نشست کشورهای اروپایی و مسلمان در اسپانیا برای تشکیل کشور فلسطین

جمعه ۱۴۰۳/۰۶/۲۳

نشستی با شرکت مقامات ارشد از چند کشور مسلمان و اروپایی در مورد راه‌های پایان دادن به جنگ کنونی غزه و برنامه‌ریزی برای اجرای راه‌حل دو کشوری در درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان در اسپانیا برگزار شد.

خوزه مانوئل آلبارس وزیر امور خارجه اسپانیا روز جمعه، ۲۳ شهریور، به خبرنگاران گفت: «ما برای ایجاد فشار دیگری برای پایان جنگ در غزه، برای خروج از مارپیچ پایان‌ناپذیر خشونت بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها با یکدیگر ملاقات می‌کنیم. این راه روشن است. اجرای راه‌حل دو کشوری تنها راه است.»

در این نشست همتایان او از جمله از کشورهای نروژ و اسلوونی، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، محمد مصطفی نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین و اعضای گروه موسوم به «تماس عربی و اسلامی برای غزه» شامل مصر، عربستان سعودی، قطر، اردن، اندونزی، نیجریه و ترکیه حاضر بودند.

غیبت اسرائیل در این نشست قابل توجه بود.

آلبارس گفت که در میان شرکت‌کنندگان «تمایلی آشکار» وجود دارد که «از حرف به عمل» حرکت کنند و به سمت برنامه‌ای روشن برای اجرای موثر راه حل دو کشوری با پیوستن فلسطین به سازمان ملل متحد گام بردارند.

او افزود که اسرائیل به دلیل اینکه بخشی از گروه تماس نبود، به این نشست دعوت نشد.

وزیر امور خارجه اسپانیا گفت: «ما از دیدن اسرائیل در هر میزی که در آن صلح و راه حل دو کشوری مورد بحث قرار بگیرد، خرسند خواهیم بود.»

اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ به رویترز گفت که این نشست همچنین برای بحث در مورد خلع سلاح حماس - که قبل از جنگ کنونی، غزه را کنترل می‌کرد - و عادی سازی روابط بین اسرائیل و برخی دیگر از کشورها، به ویژه عربستان سعودی، مورد نیاز است.

در خردادماه، پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، اعلام کرد تصمیم برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، «یک ضرورت برای دست‌یابی به صلح» بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌هاست.

در آن زمان، اسپانیا، ایرلند و نروژ به‌رغم اعتراض اسرائیل اعلام کردند به شکل رسمی وجود یک کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند.

نخست‌وزیر سوسیالیست اسپانیا در سخنرانی کوتاهی چند ساعت قبل از به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی دولتش، تاکید کرد این تصمیم «علیه هیچ‌کس و حتی علیه اسرائیل» نیست.

اسرائیل با فراخواندن سفیران خود از مادرید، اسلو و دوبلین و احضار سفرای این سه کشور، به این تصمیم واکنش نشان داد.

اکنون در سازمان ملل متحد ۱۴۳ کشور از ۱۹۳ کشور عضو از جمله روسیه، چین و هند خواهان به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین هستند.

مادرید، دوبلین و اسلو تصمیم خود را به عنوان راهی برای تسریع تلاش‌ها به منظور دست‌یابی به آتش‌بس در جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه توضیح داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبرها
چند چند

شنیداری

پادکست‌ها