کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز روز پنجشنبه هفتم دی به تجمع اعتراضی خود ادامه دادند و وارد ششمین روز متوالی اعتصابشان شدند. گروهی از اعتصابکنندگان با انتشار بیانیهای خواهان همراهی و همدلی کارگران و بازنشستگان سایر مشاغل شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران خبر داد روز پنجشنبه جلسهای با حضور نمایندگانی از ادارهکل کار استان خوزستان، نماینده بانک ملی و چند دستگاه دولتی دیگر و شماری از کارگران در محل شرکت ملی فولاد ایران برگزار شده است.
این تشکل صنفی بیانیهای را به نقل از «صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد اهواز» منتشر کرد که در آن بر «همبستگی و اتحاد میان کارگران» و «ادامه اعتصاب باشکوه» تاکید شده است.
نویسندگان بیانیه گفتند در شش روز اخیر تمام ارگانهای حاکمیت بنا بر «سهم خود از غارت شرکت» چشم به اعتراض کارگران دوختهاند و از هر راه و روشی برای ایجاد تفرقه و بر هم زدن عزم اعتصاب از طریق دادن وعدههای توخالی و اعمال فشار امنیتی و نظامی استفاده کردهاند.
آنان خطاب به حکومت تاکید کردند اگر قرار باشد «گروه» ملی به «گره» ملی تبدیل شود، کارگران با سازماندهی مشخص و تصمیم جمعی سه هزار نفره، اهواز و خوزستان را به لرزه در میآورند.
کارگران معترض روز سهشنبه نیز در محل تجمع خود برای تبادل نظر در مورد چگونگی ادامه اعتصاب و تصمیمگیریهای جمعی، مجمع عمومی برگزار کرده بودند.
دور جدید اعتصاب و تجمع این کارگران از روز شنبه دوم دی در اعتراض به «بسته شدن کارت ۲۱ نفر از کارگران این شرکت و انجام نشدن طرح طبقهبندی مشاغل» آغاز شد.
آنان خواهان رفع ممنوعیت ورود به شرکت در مورد کارگران تعلیق شده و بازگشت به کار کارگران اخراج شده قبلی هستند.
«همسانسازی دستمزدها، اجرای کامل و فوری طبقهبندی مشاغل، برکناری مدیرعامل فاسد و خلع مالکیت از بانک ملی» از دیگر مطالبات تجمعکنندگان است.
در بخش دیگری از بیانیه صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد اهواز خطاب به بازنشستگان و کارگران دیگر آمده است که راه رسیدگی به دغدغههای مشترک جز «اعتراضات در سطح خیابانها و شهرها» نیست.
نویسندگان بیانیه «دولت ناکارآمد و مافیای اقتصادی» را عامل هجوم بیسابقه به معیشت کارگران از طریق دستدرازی به منابع ملی و صندوقهای مالی عنوان کردند.
آنان از اعتراض و اعتصاب خود بهعنوان «جنگ علیه ظلم و بیداد» نام بردند و خواهان حمایت و همراهی دیگر کارگران شاغل و بازنشسته شدند.
این دور از اعتصابها، نخستین تجمعات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز نیست و آنها طی ماههای گذشته بارها دست از کار کشیده و اعتراض خود را به وضعیت موجود نشان دادهاند.
روز پنج مهر سال جاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی ۱۷ کارگر معترض گروه ملی صنعتی فولاد ایران را به شلاق، زندان و جریمه محکوم کرد.
خبرگزاری ایلنا همان زمان نوشت که این حکمها از سوی دادگاه انقلاب اهواز در پی گزارش مرجع انتظامی و شکایت «شرکت صنعتی و بازرگانی شفق راهیان اکسین»، کارفرمای شرکت فولاد ایران و حراست آن صادر شده است.
به گفته ایلنا، این کارگران به «اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و جنجال» در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی متهم شدند.
شرکت فولاد ایران سال گذشته نیز از گروهی از کارگران معترض شکایت کرده بود که در نهایت دادگاه برای آنان قرار منع تعقیب صادر کرد.
گروه ملی صنعتی فولاد ایران پیش از این زیر نظر گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا، متهم پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اداره میشد. پس از تشکیل پرونده قضایی و اعدام او، مالکیت شرکت به بخش خصوصی واگذار شد.
کارگران صنایع، فعالان اصناف مختلف و بازنشستگان در ماههای اخیر تجمعات اعتراضی زیادی را در راستای رسیدگی به وضع معیشتی خود برگزار کردهاند.
شماری از این تجمعها با هجوم نیروهای نظامی و امنیتی و تشکیل پرنده قضایی برای معترضان و تجمعکنندگان روبهرو شدهاند.