دبیر کل ناتو از تهیه یک بسته‌ حمایتی برای اوکراین خبر داد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۰

چهارشنبه همزمان با روز دوم اجلاس ناتو در آمریکا، دبیرکل این سازمان با اشاره به جنگ اوکراین گفت انتظار دارد اعضا با یک بسته حمایتی اساسی موافقت کنند.

او اجلاس جاری را «تاریخی» خواند و گفت که ائتلاف فراتر از جشن هفتادوپنجمین سالگرد تشکیل خود، «تصمیمات مهمی» برای آینده خواهد گرفت.

به گفته استولتنبرگ، بسته حمایتی ناتو از پنج بخش «فرماندهی ناتو برای ارائه کمک‌های امنیتی و آموزش»، «یک تعهد بلندمدت برای ادامه حمایت پایدار»، «اعلامیه‌های جدید پشتیبانی فوری، از جمله پدافند هوایی»، «توافقنامه‌های امنیتی دوجانبه جدید» و «افزایش کار روی قابلیت همکاری» تشکیل شده است.

او در مجموع این پنج عنصر را پل محکمی برای اوکراین به منظور عضویت در ائتلاف خواند و گفت: «مطمئنم که اعضا پس از آن بر تعهد خود به پذیرش عضویت اوکراین در ناتو تاکید خواهند کرد.»

استولتنبرگ همچنین در پاسخ به سوالی درباره تاثیر انتخابات آتی آمریکا بر وضعیت ناتو گفت: «انتظار دارم بدون در نظر گرفتن نتیجه انتخابات آمریکا، این کشور متحد قوی و سرسخت ناتو باقی بماند.»

او با بیان این‌که داشتن یک ناتوی قوی به نفع امنیت آمریکاست، تاکید کرد انتقاد اصلی ترامپ و دیگران علیه ناتو در واقع عمدتا علیه ناتو نبوده، بلکه علیه متحدان ناتو است که به اندازه کافی برای ناتو هزینه نمی‌کنند»

با این حال او از تغییر این روند خبر داده و گفته در سال‌های گذشته، ما شاهد افزایش چشمگیر هزینه‌های دفاعی در سراسر اروپا و کانادا بوده‌ایم.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان هم بر اهمیت حمایت ناتو از اوکراین تاکید کرد و گفت: «آلمان بزرگترین کشور اروپا در ائتلاف ناتو است. این به ما مسئولیت بسیار ویژه ای می‌دهد و من می‌توانم به صراحت بگویم که ما این مسئولیت را انجام خواهیم داد.»

چهارشنبه ۲۰ تیر، کی‌یر استارمر، نخست وزیر جدید بریتانیا هم گفت که اوکراین می‌تواند از موشک‌های دور‌برد ارائه شده از سوی بریتانیا برای حمله به اهداف نظامی در روسیه استفاده کند.

به گفته استارمر، کمک نظامی بریتانیا «برای اهداف دفاعی» است، اما این به اوکراین بستگی دارد که چگونه از موشک‌های استورم سایه بریتانیایی استفاده کند.

یوناس گار استور، نخست‌وزیر نروژ، هنگام ورود به محل اجلاس ناتو با اشاره به قدرت کنونی ناتو گفت ایجاد وحدت قوی، در میان دموکراسی‌ها ساده نیست اما زمانی که ساخته شود فوق‌العاده قوی است.

دفتر نخست‌وزیر نروژ هم در خبری اعلام کرد که این کشور در سال جاری، شش فروند جنگنده اف-۱۶ به اوکراین اهدا خواهد کرد.

رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین نیز با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، از اعطای سامانه دفاع هوایی از سوی کشورهای پشتیبان اوکراین قدردانی کرد و تقویت دفاع هوایی را از اولویت‌های این کشور در جنگ با روسیه عنوان کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها