مقامهای جمهوری اسلامی به کشته شدن رضی موسوی، از فرماندهان ارشد سپاه و از چهرههای نزدیک به قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده سپاه قدس در حمله منتسب به اسرائیل به حومه دمشق واکنش نشان دادند. حکومت ایران تهدید کرده است «به این اقدام اسرائیل» پاسخ خواهد داد.
ابراهیم رئیسی، رییس دولت جمهوری اسلامی حمله به موسوی را «خباثتبار» و نشانه «عجز و ناتوانی و سرخوردگی» اسرائیل در منطقه برشمرد و تهدید کرد اسرائیل «تاوان این جنایت را خواهد داد».
حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی در سوریه اعلام کرد موسوی «دیپلمات» و «رایزن دوم» سفارت ایران در دمشق بود.
به گفته اکبری، این فرمانده سپاه ساعت ۱۴ به وقت سوریه، دفتر کار خود را در سفارت جمهوری اسلامی ترک کرد و به منزل مسکونی خود در زینبیه دمشق رفت.
او افزود محل اقامت موسوی ساعت ۱۶:۲۰ به وقت دمشق «ظاهرا با سه موشک» هدف قرار گرفت و جسد او در اثر شدت حمله به حیاط پرتاب شد.
سفیر جمهوری اسلامی در دمشق تاکید کرد بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی تامین امنیت دیپلماتها بر عهده کشور میزبان است و «حمله اسرائیل به این فرمانده سپاه، جنایت و تعدی به امنیت سوریه» به شمار میرود.
رضا طلایی نیک، سخنگوی وزرات دفاع جمهوری اسلامی هم «حمله اسرائیل به موسوی» را «نقض آشکار حاکمیت کشور سوریه» خواند و گفت: «اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در خارج از میدان غزه نشانه جنگافروزی است.»
طلایی نیک تهدید کرد جمهوری اسلامی پاسخی «مقتدرانه» و «هوشمندانه» به این حمله خواهد داد.
جعفر اسدی، از فرماندهان ارشد سپاه که خبرگزاری امنیتی تسنیم او را «فرمانده اسبق مستشاران ایرانی در سوریه» معرفی کرد، با اشاره به کشته شدن موسوی گفت اسرائیل قصد دارد دامنه جنگ را در منطقه گسترش دهد.
به گفته او، اسرائیل هفتههای گذشته نیز این مکان را در زینبیه دمشق هدف قرار داد اما موفق به کشتن موسوی نشد.
اسدی اعلام کرد: «این بار به واسطه جاسوسهایی که داشتند، توانستند مکان دقیق حضورش را شناسایی کنند.»
او افزود موسوی «امین و مورد اعتماد» قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه بود و بشار اسد، رییس حکومت سوریه با «خدمات» او آشنایی داشت.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی نیز گفت تهران در «زمان مناسب و مکان مناسب» به اقدام اسرائیل «پاسخ مناسبی» خواهد داد.
رسانههای داخلی در ایران روز چهارم دی گزارش دادند در جریان حمله اسرائیل به منطقه زینبیه در حومه دمشق «رضی موسوی معروف به سیدرضی»، از قدیمیترین نیروهای سپاه در سوریه، کشته شده است.
دقایقی پیش از اعلام رسمی این خبر از سوی رسانههای ایران، شبکه المیادین لبنان نیز از کشته شدن یکی از فرماندهان ارشد سپاه در حمله اسرائیل به سوریه خبر داده بود.
روابط عمومی سپاه پاسداران در اطلاعیهای ضمن تایید خبر کشته شدن موسوی اعلام کرد: «او از همرزمان قاسم سلیمانی و مسوول پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه بود.»
صابرین نیوز، ارگان رسانهای نزدیک به نیروی قدس سپاه پاسداران، رضی موسوی را «مسوول پشتیبانی و لجستیک نیروی قدس سپاه در سوریه» معرفی کرد.
در دو ماه اخیر و پس از حمله حماس به اسرائیل، مناطقی در اطراف دمشق که اغلب نیروهای سپاه پاسداران مستقر در سوریه در آن حضور داشتند، هدف حمله اسرائیل قرار گرفته است.
پیش از این و در روز شنبه ۱۱ آذر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار بیانیهای رسمی از کشته شدن دو عضو خود در حمله اسرائیل به مناطقی از خاک سوریه خبر داد و هویت این دو نفر را محمدعلی عطایی شورچه و پناه تقیزاده اعلام کرد.
رسانهها صبح همان روز گزارش دادند ارتش اسرائیل در حملاتی موشکی پایگاههای وابسته به حزبالله و جمهوری اسلامی را در حومه دمشق، پایتخت سوریه، هدف قرار داد.
بر اساس یک ویدیو که از سوی رسانههای ایران منتشر شد، رضی موسوی پیشتر گفته بود قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، به او گفته بود: «تو دیگر پیر شدی و باید شهید شوی.»
از گذشته و سوابق فعالیتهای موسوی اطلاعات زیادی وجود ندارد اما در مستندی با عنوان «پرواز یک و بیست دقیقه» که درباره سلیمانی ساخته و منتشر شده بود، چهره او دیده نمیشود و تنها صدای موسوی و بدنش از چانه به پایین نمایش داده میشود.
او در این مستند میگوید که پس از انتشار شایعاتی درباره کشته شدن سلیمانی، زینب، دختر قاسم سلیمانی با او تماس گرفته و گفته: «عمو، پدرم کجاست؟ من گفتم رفته به دیدار بشار اسد و الان نمیتواند صحبت کند.»
دختر قاسم سلیمانی هم در این مستند سخنان موسوی را تکرار کرده که نزدیکی او به قاسم سلیمانی و خانوادهاش را تایید میکند.
خبرگزاری مهر درباره او نوشته است: «سید رضی از سال ۱۳۶۶ در سوریه و لبنان و در خدمت جبهه مقاومت بوده است.»
ایران اینترنشنال شهریور ۱۴۰۱ در خبری اختصاصی گزارش داده بود دفتر امدادرسانی به نیروهای لبنانی که به واحد ۲۲۵۰ معروف است، یک نهاد لجستیکی ایرانی است که در سال ۱۹۹۰ تاسیس شد و زیرمجموعه واحد ۲۰۰۰ است و به وسیله فردی به نام «سید رضی» اداره میشود.
بر اساس این گزارش، مقر دفتر امداد در شهر دمشق قرار دارد اما نمایندگیهای مختلفی از این دفتر در مناطق مختلف سوریه از جمله حومه دمشق، لاذقیه، حماه، حلب و دیرالزور وجود دارد.
مسوولیت دریافت تجهیزات ورودی از ایران به سوریه و همچنین نگهداری و انبار آن، مسوولیت و مدیریت دارایی نیروهای امدادرسانی به حزبالله و حتی اسکورت و میزبانی از مقامهایی ارشد ایرانی و خانوادههای آنها در بدو ورود به سوریه با این دفتر است که این امور با هماهنگی مقامها ارشد رژیم سوریه انجام میشود.