جمهوری‌خواهان ارشد کنگره خواستار استعفای رییس سرویس مخفی آمریکا شدند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۸

همزمان با این‌که جیمز کومر، عضو کمیته نظارت و پاسخگویی در مجلس نمایندگان آمریکا کیمبرلی چیتل، رییس سرویس مخفی این کشور را به عدم همکاری متهم کرد، چهره‌های ارشد جمهوری‌خواه کنگره از جمله مایک جانسون، رییس مجلس و سناتور میچ مک کانل، رهبر جمهوری‌خواهان در سنا خواستار استعفا او شدند.

پیشتر مایک جانسون با اشاره به این‌که خواستار استعفای مدیر سرویس مخفی است، اعلام کرده بود کارگروهی برای بررسی «نقص‌های امنیتی» که در جریان سوقصد به ترامپ پیش آمده را تشکیل خواهد داد.

به گفته جانسون، این کارگروه دوحزبی خواهد بود و به روند تحقیقات سرعت می‌دهد و قانونگذاران پیش از برگزاری جلسه علنی هفته آینده توجیه خواهند شد.

سناتور میچ مک کانل هم ضمن گفتن این‌که سوقصد علیه ترامپ از فاصله نزدیک «حمله‌ای بزرگ به دموکراسی آمریکا»، خواستار کناره‌گیری چیتل از مقام خود شد و در شبکه ایکس نوشت: «مک‌کانل نوشت: «ملت مستحق پاسخگویی است. رهبری جدید در سرویس مخفی گام مهمی در این مسیر خواهد بود.»

رییس جمهوری‌خواه کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه ۲۷ تیرماه با تنظیم احضاریه‌ای از مدیر سرویس مخفی خواست دوشنبه ۱ مرداد در این کمیته برای اولین جلسه استماع کنگره درباره سوقصد علیه دونالد ترامپ حاضر شود.

چیتل سه‌شنبه ۲۶ تیر در مصاحبه‌ای با شبکه خبری ای‌بی‌سی به صراحت گفت استعفا نمی‌کند اما دوشنبه در جلسه استماع کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس در کنگره حاضر خواهد شد.

کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان هم همزمان از شماری از مقام‌های امنیتی و انتظامی ایالتی و محلی در پنسیلوانیا خواسته در روزهای آینده در این کمیته حاضر شده و در مورد مشاهدات خود شهادت داده و به پرسش‌های اعضا کمیته پاسخ دهند.

یکی از موضوعات مهم در تحقیقات درباره تلاش برای ترور ترامپ این است که چگونه در این گردهمایی، مسئولیت‌های امنیتی بین سرویس مخفی و پلیس محلی تقسیم شد و این روند چگونه به وضعیتی ختم شد که نتیجه آن دادن فرصت به یک فرد مسلح برای شلیک به ترامپ بود.

دونالد ترامپ شنبه ۲۳ تیرماه در یک گردهمایی انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا هدف سوقصد یک فرد مسلح قرار گرفت و از ناحیه گوش زخمی شد.

فرد مهاجم، توماس متیو کروکس ۲۰ ساله بعد از سوقصد کشته شد و گلوله شلیک شده از اسلحه ای‌آر ۱۵ او یک آتش‌نشان حاضر در اجتماع را کشت و دو نفر را به شدت مجروح کرد.

اف‌بی‌آی ۲۴ تیر اعلام کرد تاکنون «ایدئولوژی» خاصی در ارتباط با عامل حمله شناسایی نشده است و او همدست و یا ارتباطات خارجی هم نداشته است.

در روزهای اخیر انتقادها از سرویس مخفی به‌دلیل ناتوانی در جلوگیری از سوقصد نافرجام به جان ترامپ شدت گرفته است.

الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا، این رویداد را نشانه «ناکامی» تدابیر امنیتی دانست و تاکید کرد یک تیرانداز نباید امکان دسترسی به «یک خط دید مستقیم» به رییس‌جمهوری پیشین این کشور را داشته باشد.

سی‌ان‌ان به نقل از دو نماینده کنگره گزارش کرد که متیو کروکس، ضارب ترامپ، پس از اعلام مکان سخنرانی او، دو بار از این محل بازدید کرده بود. اطلاعات موجود در تلفن کروکس نشان می‌دهد او حدود ۷۰ دقیقه در این محل حضور داشته است.

این نخستین بار نیست که یک رییس‌جمهوری یا نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا هدف گلوله قرار می‌گیرد و حمله مسلحانه به مقام‌های این کشور تاریخچه‌ای طولانی دارد.

با این حال، از ۴۳ سال پیش تاکنون حمله به یکی از روسای جمهوری فعلی یا سابق ایالات متحده بی‌سابقه بوده است.

پیش‌تر و در روز ۳۰ سپتامبر ۱۹۸۱، مردی شش گلوله به سوی رونالد ریگان، رییس‌جمهوری وقت آمریکا شلیک کرد که این گلوله‌ها به ریگان و سه نفر دیگر اصابت کردند. ریگان در این حمله به شدت مجروح شد اما به دنبال انجام یک عمل جراحی فوری، سلامتی خود را به تدریج بازیافت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر

شنیداری

پادکست‌ها