جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا (سمت راست) و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او (سمت چپ)، ایتالیا، ۲۴ خرداد

امضای توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله میان آمریکا و اوکراین

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۴

جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او روز پنج‌شنبه ۲۴ خرداد، یک توافق‌نامه امنیتی ۱۰ ساله را میان دو کشور به امضا رساندند.

این توافق در حاشیه نشست سران جی‌-۷ در ایتالیا نهایی شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، توافقنامه اخیر توانایی‌های دفاعی اوکراین را به منظور مقابله با تهاجم روسیه افزایش می‌دهد و کی‌یف را یک گام دیگر به عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نزدیک‌تر می‌کند.

بایدن در نشست خبری مشترکی با زلنسکی گفت: «هدف ما [از امضای این توافق] تقویت قابلیت‌های اطمینان‌بخش دفاعی و بازدارندگی اوکراین در طولانی‌مدت است.»

او افزود پیام سران جی-۷ به ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه این است که «حمایت‌های ما از اوکراین ادامه خواهد یافت. شما نمی‌توانید میان ما تفرقه بیاندازید».

سران جی-۷ روز ۲۴ خرداد در نشست خود توافق کردند از سود دارایی‌های مسدود شده روسیه برای تامین مالی یک وام ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین استفاده کنند.

بایدن همچنین در پاسخ به درخواست زلنسکی برای ارسال هفت سامانه دفاعی پاتریوت به اوکراین گفت «چند سامانه به زودی» در اختیار این کشور قرار خواهند گرفت.

رییس‌جمهوری اوکراین هم در این نشست خبری از «رهبری» بایدن و حمایت‌های او از کی‌یف قدردانی کرد.

رویترز نوشت توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله میان واشینگتن و کی‌یف، دولت‌های بعدی آمریکا را نیز به پشتیبانی از اوکراین متعهد می‌کند.

هم‌زمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در روز ۱۵ آبان، نگرانی‌ها در خصوص آینده کمک‌های غرب به اوکراین در صورت پیروزی دونالد ترامپ شدت گرفته است.

زلنسکی روز ۱۳ خرداد نسبت به تصمیم احتمالی ترامپ برای تحمیل «یک طرح صلح بد» به کی‌یف در صورت پیروزی در انتخابات ابراز نگرانی کرد.

ترامپ سال گذشته میلادی گفته بود قادر است تنها در «۲۴ ساعت» مناقشه اوکراین را پایان دهد.

برخی مشاوران ترامپ پیش‌تر از طرح صلحی سخن گفته بودند که قسمت‌های شرقی اوکراین، از جمله کریمه را در اختیار روسیه قرار می‌دهد.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات آتی این کشور

زلنسکی در ادامه نشست خبری خود افزود شی جین پینگ، رییس‌جمهوری چین در مکالمه‌ای تلفنی به او اعلام کرده پکن به مسکو سلاح نمی‌فروشد.

او در مورد زمان انجام این مکالمه اظهار نظر نکرد.

در روزهای اخیر فشارهای جامعه بین‌المللی بر روسیه افزایش یافته است.

آمریکا روز ۲۳ خرداد و بریتانیا روز ۲۴ خرداد ده‌‌ها شخص و نهاد مرتبط با روسیه را به دلیل حمایت از کارزار جنگی این کشور علیه اوکراین، تحت تحریم قرار دادند. در میان نهادهای تحریم شده نام چندین شرکت چینی نیز دیده می‌شود.

برخی اعضای ناتو در هفته‌های اخیر به اوکراین اجازه دادند از سلاح‌های ارسالی از سوی غرب برای هدف قرار دادن مواضع ارتش روسیه در عمق خاک این کشور استفاده کند.

به گفته مقام‌های اوکراینی، محدود کردن دامنه استفاده از سلاح‌های غربی موجب شده بود ارتش روسیه در آرامش و امنیت، نیروهای خود را برای حمله زمینی به خاک اوکراین آماده و به سوی این کشور موشک‌ شلیک کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبرها
حرف آخر با پوریا زراعتی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها