دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس سخنان خود را درباره به تعویق افتادن اجرای قانون عفاف و حجاب تکذیب و اعلام کرد اگر دولت تا آخر این ماه این قانون را ابلاغ نکند، از طرف ریاست مجلس ابلاغ خواهد شد.
اسماعیل سیاوشی صبح دوشنبه ۱۹ آذر از به تاخیر افتادن اجرای قانون حجاب و عفاف خبر داده و گفته بود این تصمیم در شورای امنیت ملی گرفته شده است.
به گفته سیاوشی، مجلس در نهایت قانونی را تصویب کرده و دولت باید آن را اجرا کند و حتی اگر قانونی بد باشد، باز هم باید اجرایی شود.
او پیش از تکذیب سخنانش درباره تاخیر در اجرای طرح حجاب و عفاف گفته بود که «قوانین الهی و قرآنی قابل تغییر نیستند و بالاخره باید اجرایی شوند» اما: «مجریان قانون برای اجرای آن آماده نیستند.»
جمعه گذشته احمد علمالهدی، نماینده علی خامنهای در استان خراسان رضوی، در خطبههای نماز جمعه شهر مشهد خطاب به مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم گفته بود: «قانون عفاف و حجاب را مجلس و شورای نگهبان تصویب کردهاند. مگر شما میتوانید به عنوان رییسجمهور بگویید این قانون را اجرا نمیکنم؟»
او در ادامه گفته بود: «بیحجابی در کشور ما جرم و حرام است.»
عباس کعبی، عضو هیات رییسه مجلس خبرگان نیز در رابطه با عدم اجرای قانون حجاب و عفاف، گفت: «رعایت حجاب و عفاف و نیز مقابله با تفکر برهنگی و لاابالیگری در جامعه اسلامی، واجب شرعی، قانونی، سیاسی، بدیهی و امری روشن است و هر گونه سهلانگاری و کوتاهی در اجرای قانون حجاب و عفاف، حرکت در مسیر دشمنان است.»
همزمان امیرحسین بانکیپور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و از طراحان و حامیان قانون حجاب و عفاف، در پاسخ به انتقادها از جریمههای سنگین در این قانون، گفت که مبلغ جریمهها بر اساس قانون مجازات اسلامی و «با مشورت محمدباقر قالیباف، ریاست مجلس و قوه قضاییه» تعیین شده است.
در اعتراض به شرایط موجود، بیش از ۳۰۰ کنشگر و فعال مدنی شنبه ۱۷ آذر در بیانیهای قانون جدید تحمیل حجاب اجباری را «غیرمشروع، نامنطبق بر اصول و روح قانونگذاری و ناسازگار با عقل جمعی ایرانیان» دانستند.
امضاکنندگان این بیانیه ضمن تاکید بر غیرقابل اجرا بودن مصوبه اخیر مجلس در مورد حجاب و عفاف، اعلام کردند حق اعتراض به آن را برای خود محفوظ میدانند و از هر وسیله ممکن برای رساندن صدای خود استفاده خواهند کرد.
به گفته بانکیپور، در این قانون «نسبت به عابرین مواجهه نرم و اصلاح تدریجی» لحاظ شده و به دنبال «برخورد سخت با دانه درشتها و آقازادهها» است: «اینها کسانی هستند که باید از اجرای قانون نگران باشند.»
او هیچ اشارهای به اینکه چگونه اجرای این قانون میتواند منجر به برخورد با آقازادهها شود نکرده است.
از سوی دیگر مرتضی آقا تهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، در یک مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد کار تدوین قانون حجاب و عفاف تمام شده و «این همه زحمت کشیده شده» و قانون باید اجرایی شود.
او مدت زمان اجرای آزمایشی این قانون را سه ساله عنوان کرد و گفت که رییس مجلس تا آخر همین ماه قانون را به دولت ابلاغ میکند.