دست‌بند یا پابند نقض کرامت انسانی زندانیان سیاسی است و ممانعت از روند درمان و رسیدگی پزشکی به این بهانه، باعث نقض حق سلامت او و دیگر زندانیان می‌شود.

مسوولان زندان قزل‌حصار در پاسخ به اعتراض حائری، اعزام بدون دست‌بند را منوط به کسب اجازه از دادستانی تهران کردند و در نهایت مانع از اعزام او به بیمارستان شدند.

یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی به ایران‌اینترنشنال گفت: «پیش از این به دلیل نیاز به رسیدگی تخصصی به وضعیت سلامتی چشم و به‌خصوص بیماری قرنیه آقای حائری، دادیار ناظر بر زندان با اعزام ایشان به بیمارستان تخصصی فارابی موافقت کرده بود اما با توجه به اصرار مقامات زندان به استفاده از دست‌بند برای اعزام و امتناع آقای حائری از زدن دست‌بند، این اعزام محقق نشد.»

احمدرضا حائری پس از تبعید از زندان اوین به زندان قزل‌حصار در نامه‌ای به رییس قوه قضاییه نسبت به «اعزام مکرر ابرمفسدان‌ اقتصادی با لباس رسمی و کفش و بدون دست‌بند و فرار برخی از آن‌ها از زندان اوین هم‌زمان با سخت‌گیری نسبت به دیگر زندانیان از جمله زندانیان سیاسی در زمینه اعزام پزشکی» اعتراض کرده بود.

او که از بیستم اردیبهشت ماه امسال بار دیگر زندانی شده است، در شهریور ماه از زندان اوین به زندان قزل‌حصار کرج تبعید شد.

این فعال مدنی، آبان‌ ماه امسال در نامه‌ای از زندان قزل‌حصار با افشای شکنجه‌ها و روایت جزییاتی از اعدام مصنوعی سامان یاسین (صیدی)، درباره وضعیت سلامتی این رپر زندانی هشدار داد.

پس از آن خبرگزاری قوه قضاییه خبر داد که پرونده جدیدی برای او به خاطر انتشار این نامه تشکیل شده است.

او شهریور ماه ۱۴۰۱ با حکم قاضی ایمان افشاری، رییش شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» به سه سال و هشت ماه حبس و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به هشت ماه حبس محکوم شد.

از این میزان حبس، مجازات اشد یعنی سه سال و هشت ماه حبس در مورد او قابل اجرا است.

حائری خرداد ماه امسال بابت پرونده‌ای که با شکایت سازمان زندان‌های استان تهران و در ایام حبس علیه او گشوده شد، از سوی شعبه ۱۰۴۰ دادگاه کیفری دو تهران به اتهام «نشر اکاذیب» به سه ماه و یک روز حبس محکوم شد.

این زندانی سیاسی که پیش از این نیز به دلیل فعال‌های حقوق بشری سابقه بازداشت و تحمل حبس داشته، در مهر ماه ۱۳۹۹ پس از تحمل حبس و اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها