سسیل کوهلر، یکی از شهروندان فرانسوی زندانی در ایران، روز یکشنبه چهارم آذر در دادگاه انقلاب محاکمه میشود. او از حدود ۹۵۰ روز پیش در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، زندانی است. نواِمی کوهلر، خواهر سیسیل گفته در ایران محاکمه عادلانهای برگزار نمیشود.
نواِمی کوهلر، روز جمعه دوم آذر، در گفتوگو با نشریه آلمانی «زار بروکر» گفت خواهرش در شرایط ناگواری در زندان نگهداری میشود و وکلایی که در ایران برای او استخدام شدهاند، به جزییات پرونده دسترسی ندارند و در عین حال از امکان تماس یا ملاقات با او برخوردار نیستند.
کوهلر با بیان اینکه هفته گذشته مشخص شد که دادگاه خواهرش قرار است روز یکشنبه، چهار آذر، با اتهام «جاسوسی» برگزار شود، گفت: «آنها قبلا نیز دو بار زمان برگزاری دادگاه را اعلام کردند اما هر دوبار آن را لغو کردند. من اعتقاد ندارم در ایران محاکمه عادلانهای برگزار شود.»
او اضافه کرد که بهشدت به یک چیز باور دارد: «روزی زنگ تلفن من به صدا درمیآید و او به من میگوید که در هواپیمایی نشسته که عازم پاریس است.»
سسیل کوهلر و شریک زندگیاش ژاک پاریس، دو تن از شهروندان فرانسوی زندانی در ایران هستند که از حدود ۹۰۰ روز پیش در ایران زندانی هستند.
سایت حقوقبشری هرانا، ۱۸ مهر امسال در گزارشی نوشت که کوهلر با وضعیت روحی نامناسب و بهصورت بلاتکلیف در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشود.
پس از آن در روز ۱۵ آبان، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که این دو شهروند فرانسوی زندانی در ایران، در وضعیت سلامت خوبی هستند.
ستایشی اتهام این افراد را «جاسوسی به نفع بیگانگان و علیه کشور ایران و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» عنوان کرد و گفت کیفرخواست آنها روز سوم اسفند ۱۴۰۱ صادر و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران که قاضی ابوالقاسم صلواتی ریاست آن را بر عهده دارد، ارسال شده است.
او همان زمان اعلام کرد که در حال حاضر چندین جلسه دادرسی برای این شهروندان فرانسوی برگزار شده و جلسه رسیدگی جدید در تاریخ چهارم آذر ماه تعیین شده است.
کوهلر، مسئول روابط بینالملل فدراسیون ملی کار آموزشی و فرهنگی و همسرش عضو همین فدراسیون هستند.
کوهلر و پاریس که برای گذراندن تعطیلات به ایران سفر کرده بودند، در اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شدند.
رسانههای حکومتی در ایران، مهر ماه ۱۴۰۱ در قالب یک گزارش ویدیویی با عنوان «داستان یک ماموریت»، اعترافات اجباری کوهلر و پاریس را منتشر کردند.
در این گزارش، این دو نفر به عضویت در سرویسهای اطلاعاتی فرانسه اعتراف کردند.
بیشتر بخوانید: خواهر شهروند فرانسوی زندانی در ایران: دیدن اعتراف اجباری خواهرم بدترین روز زندگیام بود
علاوه بر این افراد، یک شهروند فرانسوی دیگر با نام کوچک «الیویه» که اطلاعات بیشتری درباره او منتشر نشده است نیز در ایران زندانی است.
بنا به اطلاعات منابع ایراناینترنشنال، این شهروند فرانسوی در مشهد زندانی شده است.
ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در مهرماه امسال پس از دیدار با خانوادههای سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران گفت که آنان گروگان گرفته شدهاند و پاریس به تلاش خود برای آزادی فوری آنها ادامه میدهد.
پاسکال کونفاورو، معاون سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، ۲۶ مهر ماه در بیانیهای اعلام کرد که ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه با خانوادههای سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران دیدار کرد و گفت که آنها «گروگان» هستند.
پیشتر در اردیبهشت امسال، وزارت خارجه فرانسه به مناسبت دومین سالگرد بازداشت کوهلر و پاریس، «سیاست گروگانگیری دولتی و باجگیری همیشگی مقامات» جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
در تهران، مقامهای جمهوری اسلامی این موضع فرانسه را «مداخلهجویانه و نامناسب» خواندند و آن را محکوم کردند.
جمهوری اسلامی بر اساس «سیاست گروگانگیری» خود، شهروندان خارجی و شهروندان دوتابعیتی را برای اعمال فشار بر دولتهای غربی بازداشت میکند.
فعالان حقوق بشر، بازداشت شهروندان کشورهای غربی از سوی جمهوری اسلامی را «گروگانگیری دولتی» میدانند و میگویند تهران از این حربه برای تحت فشار گذاشتن غرب و گرفتن امتیاز از آن استفاده میکند.