مخالفان دولت از دست به سینه ایستادن پزشکیان مقابل اردوغان در قاهره انتقاد کردند

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۳۰

در حالی که حامیان پزشکیان سفر او را به مصر نشانه گشايشی در حوزه سياست‌ خارجی دانسته‌اند، اصول‌گرایان از دست به سینه ایستادن او در مقابل اردوغان انتقاد کردند. اصلاح‌طلبان طرفدار دولت خواهان برخورد با منتقدان رفتار پزشکیان شدند.

رویداد ۲۴، در همین زمینه نوشت: «چرا قوه قضاییه با این جماعت که برای ريیس‌جمهور حاشیه‌سازی می‌کنند و در این شرایط خاص در زمین دشمنان ایران در حال بازی هستند، برخورد نمی‌کند؟»

حمید رسایی، نماینده اصول‌گرای تهران در مجلس، در انتقاد از پزشکیان در رسانه اجتماعی ایکس نوشت که او با لب خندان و دست روی سینه با اردوغان احوال‌پرسی کرد اما رییس‌جمهوری ترکیه چهره‌ای سرد و عبوس به خود گرفت.

او با اشاره به برخی نوشته‌های رسانه‌های ترکیه مبنی بر این که پزشکیان «متوجه شده است رهبر واقعی جهان اسلام کیست»، افزود: «هزینه رفتارهای نسنجیده پزشکیان کم نیست.»

ویدیوی منتشر‌شده نشان می‌دهد مسعود پزشکیان در حاشیه اجلاس سران سازمان هشت کشور اسلامی موسوم به «دی-۸» در قاهره، دست بر سینه با رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه، سلام و احوال‌پرسی می‌کند.

رسانه‌های اصول‌گرا در همین زمینه نوشتند که چند هفته قبل در حاشیه اجلاس بریکس در روسیه، رییس‌جمهوری ترکیه با بی‌احترامی از مقابل پزشکیان عبور کرد و با سایر روسای جمهوری حاضر در اجلاس دست داد.

رسایی با اشاره به افتتاح شبکه فارسی زبان از سوی ترکیه و حمایت این کشور از مخالفان بشار اسد افزود: «یعنی واقعا کسی که عنوان رییس‌جمهور ایران را دارد، این امور را نمی‌فهمد که دست به سینه می‌شود؟»

پس از سقوط اسد، رسانه‌ها و برخی مقام‌های جمهوری اسلامی شدیدا به ترکیه حمله کرده و اردوغان را «هم پیاله‌» اسرائیل خواندند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۲۱ آذر وعده بازپس‌گیری سوریه را داد و با اشاره تلویحی به نقش ترکیه در تحولات سوریه، افزود: «یک دولت همسایه‌ سوریه نقش آشکاری را در این زمینه ایفا می‌کند.»

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، در واکنش به این سخنان و همچنین دیگر سخنان خامنه‌ای مبنی بر شکست نخوردن «محور مقاومت»، گفت که حضور جمهوری اسلامی در سوریه نتوانست از «وقوع یک نسل‌کشی بزرگ در غزه» جلوگیری کند.

پزشکیان شامگاه پنج‌شنبه ۲۹ آذر در دیدار با اردوغان گفت: «هر گونه تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد و کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه به هیچ وجه قابل قبول نیست.»

پیش‌بینی احتمال برگزاری تجمع علیه پزشکیان

رسانه‌های نزدیک به دولت به انتقادها از رفتار پزشکیان در مقابل اردوغان در قاهره واکنش نشان دادند.

سایت عصر ایران تلویحا پیش‌بینی کرد که ممکن است مخالفان قصد برگزاری تجمع در اعتراض به این سفر را داشته باشند.

عصر ایران در واکنش به این انتقادها افزود: «لابد انتظار دارند مردی ۷۰ ساله چون چند ماه است رییس‌جمهوری شده، آداب و عادات یک عمر زندگی فروتنانه خود را کنار بگذارد.»

حامیان دولت همچنین از دستاوردهای سفر پزشکیان به مصر سخن گفتند.

روزنامه شرق در گزارش صفحه اول خود با تیتر «از خليج فارس تا نيل» به نقل از تحلیل‌گران نوشت: «توسعه روابط با مصر به نفع منطقه است.»

پزشکیان برای شرکت در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی، ۲۸ آذر به قاهره سفر کرد.

علاوه بر جمهوری اسلامی، مقامات اندونزی، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه در این نشست شرکت کردند.

۱۲ سال پیش و پس از ۳۴ سال قطع رابطه تهران و قاهره، در دوره ریاست‌جمهوری محمد مرسی در مصر، محمود احمدی‌نژاد اولين مقام عالی‌رتبه‌ای بود که برای شرکت در اجلاس «سازمان همکاری اسلامی» به قاهره سفر کرد.

روابط ایران و مصر پس از انقلاب سال ۵۷ در ایران دچار تنش شد. در دوره‌هایی مقامات دو کشور از افزایش سطح روابط سخن گفتند اما این سطح همچنان در حد دفتر حفاظت منافع باقی ماند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها