قوه قضاییه می‌گوید به تهدید ایران‌اینترنشنال ادامه می‌دهد

جمعه ۱۴۰۳/۰۳/۱۸

قوه قضاییه جمهوری اسلامی می گوید تهدیدهای خود را علیه شبکه ایران اینترنشنال و خبرنگاران آن ادامه می‌دهد. موضع‌گیری جدید تهران، بی‌توجهی آشکار به درخواست کارشناسان سازمان ملل برای توقف خشونت فرامرزی علیه شبکه ایران اینترنشنال، مستقر در بریتانیاست.

کاظم غریب‌آبادی، رییس ستاد حقوق‌بشر قوه قضاییه در شبکه اجتماعی ایکس شبکه ایران‌اینترنشنال را «تروریستی» خواند و کارکنان آن را تهدید کرد.

او افزود جمهوری اسلامی این شبکه را در فهرست «تروریستی» خود قرار داده و در حال «تعقیب عوامل و مرتبطین آن» است.

این مقام قوه قضاییه همچنین ادعا کرد که ایران‌اینترنشنال برای کاهش فشارها بر خود از سازمان‌های حقوق بشری تقاضای کمک کرده است.

اظهارات غریب‌آبادی یک هفته پس از آن است که پنج کارشناس سازمان ملل متحد خشونت فرامرزی، «تهدید به مرگ و ارعاب کارکنان ایران|‌ینترنشنال» را محکوم کردند.

این کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند: «ما عمیقا نگران هستیم که تهدید به مرگ و ارعاب کارکنان ایران اینترنشنال با حمله با چاقو خشونت‌آمیز به پوریا زراعتی روزنامه‌نگار در خارج از منزلش در لندن افزایش یافت.»

غریب‌آبادی در واکنش به این بیانیه کارشناسان سازمان ملل، تهدیدات جمهوری اسلامی علیه ایران‌اینترنشنال را تکذیب نکرد، بلکه از تداوم این تهدیدها خبر داد.

او نوشت که ایران اینترنشنال «به سازوکارهای حقوق‌بشری التماس کرده تا شاید فشارهای ایران کاهش یابد، غافل از این‌که ما با تروریست‌ها مماشات نخواهیم کرد.»

پوریا زراعتی، از روزنامه‌نگاران و یکی از مجریان تلویزیون ایران‌اینترنشنال روز جمعه ۱۰ فروردین توسط سه مهاجم مورد حمله با چاقو قرار گرفت و به مدت چند روز در بیمارستان بستری شد.

حمله به زراعتی موجب شد پلیس بریتانیا تحقیقات ضدتروریستی خود را آغاز کند.

واکنش ایران‌اینترنشنال

سخنگوی ایران‌اینترنشنال اعلام کرد: «تلویزیون ایران‌اینترنشنال چراغی از روزنامه‌نگاری مستقل است که به ارائه اطلاعات دقیق و بی‌طرفانه می‌پردازد.»

او افزود: «این شبکه به حفظ عالی‌ترین اصول روزنامه‌نگاری افتخار و تضمین می‌کند که گزارش‌هایش منصفانه و بی‌طرفانه باقی می‌مانند.»

این سخنگو افزود این فشارها، تاثیری بر کار ایران‌اینترنشنال نخواهد داشت.

شبکه ایران‌اینترنشنال ۲۹ بهمن‌ سال ۱۴۰۱ پس از این تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش تلویزیونی خود را به طور موقت از لندن به واشینگتن منتقل کند.

در جریان یکی از این تلاش‌ها برای «انجام عملیات تروریستی علیه ایران‌اینترنشنال»، یک تبعه اتریشی چچنی‌تبار به نام محمد‌حسین دوتایف در بهمن‌ ماه سال ۱۴۰۱ از سوی پلیس متروپولیتن شناسایی و بازداشت شد.

دادگاه کیفری مرکزی انگلستان روز جمعه اول دی امسال او را به اتهام «اقدام تروریستی علیه ایران‌اینترنشنال» به سه سال و شش ماه زندان محکوم کرد.

شبکه ایران‌اینترنشنال از سوم مهر ماه ۱۴۰۲ و بعد از وقفه‌ای هفت ماهه، پخش برنامه‌های خود را از استودیوی جدید در لندن از سر گرفت.

سخنگوی ایران‌اینترنشنال همچنین اعلام کرد ماموریت این شبکه، ارائه پوشش خبری جامع به ایرانیان در داخل و خارج از کشور است.

او گفت: «این تعهد در رویکرد دقیق شبکه ایران اینترنشنال به جمع‌آوری و گزارش‌دهی اخبار، که شامل به‌روزرسانی‌های به‌موقع و تحلیل‌های عمیق تحولات کلیدی در ایران و سراسر جهان است، دیده می‌شود.»

سال گذشته، پلیس بریتانیا فاش کرد که نیروهای پلیس و ام‌آی‌‌۵ از ابتدای سال ۲۰۲۲، ۱۵ توطئه برای ربودن یا کشتن افراد مستقر در بریتانیا را که به عنوان «دشمنان رژیم ایران» شناخته می‌شدند، خنثی کردند.

تهدید‌های امنیتی علیه شبکه ایران‌اینترنشنال و مجریان و خبرنگارانش به ویژه پس از پوشش اعتراض‌ها به دنبال کشته شدن مهسا ژینا امینی اوج گرفت و به فاز «تهدیدهای تروریستی» رسید.

پنج گزارشگر ویژه سازمان ملل از مقامات ایرانی خواسته‌اند که «از خشونت، تهدید و ارعاب علیه ایران اینترنشنال و کارکنان آن و سایر روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌ای که از خارج درباره ایران گزارش می‌دهند، خودداری کنند».

بن سائول، گزارش‌گر ویژه در زمینه حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، ایرنه خان، گزارش‌گر ویژه در مورد آزادی عقیده و بیان، جینا رومرو، گزارش‌گر ویژه درباره آزادی تجمعات مسالمت‌آمیز، موریس تیدبال-بینز، گزارش‌گر در امور اعدام‌های فراقانونی و جاوید رحمان، گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، امضاکنندگان این بیانیه‌ بودند.

به گفته این کارشناسان، تهدیدها علیه ایران اینترنشنال و کارکنان آن از سوی مقامات ایرانی و نمایندگان‌شان، برای جلوگیری از ارائه گزارش‌های انتقادی رسانه‌ها درباره ایران است.

کارشناسان سازمان ملل همچنین تاکید کردند تهدیدات جمهوری اسلامی علیه ایران اینترنشنال، بخشی از تهدیدها و حملات گسترده‌تر علیه رسانه‌های فارسی زبان و مخالفان خارج از کشور از جمله روزنامه‌نگارانی است که برای بی‌بی‌سی فارسی، دویچه وله، صدای آمریکا، ایران وایر و رادیو فردا کار می‌کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها