سازمان فنآوری اطلاعات با وجود شواهد موجود درباره نقض حریم خصوصی کاربران پیامرسان «بله»، بیانیهای منتشر کرد و مدعی امن بودن این پلتفرم مورد تایید حکومت شد.
در روزهای گذشته انتشار تصویری از پیامهای رد و بدل شده در پیامرسان «بله» جنجال فراوانی در رسانههای اجتماعی ایجاد کرد که این جنجالها به تازگی واکنش سازمان فنآوری اطلاعات را هم در پی داشته است.
این سازمان در قامت روابط عمومی پیامرسانهای داخلی اعلام کرد «هیچ موردی از نقض حریم خصوصی» را در جریان بررسیهای خود از فعالیت این مجموعه مشاهده نکرده است.
در این بیانیه تاکید شده است اقدامات «پیامرسان بله» در زمینه رصد محتوای پیامهای مبادله شده در این اپلیکیشن در راستای مقابله با محتوای غیر اخلاقی، کلاهبرداری و رسیدگی به گزارشات مردمی صورت گرفته است و تنها محدود به گروههای «بیش از هزار نفر» میشود.
اطلاعات موجود در تصویری که از سامانه پیامرسان بله منتشر شده است اما نشان میدهد اپراتورهای این شرکت حتی کلمات و جملات ساده و بیایراد را نیز مورد رصد خود قرار میدهند.
علاوه بر این، انتشار عمومی تصویر سامانه رصد این پیامرسان همراه با محتوای پیامهای رد و بدل شده، خود میتواند گواهی بر نقض حریم خصوصی افراد از سوی ساختار مدیریتی این پلتفرم باشد.
صبح روز چهارشنبه چهارم مرداد، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات، در حاشیه نشست هیات دولت بار دیگر تاکید کرد پیامرسانهای داخلی «حافظ امنیت و حریم خصوصی کاربران» هستند.
او جنجال رخ داده برای پیامرسان بله را رویهای توصیف کرد که در سایر پلتفرمهای دنیا نیز وجود دارد.
پیامرسان بله از طرف بانک ملی ایران راهاندازی و معرفی شده است.
در سالهای گذشته وزیر ارتباطات دولت ابراهیم رئیسی تلاش کرده است با حضور در صداوسیما و رویدادهای مختلف عمومی به تبلیغ امکانات و ویژگیهای پیامرسانهای مورد تایید حکومت، از جمله «بله» بپردازد.
این پیامرسان در زمره پلتفرمهای داخلی است که پس از فیلتر شدن تلگرام به جذب کاربران این اپلیکیشن محبوب در کشور پرداخت.
در گزارش اخیر وزارت ارتباطات ادعا شده است این پیامرسان ۱۵ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد؛ آماری که کارشناسان فنآوری درباره آن ابراز تردید کردهاند.