بندر شاندونگ چین، واردات نفت از ایران و روسیه را ممنوع کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۸

بندر شاندونگ چین، که مرکز اصلی واردات نفت تحریم‌شده ایران، روسیه و ونزوئلا به این کشور بود، ورود نفت‌کش‌هایی را که ایالات متحده تحریم کرده است به مجموعه بنادر تحت مدیریت خود ممنوع کرد.

به گزارش رویترز، سه بازرگان فعال در این بنادر به این خبرگزاری گفته‌اند گروه بندری شاندونگ، تردد تانکرهای نفتی تحت تحریم ایالات متحده به بنادر خود در استان شرقی چین را ممنوع کرده است.
داده‌های ردیابی کشتی‌ها از شرکت کپلر نشان می‌دهد این استان در سال گذشته میلادی، نزدیک به ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز، نفت از ایران، روسیه و ونزوئلا وارد کرده است که حدود ۱۷ درصد از واردات نفت چین را تشکیل می‌دهد.

بر اساس این گزارش اگر این ممنوعیت اجرایی شود، هزینه‌های حمل و نقل برای پالایشگاه‌های مستقل در شاندونگ، خریداران اصلی نفت خام تحریم شده از این سه کشور که با تخفیف زیادی همراه بود، افزایش می‌یابد.

ماه گذشته میلادی، واشنگتن اعلام کرد تحریم‌های بیشتری را علیه شرکت‌ها و ناوگان سایه‌ای که نفت ایران را جابه‌جا و معامله می‌کنند، اعمال کرده است.

انتظار می‌رود دونالد ترامپ، رییس جمهور منتخب آمریکا، که ۲۰ ژانویه به قدرت می رسد، در چارچوب سیاست فشار حداکثری، همچون دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند.

به گزارش رویترز، اعمال این ممنوعیت می تواند واردات نفت به چین، بزرگترین کشور واردکننده نفت جهان را کاهش دهد.

دستورالعمل بندر شاندونگ که روز دوشنبه صادر شد بنادر این مجموعه را از پهلوگیری، تخلیه یا ارائه خدمات به نفت‌کش‌های موجود در فهرست دفتر کنترل دارایی‌های خارجی در وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، ممنوع می‌کند.

مجموعه بندر شاندونگ بر بنادر اصلی سواحل شرقی چین از جمله سه بندر چینگدائو، ریژائو و یانتای نظارت دارد که پایانه‌های اصلی واردات نفت تحریم‌شده هستند.

صدور دومین دستورالعمل بندر شاندونگ

در دومین اطلاعیه‌ای که بندر شاندونگ روز سه‌شنبه منتشر کرد و به دست رویترز رسیده است گفته شده آن‌ها انتظار دارند ممنوعیت اعلام‌شده تاثیر محدودی بر پالایشگاه‌های مستقل داشته باشد زیرا بیشتر نفت تحریم‌شده این سه کشور را نفت‌کش‌های غیرتحریمی حمل می‌کنند.
بر اساس این اطلاعیه، اعلام این ممنوعیت پس از آن صورت گرفت که یک نفتکش تحت تحریم به نام الیز ۲ در اوایل ماه جاری میلادی، محموله نفت خود را در بندر یانتای تخلیه کرد.

برآوردهای شرکت ورتکس که نفتکش‌ها را ردیابی می‌کند، نشان می‌دهد در ماه دسامبر، هشت نفتکش بسیار بزرگ، که دست‌کم ۴ مورد از آن‌ها تحت تحریم وزارت خزانه‌داری آمریکا هستند، با ظرفیت دو میلیون بشکه، نفت ایران را در شاندونگ تخلیه کرده‌اند.

میشل ویز بوکمن، تحلیلگر اصلی گروه اطلاعات دریایی لیست اطلاعات لویدز، به رویترز گفت برآورد می‌شود ناوگان سایه فعال در حمل و نقل نفت ایران، روسیه و ونزوئلا حدود ۶۶۹ نفتکش باشند.

در ماه‌های اکتبر و دسامبر، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه ۳۵ نفتکش اعمال کرد که به گفته آن‌ها بخشی از ناوگان ارواح ایران را تشکیل می‌دادند.

وزارت دفاع ایالات متحده هم دوشنبه اعلام کرد بزرگترین شرکت کشتیرانی چینی به نام کوسکو را به لیست شرکت‌هایی اضافه کرده است که به گفته آن‌ها با ارتش چین همکاری می‌کنند، که می‌تواند مانع استفاده از نفتکش‌های کوسکو از سوی اجاره دهندگان شود و دشواری اجاره کشتی را برای شرکت‌های فعال در این عرصه دشوارتر کند.

قیمت نفت خام ایران که به چین فروخته می‌شود، در ماه گذشته به بالاترین میزان در سال‌های اخیر رسید، زیرا تحریم‌های جدید ایالات متحده، ظرفیت حمل و نقل را محدود کرد و هزینه‌های لجستیک را افزایش داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها