۳۶ زن زندانی: محاکمه نرگس محمدی به دلیل اعتراض به تعرض جنسی علنی باشد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۴

سی و شش زن زندانی سیاسی با انتشار نامه‌ای درخواست کردند جلسه محاکمه نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی علنی و با حضور شاهدان و راویان آزار و تعرض جنسی و رسانه‌های مستقل برگزار شود. محمدی قرار است به دلیل افشاگری درباره آزار جنسی و تعرض به زنان بازداشتی در دادگاه انقلاب محاکمه شود.

بر اساس گزارشی که در حساب اینستاگرام نرگس محمدی منتشر شده، این ۳۶ زن زندانی درخواست‌های خود را به دفتر بند زنان زندان‌ اوین تحویل داده‌اند.

ناهید تقوی، هستی امیری، ویدا ربانی، گلرخ ایرایی، مریم یحیوی، وریشه مرادی، محبوبه رضایی، نسیم سیمیاری، سکینه پروانه، سپیده قلیان، پروین‌میرآسان و آنیشا اسداللهی، از جمله زنانی هستند که درخواست‌های خود را به زندان ارائه کرده‌اند.

آنها در نامه خود نوشته‌اند این دادگاه با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و به دلیل اعتراض و روایت محمدی از تعرض جنسی به زنان زندانی و بازداشت شده در روز ۱۹ خرداد برگزار خواهد شد.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، روز ۲۹ اردیبهشت در نامه‌ای در واکنش به احضارش به دادگاه انقلاب نوشت می‌خواهد به صورت علنی در دادگاه محاکمه شود.

او در این نامه خطاب به قوه قضاییه و وزارت اطلاعات افزود: «به اتهام تبلیغ علیه نظام و به دلیل اعتراض به تعرض جنسی به زنان محاکمه‌ام می‌کنید.»

برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۲۳ با بیان اینکه موظف هستید دادگاه علنی با حضور خبرنگاران مستقل و فعالان زنان و حقوق بشر و وکلایم برگزار کنید، تاکید کرد که می‌خواهد با همراهی شهادت‌دهندگان و راویان تعرض جنسی حکومت دینی استبدادی به زنان در دادگاه محاکمه شود.

ایران‌اینترنشنال روز جمعه ۲۸ اردیبهشت در گزارشی اختصاصی خبر داد که محمدی، با شکایت وزارت اطلاعات با پرونده‌ای تازه مواجه شده و قرار است با اتهام «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه انقلاب محاکمه شود.

در این گزارش به نقل از منابع ایران‌اینترنشنال آمده بود که این پرونده روز چهارم اردیبهشت‌ماه پس از انتشار فایل صوتی محمدی که در آن از آزار جنسی و تعرض به زنان بازداشت‌شده گزارش داد و از مردم خواست تا روایت‌هایشان از بازداشت، تعرض، آزار، تحقیر، ضر‌ب‌شتم و تجاوز را اعلام کنند، در شعبه هفتم دادسرای اوین گشوده شده است.

محمدی روز دوم اردیبهشت در یک فایل صوتی که در صفحه اینستاگرامش منتشر شد، با اعلام اینکه «دینا قالیباف، روزنامه‌نگار و زن مخالف حجاب اجباری با تن کبود و روایت آزار جنسی» به بند زنان زندان وارد شده، گفت: «از تک‌تک مردم در داخل و خارج از کشور می‌خواهم علیه جنگ، تعرض، تجاوز و ضرب‌وشتم زنان، یکسره فریاد شویم.»

پس از آن در حالی که قالیباف از «ضرب و جرح و آزار جنسی» خود خبر داد و محمدی در پیامی آن را تایید کرد، خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرد که موضوع «ضرب و جرح و تجاوز» به این زندانی سیاسی کذب است و به همین دلیل برای او پرونده جدیدی باز کرده است.

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی است که سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش در زندان و نوشتن نامه‌ها و امضای بیانیه‌ها با پرونده‌سازی‌های متعدد مواجه شده و دیگر پرونده‌هایش در نوبت رسیدگی است.

محمدی ۱۴ مهر ماه سال گذشته برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ شد.

او در سال‌های گذشته بارها با عناوین اتهامی مختلف به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش بازداشت، محاکمه و حدود شش سال زندانی شد.

این فعال حقوق بشر آخرین بار در آبان ۱۴۰۰ بازداشت شد و از آن زمان تا کنون در پرونده‌های مختلف مجموعا به ۱۲ سال و سه ماه زندان، ۱۵۴ ضربه شلاق، چهار ماه رفتگری و نظافت خیابان‌ها، دو سال ممنوع‌الخروجی، دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند، دو فقره جزای نقدی، محرومیت‌های اجتماعی و سیاسی و تبعید محکوم شده است.

تصویری از کیانا و علی رحمانی، فرزندان نرگس محمدی، هنگام دریافت جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۳

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها