جلسه دادگاه نرگس محمدی غیرعلنی و بدون حضور او برگزار شد

شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۹

جلسه دادگاه نرگس محمدی با اتهام «تبلیغ علیه نظام» روز شنبه ۱۹ خرداد بدون حضور او و به صورت غیرعلنی در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. دادگاه صحبت‌های محمدی در مورد آزار جنسی و تعرض به دینا قالیباف و اعلام نظر او درباره تحریم انتخابات مجلس را مصادیق این اتهام دانست.

مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس خبر داد که در این جلسه دادگاه به عنوان وکیل محمدی دفاعیات خود را انجام داده است.

صفحه اینستاگرام محمدی نیز در مطلبی نوشت که این فعال حقوق بشر به دادگاه نرفته و جلسه محاکمه‌اش به صورت غیرعلنی برگزار شده است.

نرگس محمدی تا پیش از این سه بار تنها برای روایتگری آزار و تعرض جنسی به زنان در دادگاه محکوم شده و روز ۱۹ خرداد برای چهارمین بار با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و به دلیل اعتراض و روایت‌گری از تعرض جنسی به زنان زندانی و بازداشت‌شده از جمله دینا قالیباف محاکمه شد.

برنده جایزه نوبل صلح زندانی در ایران، اسفندماه ۱۴۰۲ در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان، با انتشار متنی با «فرمایشی» خواندن این انتخابات، خواستار تحریم آن از سوی مردم شد و نوشت جمهوری اسلامی «سزاوار تحریم ملی و حقارت جهانی» است.

صدیقه وسمقی، نویسنده و اسلام‌پژوه، ساعاتی پیش از برگزاری جلسه دادگاه محمدی در یادداشتی خطاب به مسئولان قوه قضاییه جمهوری اسلامی نوشت به جای او ماموران متعرض به زنان را محاکمه کنند.

این اسلا‌م‌پژوه که به دلیل مخالفت با حجاب اجباری زندانی بود و ۱۰ اردیبهشت آزاد شد، در این یادداشت که روز شنبه ۱۹ خردادماه در اینستاگرام او منتشر شد، با بیان روایتی از زمان حضور خود در زندان اوین نوشت: «هنگامی که دینا قالیباف را به بند زنان زندان اوین آوردند من آنجا بودم و اظهارات او را در جمع زندانیان شنیدم. او درباره رفتارهای ماموری که بازداشتش کرده بود، سخن گفت. من جداگانه نیز با او حرف زدم و از چند و چون ماجرا را پرسیدم.»

قالیباف، روزنامه‌نگار و دانشجوی دانشگاه بهشتی، روز ۲۸ فروردین در تهران بازداشت و پس از آن روایت خود از بازداشتش به دست گشت ارشاد را منتشر و از خشونت ماموران و «ضرب و جرح و آزار جنسی» آن‌ها به خودش خبر داد.

محمدی روز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه طی نامه‌ای در واکنش به احضار خود به دادگاه انقلاب نوشت می‌خواهد به صورت علنی در دادگاه محاکمه شود.

این فعال حقوق بشر زندانی با بیان این‌که مقامات موظف هستند برای او با حضور خبرنگاران مستقل و فعالان زنان و حقوق بشر و وکلایش، دادگاه علنی برگزار کنند، تاکید کرده که می‌خواهد با همراهی شهادت‌دهندگان و راویان تعرض جنسی حکومت دینی استبدادی به زنان در دادگاه محاکمه شود.

پس از آن در روز ۱۴ خردادماه، ۳۶ زن زندانی سیاسی با انتشار نامه‌ای درخواست کردند جلسه محمدی علنی و با حضور شاهدان و راویان آزار و تعرض جنسی و رسانه‌های مستقل برگزار شود.

برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۲۳، هفته گذشته کارزاری برای هم‌صدایی‌ علیه‌ تعرض و آزار جنسی به راه انداخت و با اشاره به ضرورت روایت‌گری، دادخواهی و حمایت از آسیب‌دیدگان، از مردم خواست به منظور توقف هر گونه آزار جنسی حکومت علیه معترضان به این کارزار بپیوندند.

پس از آن ده‌ها کنشگر حقوق بشر در اعتراض به جرم‌انگاری روایت‌گری محمدی از آزارگری جنسی در زندان‌ها به حمایت از کارزار او برای هم‌صدایی علیه این تعرض‌ها پرداختند و بر همبستگی با بند زنان زندان اوین و ادامه تلاش‌ها به قصد ثبت روایات آزار جنسی زندانیان از دهه ۶۰ تاکنون تاکید کردند.

محمدی ۱۴ مهر ماه سال گذشته برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ شد.

او در سال‌های گذشته بارها با عناوین اتهامی مختلف به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش بازداشت، محاکمه و حدود شش سال زندانی شده و از آبان ۱۴۰۰ و بازداشت مجدد، در پرونده‌های مختلف مجموعا به ۱۲ سال و سه ماه زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها