جمهوری اسلامی از آغاز پروژه انسداد مرزها در نیمه دوم سال جاری خبر داد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۴

احمدعلی گودرزی، فرمانده مرزبانی فراجا از آغاز طرح جدید انسداد مرزها از نیمه دوم امسال خبر داد. برخی ناظران این طرح را در ادامه سیاست‌های مهاجرستیزانه جمهوری اسلامی، به‌‌ویژه علیه شهروندان اهل افغانستان می‌دانند.

گودرزی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد شورای عالی امنیت ملی انجام این طرح را بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح گذاشته و اختصاص سه میلیارد یورو برای انسداد مرزها، در وزارت کشور و دولت جمهوری اسلامی به تصویب رسیده است.

فرمانده مرزبانی فراجا از تشکیل قرارگاهی در ستاد کل نیروهای مسلح برای پیش‌برد این طرح و تخصیص بودجه لازم به ارتش، سپاه و مرزبانی انتظامی خبر داد.

او با اشاره به اینکه اقدامات اولیه شامل عقد قراردادها انجام شده، افزود تدارکات ساخت برجک‌ها و پاسگاه‌ها و همچنین خرید حس‌گرها، دوربین‌ها و اسلحه‌های پیشرفته مورد نیاز در حال انجام است.

گودرزی با تاکید بر اینکه مرزهای جنوب شرقی کشور برای جمهوری اسلامی اهمیت ویژه‌ای دارند، گفت: «به نظر می‌رسد در نیمه دوم امسال، اجرای طرح‌های جدید انسدادهای مرزی آغاز شده و تا پایان سال آینده به شرایط مطلوب خود برسیم و بتوانیم اعلام کنیم که مرزهای ما در این محدوده مسدود شده‌اند.»

او پیش‌تر و در روز ۲۲ مرداد نیز در یک نشست خبری در مقر مرزبانی فراجا گفته بود سیاست جمهوری اسلامی این است که «اتباع غیرمجاز» باید تا پایان سال ۱۴۰۳ کشور را ترک کنند.

او این امر را خواسته مردم دانست و تاکید کرد چنین سیاستی در راستای «ایجاد امنیت» در کشور باید محقق شود.

در هفته‌های گذشته گزارش‌های بسیاری از افزایش رد مرزهای غیر‌قانونی، همراه با برخوردهای شدید با مهاجران اهل افغانستان در ایران منتشر شده است.

روزنامه شرق روز ۲۰ مرداد در گزارشی از بازداشت شماری از نوجوانان بین ۱۰ تا ۱۷ سال اهل افغانستان، با وجود داشتن مدارک خبر داد.

این گزارش به نقل از فعالان اجتماعی نوشت گرچه رد مرز کودکان زیر ۱۸ سال و زنان به تنهایی غیر‌قانونی است، اما این اتفاقات در‌ حال رخ‌ دادن است.

بیشتر بخوانید: افزایش رد مرزهای غیر‌قانونی و برخورد سخت با مهاجران افغان در ایران

پیش از آن و در روز ۱۷ مرداد، فرماندار شهرستان شهریار استان تهران از آغاز «طرح ضربتی جمع‌آوری مهاجرین غیرقانونی» در این شهرستان خبر داد.

علیرضا فاتحی‌نژاد در جلسه‌ای با حضور مسئولان اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران گفت در این طرح، افغان‌های بدون مدرک به کشورشان بازگردانده می‌شوند.

بر اساس گزارش افغانستان‌اینترنشنال، تعداد قابل توجهی از افغان‌ها پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، به ایران مهاجرت کردند.

شمار زیادی از این مهاجران، زنان و دخترانی‌ هستند که از حق آموزش و کار در افغانستان محروم‌ شده‌اند.

بخش دیگری از مهاجران، نظامیان و کارمندان حکومت پیشین‌ هستند که از ترس انتقام‌جویی طالبان به ایران گریخته‌اند.

شماری از مهاجران نیز در پی بحران اقتصادی و بیکاری گسترده در افغانستان تحت کنترل طالبان، برای پیدا کردن کار راهی ایران شده‌اند.

در هفته‌های اخیر فشار نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و گروهی از شهروندان ایران بر مهاجران اهل افغانستان افزایش یافته و موارد قابل توجهی از حملات به مهاجران گزارش شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها