ترامپ اسکات بسنیت را به عنوان وزیر خزانه‌داری معرفی کرد

شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۳

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی تروث، اعلام کرد اسکات بسنیت، سرمایه‌گذار شناخته‌شده، را به عنوان نامزد وزیر خزانه‌داری به سنا معرفی خواهد کرد.

ترامپ در بیانیه‌ خود نوشته است «بسیار خرسندم که اسکات بسنیت را به عنوان هفتاد و نهمین وزیر خزانه‌داری ایالات متحده معرفی می‌کنم. اسکات به عنوان یکی از برجسته‌ترین سرمایه‌گذاران بین‌المللی و استراتژیست‌های ژئوپلیتیک و اقتصادی جهان شناخته می‌شود.»

انتخاب بسنیت و واکنش وال استریت

به گزارش رویترز، وال استریت به ویژه با توجه به برنامه‌های ترامپ برای تغییر تجارت جهانی از طریق اعمال تعرفه‌ها و احتمال تمدید و گسترش کاهش‌های مالیاتی که در دوره اول او اجرا شد، با دقت انتخاب ترامپ را برای وزارت خزانه‌داری دنبال می‌کرد.

انتخاب بسنیت که در هفته‌های اخیر در اقامتگاه ترامپ در مار-ئه-لاگو، فلوریدا، به ارائه مشاوره‌های اقتصادی می‌پرداخت، پس از روزها بررسی و مشورت صورت گرفت.

دیگر نامزدهای مطرح برای وزارت خزانه‌داری شامل مارک روآن، مدیرعامل شرکت آپولو گلوبال منیجمنت، و کوین وارش، عضو سابق هیئت مدیره فدرال رزرو، بودند.

جان پاولسون، سرمایه‌گذار معروف، نیز از نامزدهای اصلی برای این پست بود اما پیش از اعلام نظر ترامپ، از نامزدی احتمالی کنار کشید.

در همین حال، ترامپ هاوارد لوتنیک، یکی دیگر از چهره‌های شناخته شده‌ وال استریت، را به عنوان وزیر بازرگانی منصوب کرد.

دیدگاه‌های بسنیت در مورد اقتصاد و سیاست

اسکات بسنیت، پیشتر گفته بود با اصلاحات مالیاتی و کاهش مقررات به ویژه برای تحریک وام‌دهی بیشتر بانک‌ها و تولید انرژی موافق است و از آن حمایت می‌کند.

او دریادداشتی که اخیرا در وال استریت ژورنال منتشر شد، استدلال کرده رونق بازار پس از پیروزی ترامپ نشان‌دهنده انتظارات سرمایه‌گذاران از «رشد بالاتر، نوسان کمتر و تورم، و اقتصاد احیا شده برای همه آمریکایی‌ها» است.

رایان سوئیت از آکسفورد اکونومیکس در گفتگو با رویترز با اشاره به این‌که بسنیت طرفدار تعرفه‌های کمتر تهاجمی بوده است، گفت «انتخاب بسنیت احتمال اجرای تعرفه‌های سنگینی را که ترامپ در کمپین انتخاباتی پیشنهاد داده بود، کاهش می‌دهد.»

چالش‌های پیش روی وزیر خزانه‌داری جدید

به عنوان وزیر خزانه‌داری، بسنیت بالاترین مقام اقتصادی در دولت خواهد بود و مسئولیت‌هایی از جمع‌آوری مالیات، بازپرداخت بدهی‌های کشور تا مدیریت بدهی ۲۸.۶ تریلیون دلاری خزانه‌داری و نظارت بر تنظیمات مالی را بر عهده خواهد داشت.

او همچنین سیاست‌های تحریم مالی ایالات متحده علیه شرکت و دولت‌های خارجی را هدایت می‌کند و بر نهادهای مالی بین‌المللی نظارت خواهد کرد.

بسنیت همچنین با چالش‌هایی مانند مدیریت امن کسری‌ بودجه فدرال که پیش‌بینی می‌شود در دهه آینده نزدیک به ۸ تریلیون دلار افزایش یابد، روبرو خواهد شد.

این افزایش به دلیل برنامه‌های ترامپ برای تمدید کاهش‌های مالیاتی و اضافه کردن مشوق‌های جدید، از جمله حذف مالیات بر درآمد تامین اجتماعی، خواهد بود.

روابط بین‌المللی و سیاست خارجی

بسنیت نقش رهبری گروه هفت را به ارث خواهد برد، که در حمایت اقتصادی از اوکراین در مقابله با تهاجم روسیه و تشدید تحریم‌ها علیه مسکو فعال بوده‌اند.

اما با توجه به تمایل ترامپ برای پایان سریع جنگ و قطع حمایت مالی ایالات متحده از اوکراین، مشخص نیست که او این مسیر را دنبال خواهد کرد یا راه آمریکا را در این مورد از شش کشور دیگر گروه هفت جدا خواهد کرد.

تفاوت‌های احتمالی با دولت قبلی

یکی از حوزه‌هایی که بسنیت احتمالا با جانت یلن، وزیر خزانه‌داری فعلی، تفاوت خواهد داشت، شیوه نگاه به مساله تغییرات آب و هوایی است.

ترامپ، که به تغییرات آب و هوایی شک دارد، قول داده است تولید انرژی فسیلی ایالات متحده را افزایش دهد و یارانه‌های انرژی پاک را که در قانون کاهش تورم ۲۰۲۲ جو بایدن آمده است، متوقف کند.

وزیر خزانه‌داری نزدیک‌ترین نقطه تماس دولت با بانک مرکزی (فدرال رزرو) است. بسنیت پیشتر ایده ایجاد یک «رئیس سایه» برای فدرال رزرو را مطرح کرده بود، اما بعدها گفت که دیگر این ایده را دنبال نمی‌کند.

در حال حاضر، جروم پاول که سال ۲۰۱۸ از سوی ترامپ برای ریاست بانک مرکزی آمریکا منصوب شد، رییس این بانک است.

پیشینه اسکات بسنیت

محل اصلی زندگی بسنیت ۶۲ ساله، چارلستون، کارولینای جنوبی، است. او در روستای ماهیگیری لیتل ریور، کارولینای جنوبی، بزرگ شد و پدرش هم یک سرمایه‌گذار املاک و مستغلات فعال در همین ایالت بود.

او در اواخر دهه ۱۹۸۰ برای جیم چانوس، فروشنده معروف، کار کرد و سپس به مدیریت صندوق سوروس، شرکت سرمایه‌گذاری ماکرو اکونومیک جورج سوروس، پیوست.

نقطه رشد بسنیت، کمک به یک معامله ارزی سوروس و معاون ارشدش استنلی دراکن‌میلر در سال ۱۹۹۲ بود که در نتیجه آن، این شرکت بیش از ۱ میلیارد دلار سود کرد.

در سال ۲۰۱۵، بسنیت توانست برای راه‌اندازی شرکت کی سکیور گروپ ۴.۵ میلیارد دلار سرمایه جمع کند که یک شرکت صندوق پوشش ریسک برای معاملات کلان اقتصادی است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
۲۴ با فرداد فرحزاد
نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴

شنیداری

پادکست‌ها