پوتین غرب را به «ریاکاری» متهم کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۳/۲۵

یک روز پس آنکه اعضای گروه هفت توافق کردند از سود دارایی‌های مسدود شده روسیه وام ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین پرداخت کنند، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، آمریکا را به «ریاکاری» متهم کرد و خواستار ایجاد جهان چندقطبی شد.

پوتین روز جمعه ۲۵ خرداد در نشستی مطبوعاتی پس از دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه و کارکنان این وزارت‌خانه گفت: «غرب ریاکارانه از روسیه برای مذاکره دعوت اما اوکراین را از انجام آن منع می‌کند.»

او ترک مناطق خرسون، لوهانسک، دونتسک و زاپروژیا را از سوی اوکراین، پیش‌شرط آغاز مذاکرات دانست.

رییس‌جمهوری روسیه گفت: «به محض اینکه اوکراین خروج نیروهایش را از دونباس و نوروزیا آغاز کند و متعهد شود به ناتو نخواهد پیوست، روسیه آماده مذاکره خواهد بود.»

حدود یک ماه پیش و در ۲۶ اردیبهشت، پوتین در آستانه سفر به چین گفته بود از طرح پکن برای حل مسالمت‌آمیز جنگ اوکراین حمایت می‌کند.

هم روسیه و هم اوکراین نسبت به این طرح خوش‌بین بودند اما آمریکا آن را «تکرار روایت غلط روسیه در تهاجم به اوکراین» ارزیابی کرد.

روز پنج‌شنبه ۲۴ خرداد در حاشیه نشست گروه هفت، ولودیمیر زلنسکی، ريیس‌جمهوری اوکراین و جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا یک توافق‌نامه امنیتی ۱۰ ساله میان دو کشور به امضا رساندند.

با این حال پوتین با اشاره به اتمام دوران ریاست‌جمهوری زلنسکی گفت دوره او به همراه مشروعیتش به پایان رسیده است و «با هیچ ترفندی قابل احیا نیست».

پوتین در ادامه گفت: «در حال حاضر اسنادی که مقامات کی‌یف امضا می‌کنند اعتبار قانونی ندارند.»

جهان چند‌قطبی و آسان‌گیری در عضویت بریکس

رییس‌جمهوری روسیه در سخنرانی خود با اشاره به تغییرات جهان و ظهور چندقطبی گفت: «جهان به سرعت در حال تغییر است و دیگر مانند گذشته نخواهد بود.»

پوتین ضمن تاکید بر تلاش روسیه در آسان کردن پیوستن کشورها به بریکس گفت: «پتانسیل بریکس به آن اجازه می‌دهد تا به یکی از پایه‌های جهانی چندقطبی تبدیل شود.»

جمهوری اسلامی در شهریور سال ۱۴۰۲ با مساعدت‌های روسیه عضو بریکس شد.

این گروه که در سال ۲۰۰۹ از سوی روسیه به همراه چین، هندوستان، برزیل و آفریقای جنوبی تاسیس شد، تاکنون ۱۶ نشست برگزار کرده است.

۲۲ خرداد ۱۴۰۳، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین از کشورهای بریکس خواست مسئولیت‌ بیشتری برای «خنثی‌سازی تحریم‌های غرب» بر عهده بگیرند و خود را به عنوان یک گروه فراگیر در جهان تثبیت کنند.

حمله روسیه به اروپا مزخرف است

پوتین در بخش دیگری از سخنرانی‌اش گفت روسیه باید سیستم امنیتی خود را در اوراسیا -مناطق مرزی بین قاره آسیا و اروپا- ایجاد کند.

او با تاکید بر تقویت حاکمیت، خودکفایی، هویت ملی و فرهنگی کشورهای منطقه اوراسیا گفت: «سیستم امنیتی یورو آتلانتیک سقوط کرده است و نیاز به بازسازی دارد.»

رییس‌جمهوری روسیه اضافه کرد: «ساختار امنیتی آینده باید برای همه کشورهای اوراسیا، از جمله اعضای ناتو که تمایل به عضویت در آن دارند، باز باشد.»

در بخش دیگری از این سخنرانی، پوتین گمانه‌زنی‌ها درباره قصد روسیه برای حمله به اروپا را «کاملا مزخرف» توصیف کرد و گفت: «خطر برای اروپا نه روسیه، وابستگی حیاتی کشورهای اروپایی به آمریکاست.»

پوتین این سخنان را هم‌زمان با نشست گروه هفت مطرح کرد.

در اولین روز این نشست، سران کشورهای این گروه توافق کردند از سود دارایی‌های مسدود شده روسیه برای تامین مالی یک وام ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین استفاده کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها
فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی

شنیداری

پادکست‌ها