وزیر خزانه‌داری دولت قبلی ترامپ: برای تشدید تحریم ایران به وزیر بعدی مشاوره می‌دهم

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۰

استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری در دولت پیشین دونالد ترامپ، روز یک‌شنبه ۲۰ آبان اعلام کرد قصد ندارد به دولت دوم او بپیوندد اما آماده است در خصوص تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی و روسیه و همچنین کنترل بدهی ایالات متحده، به وزیر بعدی خزانه‌داری این کشور مشاوره دهد.

منوچین در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز تاکید کرد برای قطع درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی و روسیه، آمریکا باید «اجرای قوی‌تر تحریم‌های مالی» را در دستور کار قرار دهد.

او افزود تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه به دلیل مناقشه اوکراین، بیشتر از آنکه موثر باشد، «جنبه خبری» داشته است.

به گفته این مقام پیشین دولت ترامپ، اقدام هفت کشور صنعتی جهان، موسوم به گروه جی-۷، برای تعیین سقف قیمت ۶۰ دلار برای هر بشکه نفت خام روسیه ممکن است درآمدهای این نفتی این کشور را کاهش دهد، اما «روسیه همچنان نفت و گاز زیادی می‌فروشد».

منوچین همچنین اضافه کرد برای جبران کاهش عرضه نفت و گاز ناشی از تحریم‌های تهران و مسکو و ثابت نگه داشتن قیمت‌ها، آمریکا و کشورهای خاورمیانه باید تولید خود را افزایش دهند.

ترامپ در دوران پیشین حضور خود در کاخ سفید بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، سیاست فشار حداکثری را در برابر جمهوری اسلامی در پیش گرفت و از توافق بر سر برنامه هسته‌ای حکومت ایران، موسوم به برجام، خارج شد.

این سیاست با کاهش قابل توجه صادرات نفتی جمهوری اسلامی همراه بود و اقتصاد ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

با این حال از زمان روی کار آمدن بایدن و پایان یافتن سیاست فشار حداکثری، درآمدهای نفتی ایران رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.

ترامپ: در دولت جدید خود از پمپئو و نیکی هیلی استفاده نخواهم کرد

دونالد ترامپ پیش‌تر در شبکه اجتماعی تروث سوشال اعلام کرد در دولت دوم خود از حضور مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین، و نیکی هیلی، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، استفاده نخواهد کرد.

ترامپ از نقش پمپئو و هیلی در دولت قبلی خود و خدمات آن‌ها به آمریکا قدردانی کرد.

این اعلام نظر ترامپ در حالی صورت می‌گیرد که پیش‌تر بسیاری از گمانه‌زنی‌ها پمپئو و هیلی را دو گزینه کلیدی در کابینه جدید ترامپ می‌دانستند و در بسیاری از گمانه‌زنی‌ها، نام پمپئو به عنوان گزینه اصلی تصدی پست وزارت دفاع مطرح شده بود.

نیکی هیلی در دوران کمپین انتخاباتی ترامپ از او اعلام حمایت کرده بود. او که در عین حال در ارتباط با ترامپ موضعی انتقادی نیز داشت، هفته گذشته در مطلبی در حمایت از ترامپ در وال‌استریت ژورنال نوشته بود: «من صد درصد با ترامپ موافق نیستم، اما در بیشتر مواقع با او توافق دارم. در مقابل به‌طور کامل با کامالا هریس مخالفم.»

پمپئو نیز که در دولت قبلی ترامپ یکی از مهره‌های کلیدی او در طراحی کارزار فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی بود، در کارزار انتخاباتی ترامپ از او اعلام حمایت کرده بود.

در ماه اکتبر، در نامه سرگشاده‌ ۴۰۰ شخصیت آمریکایی در حمایت از نامزدی ترامپ، نام پمپئو نیز در میان امضاکنندگان دیده می‌شد.

این نامه با اشاره به تشدید درگیری‌های نظامی در نقاط مختلف جهان، ورود گسترده مهاجران غیرقانونی به آمریکا و قدرت گرفتن بازیگران نامطلوب همچون چین در عرصه سیاست بین‌المللی، دولت بایدن و هریس را بابت به وجود آمدن چنین وضعیتی به شدت مورد انتقاد قرار داده بود.

آغاز چینش تیم جدید با سوزان وایلز و برایان هوک

ترامپ اولین انتصاب خود را روز پنج‌شنبه ۱۷ آبان انجام داد. او در حکمی سوزان وایلز، مشاور ارشد کمپین انتخاباتی خود را به عنوان رییس دفتر کاخ سفید منصوب کرد.

وایلز اولین زنی خواهد بود که رییس دفتر رییس‌جمهور در کاخ سفید خواهد شد. بسیاری از ناظران سیاسی در آمریکا وایلز را یکی از عوامل اصلی موفقیت حرفه‌ای کمپین انتخاباتی ترامپ می‌دانند.

از سوی دیگر، برایان هوک، نماینده آمریکا در امور ایران در دولت پیشین ترامپ، رهبری تیم انتقالی ترامپ را در وزارت امور خارجه آمریکا بر عهده گرفته است.

هوک که نقش قابل توجهی در روند تشکیل کابینه آتی رییس‌جمهوری منتخب ایالات متحده ایفا خواهد کرد، از مهره‌های کلیدی ترامپ در کارزار فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی بود. ناظران معتقدند این موضوع می‌تواند بیانگر ادامه رویکرد سخت‌گیرانه ترامپ در ارتباط با تهران باشد.

گزینه‌های احتمالی دیگر در تیم جدید ترامپ

وزیر خارجه: رسانه‌های آمریکا از بیل هگرتی، سناتور جمهوری‌خواه، به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی برای تصدی این پست یاد می‌کنند.

هگرتی که در سال‌های اخیر در تهیه بسیاری از طرح‌های کنگره علیه جمهوری اسلامی نقشی کلیدی داشته است، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ سفیر آمریکا در ژاپن بود، اما برای ورود به سنا از این سمت کناره‌گیری کرد.

وزیر خزانه‌داری: اسکات بسنت، مدیر صندوق پوشش ریسک «کی اسکوئر گروپ»، گزینه احتمالی اصلی برای تصدی این پست است. به گزارش رسانه‌های آمریکایی، بسنت در روزهای اخیر تلاش گسترده‌ای را برای معرفی شدن برای این سمت آغاز کرده است.

رابرت لایتهایزر، نماینده تجاری پیشین ترامپ، از دیگر گزینه‌هایی است که رسانه‌های آمریکا نامش را برای تصدی این پست مطرح کرده‌اند.

وزیر امنیت داخلی: تام هومان، سرپرست اداره مهاجرت و گمرگ در دولت اول ترامپ، یکی از نام‌هایی است که رسانه‌های آمریکا برای تصدی این پست مطرح کرده‌اند.

چاد ولف، سرپرست پیشین وزارت امنیت داخلی در دولت اول ترامپ، از دیگر گزینه‌های مطرح شده برای این پست است.

وزارت بهداشت و درمان: ترامپ وعده داده است در دولت او رابرت اف کندی جونیور در زمینه مسائل بهداشت و درمان تصمیم‌گیر اصلی باشد. کندی که از منتقدان واکسیناسیون است و آن را عامل اوتیسم می‌داند، در کتابی آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های واگیردار آمریکا، را متهم کرده که با همکاری بیل گیتس و شرکت‌های داروسازی موفق به فروش واکسن‌های کرونا شده است.

رابرت اف کندی جونیور وعده داده است با ایجاد جنبشی به نام «آمریکا را دوباره سالم کنیم» مقام‌های آژانس‌های بهداشت و درمان را که آنها را «عوامل صنایع داروسازی» خوانده، با افرادی جدید جایگزین خواهد کرد و به اقدام‌هایی همچون حذف افزودنی‌های سمی از غذاها، توقف افزودن فلوراید به آب و گسترش راه‌های درمانی جایگزین روی خواهد آورد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چند چند
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها