واکنش وزیر ارتباطات به وعده رفع فیلتر نامزدهای انتخابات: دست دولت نیست

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۰۱

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی در واکنش به وعده برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره رفع فیلترینگ اینترنت در ایران گفت تصمیم‌گیری در این رابطه لزوما در اختیار دولت نیست.

مصطفی پورمحمدی اولین نامزدی بود که در تبلیغات خود وعده داد در صورتی که رییس‌جمهور شود، به فیلترینگ وی‌پی‌ان‌ها خاتمه دهد.

عیسی زارع‌پور در پاسخ به پرسشی درباره کیفیت نامطلوب اینترنت ضمن دفاع از عملکرد وزارت ارتباطات در سه سال گذشته تاکید کرد دولت در جلسات مربوط به فیلترینگ رای اکثریت را در اختیار ندارد و ادعای نامزدها در زمینه جلوگیری از فیلتر شدن سایت‌ها لزوما محقق نخواهد شد.

روز گذشته مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلب انتخابات نیز با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، بدون ارائه برنامه دقیقی گفت تلاش خود را برای«اصلاح نظام ناکارآمد فیلترینگ» به کار خواهد بست تا کسب‌وکارهای فعال در فضای مجازی را به چرخه اقتصاد برگرداند.

او محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی را به عنوان قائم مقام ستاد تبلیغات خود برگزیده است که از جمله چهره‌های حکومتی موثر و فعال در قطع سراسری اینترنت در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ بود و نقشی مستقیم در این سرکوب صدای شهروندان ایفا کرد.

چند هفته پیش از آغاز این اعتراضات، امیر ناظمی، رییس وقت سازمان فن‌آوری اطلاعات گفته بود دولت در دوره محمود احمدی‌نژاد حق رای خود را در کمیته فیلترینگ به کارگروهی پنج نفره واگذار کرده است اما اظهارات عیسی زارع‌پور از تصدی پست وزارت ارتباطات نشان می‌دهد این کمیته ۱۲+۱ عضو دارد: شش نماینده از وزارت‌خانه‌های دولت همراه با دادستان کل کشور، رییس سازمان صداوسیما، فرمانده کل انتظامی و دو نماینده مجلس، مجموع ۱۲ عوض این کمیته را تشکیل می‌دهند. مرکز ملی فضای مجازی نیز عوض سیزدهم این کارگروه است.

تصمیم برای فیلترینگ سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها در این کارگروه به حداقل هفت رای نیاز دارد. با این حال از آنجا که رییس مرکز ملی فضای مجازی از سوی رییس‌جمهوری تعیین می‌شود، در عمل دولت دست بالا را در این کمیته دارد.

از طرف دیگر دولت برای رفع فیلتر پلتفرم‌های مسدود شده می‌تواند به راهکارهای قانونی دیگری نیز رجوع کند.

به عنوان نمونه سال ۱۳۹۲ علی طاهری، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت که دولت قادر است با ارائه لایحه برای رفع فیلتر فیس‌بوک اقدام کند تا در صورت رای مثبت نمایندگان، شورای نگهبان نیز نظر نهایی خود را در این رابطه ارائه دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها