۱۸۳ مورد ابتلا به تب دنگی؛ فراوانی پشه آئدس در پاییز بیشتر می‌شود

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۸

عبدالرضا میراولیایی، مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی ۱۸۳ مورد ابتلا به تب دنگی در ایران خبر داد و اعلام کرد که فراوانی پشه آئدس در برخی مناطق کشور در پاییز بیشتر می‌شود.

میراولیایی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه عمده این موارد بیمارانی هستند که خارج از کشور مبتلا شدند و در کشور شناسایی شده‌اند، گفت که بخش زیادی از موارد ابتلا از کشور امارات متحده عربی بوده است.

به گفته این مقام وزارت بهداشت، استان هرمزگان، جنوب استان سیستان‌وبلوچستان، بخش‌هایی از استان بوشهر، مازندران، گیلان و قسمت‌هایی از استان اردبیل مناطقی از کشور هستند که پشه آئدس در آن‌ها شناسایی شده است.

او تاکید کرد با توجه به اینکه شرایط زیست و تکثیر این پشه تقریبا در تمامی مناطق کشور وجود دارد، احتمال گسترش به استان‌های همجوار نیز وجود دارد.

ایران‌اینترنشنال روز ۱۲ مرداد در گزارشی نوشت که با افزایش نگرانی‌ها از گسترش بیماری تب دنگی در ایران، بخش‌هایی از مدیریت بحران این بیماری به ارتش واگذار شده است.

بر این اساس، ارتش متعهد شده برنامه‌های کنترل محیطی و لایروبی رودخانه‌ها و منابع آب راکد را برای کاهش جمعیت پشه‌ها اجرا کند.

میراولیایی در گفت‌وگوی روز یک‌شنبه خود با ایلنا در خصوص انتقال محلی بیماری تب دنگی هم گفت در بندرلنگه در استان هرمزگان و چابهار در استان سیستا‌ن‌وبلوچستان این بیماری به صورت محلی منتقل می‌شود.

این مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه در بندرلنگه ۱۱ مورد و در چابهار ۳۰ مورد بر اثر انتقال محلی به بیماری دانگ شناسایی شده‌اند، افزود: «با اقدامات کنترلی صورت‌گرفته‌شده مانند بهسازی محیط و عملیات مه‌پاشی فعلا موارد ابتلا در همین تعداد مانده است.»

او درباره‌ موارد مرگ و میر بر اثر ابتلا به تب دنگی هم گفت: «یک مورد فوتی بر اثر ابتلا به تب دنگی داشته‌ایم. در اردیبهشت یک خانم ۸۳ ساله در امارات به این بیماری مبتلا شد که در ایران شناسایی و در نهایت فوت شد. اما موارد فوتی دیگری در بین مبتلایان جدید بر اثر این بیماری نداشته‌ایم.»

میراولیایی متذکر شد در مناطقی که در حال حاضر پشه صید کرده‌ایم هر چه به سمت پاییز نزدیک شویم، با توجه به این که هوا خنک‌تر و احتمال بارندگی‌ها هم بیشتر می‌شود، فراوانی پشه آئدس نیز بیشتر می‌شود.

فراوانی پشه آئدس در پاییز

میراولیایی هشدار داد که در مناطق پشه‌صیدشده، با نزدیک شدن به پاییز با توجه به خنک شدن هوا و احتمال بارندگی‌ها فراوانی پشه آئدس نیز بیشتر می‌شود.

او افزود: «در شمال کشور آلودگی با پشه آئدس «آلبوپیکتوس» است و چون این پشه قابلیت زمستان‌گذرانی را دارد یعنی می‌تواند هوای خنک را تحمل کند، ممکن است حتی با سرد شدن هوا نیز همچنان این پشه در مناطق آلوده سردسیر کشور وجود داشته باشد، اما آلودگی در جنوب کشور با پشه آئدس «اجیپتی» است که در فصول سرد سال نمی‌تواند تولید مثل داشته باشد. به همین خاطر این پشه به اصطلاح زمستان‌گذرانی ندارد. »

بیشتر بخوانید: مقام وزارت بهداشت: ۴۰ شهر کشور در معرض تب دنگی قرار دارند

تب دنگی یا تب استخوان‌شکن یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه‌ای به نام آئدس به انسان منتقل می‌شود.

درصد کشندگی تب دنگی پایین است اما بیمار معمولا درد شدیدی را در استخوان‌ها، مفاصل و ماهیچه‌های خود احساس می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از این بیماری در ایران آغاز و در سال ۱۳۹۸ پشه آئدس شناسایی شد.

چگونه از ابتلا به «تب دنگی» پیشگیری کنیم؟

به گفته‌ کارشناسان، بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری «دنگی»، محافظت بدن در برابر نیش پشه است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا برای پیشگیری از ابتلا به دنگی در توصیه‌های خود به شهروندان این کشور اعلام کرد: «دنگی از طریق نیش پشه آلوده به افراد منتقل می‌شود و بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آن، محافظت از خود در برابر نیش پشه است.»

این مرکز به مردم توصیه کرد در صورت سفر به مناطق با شیوع بالا، در مکان‌هایی با تهویه مطبوع ساکن شوند و از دافع حشرات و لباس‌های آستین بلند و شلوار برای جلوگیری از نیش پشه استفاده کنند.

مسئولان وزارت بهداشت در ایران نیز به شهروندان توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، لباس بلند بپوشند و از مواد دفع‌کننده حشرات استفاده کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
گفت‌وگوی ویژه
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها