احضار استاد دانشگاه سپاه پاسداران بعد از اشاره به نقش تهران در خرید پیجرهای حزب‌الله

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۲

قوه قضاییه اعلام کرد مسعود اسداللهی، استاد دانشگاه وابسته به سپاه پاسداران را که در صداوسیما از نقش جمهوری اسلامی در خرید پیجرهای حزب‌الله لبنان سخن گفته بود احضار کرده است.

مسعود اسداللهی که برنامه‌های تلویزیونی ایران از او با عنوان کارشناس سیاسی و کارشناس منطقه نام می‌برند، مشاور سابق قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده سپاه قدس است.

او شامگاه جمعه ۲۰ مهر در شبکه خبر صداوسیما گفت حزب‌الله، پیجرهای منفجرشده خود را از طریق یک شرکت ایرانی سفارش داده بود.

همان شب و ساعتی بعد از اظهارات اسداللهی، مجری شبکه خبر عنوان کرد آنچه کارشناس این شبکه گفته است «قابل تایید نیست».

قوه قضاییه روز یک‌شنبه ۲۲ مهر اعلام کرد اظهارات اسداللهی می‌تواند مصداق «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی و حتی اقدام علیه امنیت ملی» باشد و به همین دلیل، دادستان نظامی تهران این فرد را احضار و از او «ادله» خواسته است.

بر اساس این گزارش، پرونده قضایی اسداللهی در حال حاضر در دست بررسی است.

مرکز رسانه قوه قضاییه تاکید کرد که اسداللهی در «جلسه بازپرسی» اذعان کرده که سخنانش «اشتباه» و به نقل از «منابع نامعتبر» بوده و افزود: «او بلافاصله پس از بررسی بیشتر، به اشتباه بودن مطالب اظهاری پی برده است.»

اسداللهی در برنامه‌ای تلویزیونی گفته بود شرکتی ایرانی برای تامین پنج هزار پیجر مورد نیاز حزب‌الله، آن‌ها را از یک شرکت تایوانی خریداری و بدون بررسی امنیتی، در اختیار این گروه قرار داده بود.

به گفته او، از پنج هزار پیجر خریداری شده، سه هزار دستگاه بین اعضای حزب‌الله لبنان توزیع شده بود.

یک روز پس از این سخنان، نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی گفت هیچ‌یک از شرکت‌های ایرانی نقشی در خرید، حمل و توزیع پیجرها نداشته‌اند و افزود آلوده بودن پیجرها را حتی دستگاه‌های ایکس‌ری پیشرفته هم تشخیص نداده‌اند.

در هفته‌های گذشته، گزارش‌هایی از نقش جمهوری اسلامی در خرید پیجرهای حزب‌الله منتشر شده بود.

در یک نمونه، برخی کانال‌های تلگرامی از همان شامگاه انفجارها، گزارش‌هایی مبنی بر نقش بیژن عباسی، مدیرعامل ایرانسل و کامبیر مهدی‌زاده، داماد حسن روحانی، در تامین پیجرهای حزب‌الله منتشر کرده بودند.

بر اساس گزارش رویداد۲۴، در این خبرها به نقل از یک مقام حزب‌الله اعلام شد که بعد از تصمیم این گروه برای کنار گذاشتن تلفن‌های همراه هوشمند، مشورت‌هایی با مقام‌های جمهوری اسلامی انجام گرفته تا وسیله ارتباطی جایگزین معرفی شود.

در این فرآیند، محمدرضا عارف، معاون اول پزشکیان، عباسی را مامور کرد تا راه ارتباطی جایگزین را تامین کند و او هم مهدی‌زاده را برای تامین پیجر به حزب‌الله معرفی کرد.

یک روز بعد، روابط عمومی ایرانسل با انتشار بیانیه‌ای، این موضوع را تکذیب کرد.

روز ۲۷ شهریور صدها دستگاه ارتباطی بی‌سیم «پیجر» اعضای حزب‌الله لبنان در منطقه ضاحیه بیروت منفجر شد.

یک روز بعد از آن، صدها دستگاه واکی‌تاکی (بی‌سیم) حزب‌الله منفجر شد.

در این حملات ۳۹ نفر کشته و بیش از سه هزار نفر عمدتا از ناحیه چشم و دست مجروح شدند.

روز ۱۵ مهر امسال واشینگتن‌پست به ارائه جزییاتی تازه از طرح پیچیده خرابکاری در دستگاه‌های ارتباطی حزب‌الله منتشر کرد و گفت اسرائیلی‌ها به مدت ۹ سال مکالمات این گروه را شنود می‌کردند و گزینه تبدیل بی‌سیم‌ها را به بمب، روی میز داشتند.

این گزارش به نقل از مقام‌های اسرائیلی، خاورمیانه‌ای و آمریکایی نوشت که ایده عملیات پیجر در سال ۲۰۲۲ شکل گرفت و پیشنهاد فروش پیجرها از سوی یک مقام بازاریابی ارائه شد که حزب‌الله به او اعتماد داشت و با شرکت تایوانی آپولو مرتبط بود.

در نهایت هم این پیجرها تحت نظارت موساد در اسرائیل مونتاژ و در یک شاهکار مهندسی، قطعات و اجزای بمب با دقت در آن‌ها پنهان شدند؛ به‌طوری‌که عملا و حتی اگر دستگاه باز می‌شد، غیرقابل شناسایی بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

شاهد تاریخ - فصل سوم
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها