اسرائیل یک توافق ۳ مرحله‌ای به حماس پیشنهاد کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۳/۱۱

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا از یک توافق سه مرحله‌ای پیشنهادی از سوی اسرائیل به شبه‌نظامیان حماس خبر داد و گفت که این توافق می‌تواند منجر به آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در غزه و پایان جنگ در این منطقه شود.

بایدن روز جمعه گفت حماس «دیگر قادر نیست» حمله گسترده دیگری به اسرائیل انجام دهد و از اسرائیل و حماس خواست برای آزادی گروگان‌های باقی‌مانده برای آتش‌بس طولانی به توافق برسند.

او این توافق پیشنهادی را «نقشه راه برای آتش‌بس پایدار و آزادی همه گروگان‌ها» خواند.

یکی از مراحل این توافق، آغاز بازسازی گسترده غزه است.

جنگ غزه که پس از حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر گذشته آغاز شد، بسیاری از مناطق نوار غزه را که از پرتراکم‌ترین مناطق جهان به شمار می‌رود ویران کرده است.

در پی سخنان بایدن، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت این کشور در زمینه بازگرداندن گروگان‌ها متحد است و برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کند.

بر اساس این بیانیه، نخست‌وزیر اسرائیل به تیم مذاکره‌کننده اجازه داد تا طرحی برای دستیابی به این هدف (بازگرداندن گروگان‌ها) ارائه کنند و در عین حال تاکید کرد که جنگ تا دستیابی به همه اهداف آن از جمله بازگشت همه گروگان‌ها و از بین بردن قابلیت‌های دولتی و نظامی حماس پایان نخواهد یافت.

نیروهای اسرائیلی پس از روزها درگیری شدید و بیش از ۲۰۰ حمله هوایی، عملیات خود را در منطقه جبالیا در شمال غزه به پایان رساندند و همزمان به عملیات خود در رفح در جنوب نوار غزه برای از بین بردن آخرین گردان‌های اصلی حماس ادامه دادند.

ارتش اسرائیل روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که سربازانش انبارهای راکت‌انداز و سایر سلاح‌ها و همچنین تونل‌های حماس در مرکز رفح را پیدا کرده‌اند.

بر اساس این بیانیه، ارتش اسرائیل پس از بیش از دو هفته درگیری شدید در جبالیا نیروهای نظامی خود را از این منطقه عقب کشیده تا برای عملیات دیگر در غزه آماده شوند.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده که در جبالیا، حماس «منطقه غیرنظامی را به یک مجتمع جنگی مستحکم» تبدیل کرده بود.

در این بیانیه اضافه شده که نیروهای اسرائیلی صدها شبه‌نظامی را به قتل رساندند و انبارهای بزرگی از تسلیحات را توقیف کردند و راکت‌اندازهای آماده استفاده را منهدم کردند.

بر این اساس، نیروهای اسرائیلی در زیرزمینی یک شبکه تونلی پر از سلاح را که بیش از ۱۰ کیلومتر امتداد داشت از کار انداختند و فرمانده گردان حماس در منطقه را کشتند.

بر اساس آمار اسرائیل در طی این عملیات، سربازان اجساد هفت نفر از ۲۵۰ گروگانی را که در هفتم اکتبر سال گذشته اسیر حماس شدند، پیدا کردند.

در این حمله حماس ۱۲۰۰ نفر نیز کشته شدند.

وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است روز جمعه اعلام کرد از زمان آن حمله تاکنون، حداقل ۳۶ هزار و ۲۸۴ فلسطینی در حملات هوایی و زمینی اسرائیل در غزه کشته شده‌اند.

این حمله‌ها بسیاری از مناطق نوار غزه را که از پرتراکم‌ترین مناطق جهان به شمار می‌رود ویران کرده است.

یک مقام ارشد امنیتی اسرائیل روز جمعه گفت این کشور با هیچ‌گونه توافق برای بازگرداندن گروگان‌های زنده مانده که شامل توقف کامل جنگ باشد، موافقت نخواهد کرد.

حماس روز پنجشنبه گفته بود برای توافق، از جمله آزادی گروگان‌ها در برابر آزادی زندانیان فلسطینی که در اسرائیل نگهداری می‌شوند، آماده است اما به شرطی که اسرائیلی‌ها جنگ را متوقف کنند.

اسرائیل حماس را متهم می‌کند که به طور عمدی شبه‌نظامیان خود را در مناطق مسکونی مستقر می‌کند تا تلفات غیرنظامیان در جنگ را بالا بگیرد.

حماس استفاده از غیرنظامیان به عنوان پوشش شبه‌نظامیان را رد کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بارها وعده داده که این کشور قدرت حماس را از بین خواهد برد.

عقب‌نشینی اسرائیل از برخی مناطق در شمال نوار غزه پس از آن صورت گرفت که به گزارش رویترز، ارتش اسرائیل به تاجران غزه چراغ سبز نشان داد تا خریدهای خود را از تامین‌کنندگان مواد غذایی در اسرائیل و کرانه باختری از سر بگیرند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
اقتصاد و بازار
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها