لیندزی هالیگان، از وکلای دونالد ترامپ

سی‌ان‌ان: یکی از وکلای ترامپ هم هدف حملات هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی بوده است

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۳۰

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از سه منبع آگاه، که نامشان را اعلام نکرد، گزارش داد که لیندزی هالیگان، یکی از وکلای مدافع دونالد ترامپ یکی از اهداف حملات سایبری بوده است.

این خبر پس از آن اعلام شد که اف‌بی‌آی و دو نهاد اطلاعاتی ایالات متحده روز دوشنبه در بیانیه مشترکی تایید کردند که جمهوری اسلامی مسوول تلاش برای هک و نفوذ به حساب افراد فعال در کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ و بایدن- هریس است.

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از یکی از منابع خود گزارش داد که لیندزی هالیگان نیز از جمله افراد نزدیک به دونالد ترامپ است که در عملیات نفوذ هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی هدف قرار گرفته بود، با این حال زمان انجام این حملات و میزان رخنه هکرها به دستگاه‌ها و حساب‌های او هنوز مشخص نیست.

تحقیقات اف‌بی‌آی در این زمینه می‌تواند تا ماه‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری در پنجم نوامبر به طول بینجامد.

شبکه سی‌ان‌ان و روزنامه واشینگتن‌پست پیش از این گزارش داده بودند که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی به حساب ایمیل شخصی راجر استون، مشاور و همکار قدیمی ترامپ نفوذ کرده‌اند و سپس از حساب ایمیل او برای دسترسی به حساب یکی از مقام‌های ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ که نامش اعلام نشده، استفاده کرده‌اند.

هالیگان چند سال است که در تیم حقوقی ترامپ فعالیت می‌کند و در ابتدا از نزدیک روی پرونده اسناد طبقه‌بندی شده کار کرده است. او اخیرا در کنوانسیون جمهوری‌خواهان شرکت کرد و در آخرین شب سخنرانی ترامپ در ردیف جلو نشست.

سی‌ان‌ان به نقل از یکی از همکاران هالیگان گفت با آنکه او به اندازه سایر وکلا در انظار عمومی نیست، چهره‌ای نزدیک به ترامپ محسوب می‌شود، ترامپ به او اعتماد دارد و اغلب از او می‌خواهد در مورد مسائل حساس و عمده در مذاکرات حضور داشته باشد.

استیون چانگ، مدیر ارتباطات کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ در بیانیه‌ای به سی‌ان‌ان گفت:«گزارش‌ها در مورد تلاش برای هک کردن تیم دونالد ترامپ از سوی رژیم تروریستی در ایران پس از افشای اخیر توطئه جمهوری اسلامی برای ترور ا. تقریبا هم‌زمان با فاجعه سوپ قصد به جان رییس‌جمهوری پیشین در پنسیلوانیا منتشر می‌شود.»

او افزود:«ایرانی‌ها از اینکه پرزیدنت ترامپ سلطه تروریستی آنها را متوقف خواهد کرد، همان‌طور که در چهار سال اول حضور خود در کاخ سفید این کار را انجام داد، وحشت زده هستند. هر رسانه‌ای که اسناد یا ارتباطات داخلی ستاد انتخاباتی او را بازچاپ می کند، دستور دشمنان آمریکا را انجام می‌دهد و دقیقا همان کاری را که آنها می‌خواهند انجام می‎دهد.»

پیشتر فردی ناشناس به نام رابرت که مدعی شده بود به اسناد داخلی کارزار انتخاباتی ترامپ از طریق هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی دست نیافته است، اسنادی را که گمان می‌رود از طریق نفوذ به حساب راجر استون درز پیدا کرده باشد، با واشینگتن‌پست، نیویورک‌تایمز و پولیتیکو تماس گرفته بود.

اف‌بی‌آی از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده است،‌ اما در در بیانیه‌ای که روز دوشنبه از سوی دفتر مدیر اطلاعات ملی (ODNI)، اداره تحقیقات فدرال (FBI) و آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت (CISA) منتشر شد، گفته شده است: «ایران به دنبال دامن زدن به اختلاف و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک در ایالات متحده است و علاقه دیرینه خود به بهره‌برداری از تنش‌های اجتماعی از طریق روش‌های مختلف، از جمله از طریق استفاده از عملیات سایبری برای تلاش برای دسترسی به اطلاعات حساس مرتبط با انتخابات ایالات متحده را نشان داده است.»

در این بیانیه گفته شده است:« جامعه اطلاعاتی قبلا گزارش داده بود که جمهوری اسلامی انتخابات امسال را از نظر تأثیری که می‌تواند بر منافع و امنیت حکومت داشته باشد، بسیار مهم می داند و تمایل تهران را برای تلاش برای شکل دادن به نتیجه آن افزایش می‌دهد.»در بیانیه مشترک اف‌بی‌آی و دو نهاد اطلاعاتی آمریکا تاکید شده است:«ما شاهد فعالیت‌های تهاجمی فزاینده ایران در طول این دوره انتخاباتی بوده‌ایم که به ویژه شامل عملیات نفوذ علیه مردم آمریکا و عملیات سایبری با هدف قرار دادن کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری می‌شود.»

در این بیانیه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی مسئول فعالیت‌هایی است که اخیرا برای به خطر انداختن کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ گزارش شده، افزوده شده است: «کمیته بین‌المللی اطمینان دارد که ایرانیان از طریق مهندسی اجتماعی و سایر تلاش‌ها به دنبال دستیابی به افرادی بوده‌اند که دسترسی مستقیم به کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری هر دو حزب سیاسی دارند. چنین فعالیت‌هایی، از جمله سرقت‌ها و افشاگری‌ها، برای تأثیرگذاری بر روند انتخابات ایالات متحده صورت گرفته است.»

در این بیانیه در عین حال گفته شده است:« توجه به این نکته مهم است که این رویکرد جدید نیست. ایران و روسیه این تاکتیک ها را نه تنها در ایالات متحده در این دوره و دوره‌های انتخاباتی فدرال قبلی بلکه در سایر کشورهای جهان نیز به کار گرفته‌اند.»

در بیانیه مشترک اف‌بی‌آی، دفتر مدیر اطلاعات ملی و آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت تاکید شده است:«حفاظت از یکپارچگی انتخابات ما در برابر نفوذ یا دخالت خارجی اولویت ما است. اف‌بی‌آی به عنوان رهبر واکنش به تهدید، این فعالیت را ردیابی کرده، با قربانیان در تماس بوده است و به تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات به‌منظور تعقیب و مختل کردن عوامل تهدید ادامه خواهد داد.»

در ادامه این بیانیه آمده است:«ما تلاش‌های خارجی برای نفوذ یا دخالت در انتخاباتمان، از جمله هدف قرار دادن کارزارهای سیاسی آمریکا، را تحمل نخواهیم کرد. ما از نزدیک با شرکای بخش دولتی و خصوصی خود برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، تقویت امنیت، و شناسایی و مختل کردن هر گونه تهدید همکاری می‌کنیم.»

در این بیانیه گفته شده است:« همان‌طور که این فعالیت نشان‌دهنده افزایش قصد ایرانیان برای بهره‌برداری از پلتفرم‌های آنلاین ما برای حمایت از اهدافشان است، نیاز به افزایش انعطاف‌پذیری این پلتفرم‌ها را نیز نشان می‌دهد. استفاده از رمزهای عبور قوی و استفاده از حساب‌های ایمیل رسمی برای کسب و کار رسمی، به روز رسانی نرم افزار، اجتناب از کلیک بر روی پیوندها یا باز کردن پیوست‌های ایمیل‌های مشکوک قبل از تایید صحت آنها با فرستنده، و روشن کردن احراز هویت چند مرحله‌ای امنیت و ایمنی آنلاین را به‌شدت بهبود می‌بخشد.»

هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه اتهام دست داشتن جمهوری اسلامی در تلاش برای هک و رخنه به حساب افراد فعال در کارزارهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری را بی‎اساس خواند و آن را رد کرد.

به گزارش سی‌ان‌ان، کارزار انتخاباتی ترامپ در مورد این هک با اف‌بی‌آی در تماس بوده است و اخیرا از یافته‌های اولیه این نهاد مطلع شده است، اما با توجه به بی‌اعتمادی جدی ترامپ به اف‌بی‌آی، سوالاتی در مورد میزان همکاری نزدیک آنها با یکدیگر وجود دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

برنامه با کامبیز حسینی
خبرها
نوا
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها