محمد امین‌نژاد، سفیر جمهوری اسلامی در پاریس

سفیر جمهوری اسلامی در اعتراض به وضع «شهروندان گروگان» فرانسه در ایران احضار شد

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۲

وزارت امور خارجه فرانسه سفیر جمهوری اسلامی در پاریس را در اعتراض به «گروگان گرفته شدن» شهروندان این کشور از سوی نهادهای امنیتی حکومت ایران احضار کرد و بار دیگر از اتباع خود خواست ایران را به دلیل خطر دستگیری، ترک کنند.

این وزارتخانه خبر داد جمعه ۲۱ دی‌، سفیر جمهوری اسلامی در پاریس را احضار و به «قاطعانه‌ترین شکل ممکن»، خواستِ این کشور را برای آزادی فوری «اتباع گروگان گرفته شده» در ایران، یادآور شده است.

وزارت خارجه فرانسه وضعیت شهروندان فرانسوی بازداشت‌شده در ایران را «غیرقابل تحمل» خواند و افزود که شرایط برخی از آن‌ها طبق قوانین بین‌المللی، «مصداق شکنجه» محسوب می‌شود.

ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، سه‌شنبه ۱۸ دی اعلام کرده بود وضعیت سه شهروند فرانسوی بازداشت‌شده در ایران رو به وخامت است و برخی از آن‌ها «در شرایطی مشابه شکنجه» نگهداری می‌شوند.

سسیل کوهلر، معلم فرانسوی و شریک زندگی‌اش، ژاک پاریس، دو تن از فرانسویان زندانی در ایران هستند که از حدود هزار روز پیش در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌‌برند.

کوهلر، مسئول روابط بین‌الملل فدراسیون ملی کار آموزشی و فرهنگی است و همسرش هم عضو همین فدراسیون است. آن‌ها که برای گذراندن تعطیلات به ایران سفر کرده بودند، اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شدند.

علاوه بر این افراد، یک شهروند فرانسوی دیگر با نام کوچک «الیویه» که اطلاعات بیشتری درباره او منتشر نشده نیز در ایران زندانی است.

بنا بر اطلاعات منابع ایران‌اینترنشنال، این شهروند فرانسوی در مشهد زندانی شده است.

بازداشت خارجی‌ها در ایران، گروگان‌گیری دولتی و باج‌گیری

پیش از این وزارت خارجه فرانسه به مناسبت دومین سالگرد بازداشت کوهلر و پاریس، «سیاست گروگان‌گیری دولتی و باج‌گیری همیشگی» مقامات جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود.

به گفته ناظران، جمهوری اسلامی بر اساس «سیاست گروگان‌گیری» خود، شهروندان خارجی و شهروندان دوتابعیتی را برای اعمال فشار بر دولت‌های غربی بازداشت می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۲۰ شهروند خارجی در ایران زندانی هستند.

در همین حال یک شهروند سوئیسی که به اتهام «جاسوسی» در زندان سمنان به سر می‌برد، به گفته قوه قضاییه، پنج‌شنبه ۲۰ دی «خودکشی کرد» و جان باخت.

دولت سوئیس در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره «مرگ» شهروند این کشور در زندان سمنان اعلام کرد این مرد ۶۴ سال داشته و برای گردشگری به ایران سفر کرده بود.

سوئیس همچنین خواستار ارائه اطلاعات کامل از سوی جمهوری اسلامی در خصوص دلایل بازداشت و چگونگی مرگ این فرد شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر

شنیداری

پادکست‌ها