نشریه تایمز از تحقیقات پلیس لندن درباره ارتباط موسسه دارالحکمه با گروههای بحرینی مورد حمایت جمهوری اسلامی خبر داد. این موسسه و موسسه اسلامی ابرار،دیگر موسسه مرتبط با آن، هرگونه تخلف را رد کردهاند.
سخنگوی پلیس متروپولیتن گفت که این پرونده به واحد تحقیقات تامین مالی تروریسم ارجاع شده و افسران در حال بررسی هستند تا مشخص کنند که آیا مبنایی برای شروع تحقیقات رسمی وجود دارد یا خیر.
سعید شهابی، از متولیان این دو موسسه، در سال ۲۰۲۱ پیام ضبط شدهای را برای نشستی در ایران که توسط جریان الوفاء الاسلامی، بازوی سیاسی گردانهای الاشتر، برگزار شد ارسال کرده بود.گروه بحرینی گردانهای الاشتر از سوی بریتانیا و آمریکا بهعنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.
با این حال سخنگوی شهابی اعلام کرد که او «همیشه یک فعال اپوزیسیون مسالمتآمیز بوده و بهشدت با خشونت مخالف بوده است.»
این سخنگو تاکید کرد که «نمیتوان او را در قبال اظهارات دیگران در این کنفرانس پاسخگو دانست.»
وزارت امور خارجه آمریکا، در سال ۲۰۱۸ گردانهای الاشتر را در فهرست گروههای تروریستی خود گنجاند و در سالهای بعد به بر روابط این گروه با جمهوری اسلامی تاکید کرد.
در رسانههای جمهوری اسلامی از سعید شهابی، با عنوان دبیر کل جنبش «احرار» بحرین، نام برده میشود.
شهابی در حساب ایکس خود قاسم سلیمانی را یک قهرمان خوانده و پس از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل نوشته بود که « فلسطین مظلوم قیام می کند.»
با این حال او اعلام کرده که توییتش درباره قاسم سلیمانی تنها توصیف شخصیت او بوده است. شهابی تاکید کرده که تنها حامی حل مسالمتآمیز درگیری در فلسطین است و خشونت را تایید نمیکند.
سال گذشته نیز رسانهها خبر دادند که کمیسیون خیریه بریتانیا، نهاد بررسی عملکرد سازمانهای خیریه در انگلستان و ولز، در مورد اشاعه یهودیستیزی از سوی «موسسه خیریه التوحید» تحقیق میکند. این موسسه مدیریت کانون توحید لندن، از نهادهای مرتبط با جمهوری اسلامی، را بر عهده دارد.
کمیسیون خیریه برای انگلستان و ولز بخشی از دولت بریتانیا محسوب میشود که قوانین موسسات خیریه ثبت شده را تنظیم میکند. این کمیسیون دست بازی برای بررسی و نظارت دارد. قانون خیریه ۲۰۰۶، کمیسیون را ملزم میکند از نظر عملیاتی از نفوذ یا کنترل وزیران، مستقل باشد.