موشک حامل دومین ماهواره جاسوسی کره شمالی پس از پرتاب منفجر شد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۸

رسانه‌های دولتی کره شمالی گزارش دادند موشکی که این کشور برای مستقر کردن دومین ماهواره جاسوسی خود پرتاب کرد، اندکی پس از پرتاب منفجر شد. این انفجار امیدهای کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را برای استفاده هم‌زمان از چند ماهواره جاسوسی، فعلا نقش بر آب کرد.

این پرتاب ناموفق روز دوشنبه و ساعاتی پس از دیدار رهبران کره جنوبی، چین و ژاپن در سئول صورت گرفت. این نشست اولین نشست سه جانبه سئول، توکیو و پکن در بیش از چهار سال گذشته به شمار می‌رفت.

بر اساس گزارش‌ها، حضور چین، متحد اصلی کره شمالی و حامی اقتصادی این کشور در این نشست، غیرعادی بود اما خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که چین با وجود نزدیکی به پیونگ‌یانگ، اکنون درگیر مسائل دیپلماتیک سطح بالاتری در منطقه است.

اقدام کره شمالی در پرتاب موشک مورد انتقاد همسایگان شمالی این کشور نیز قرار گرفت زیرا سازمان ملل متحد کره شمالی را از هر گونه پرتاب موشک منع می‌کند و این اقدام را پوششی برای آزمایش فن‌آوری موشک‌های دوربرد می‌داند.

خبرگزاری رسمی کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرد موشک پرتاب‌شده در مرحله اول پرواز بلافاصله پس از بلند شدن به دلیل مشکلی در موتور منفجر شد.

این خبرگزاری به نقل از معاون اداره ملی فن‌آوری هوافضای کره شمالی که نامش فاش نشده، افزود علل احتمالی دیگر این حادثه نیز بررسی خواهد شد.

به دنبال انتشار خبر احتمال شلیک این موشک، دولت ژاپن برای مدت کوتاهی هشدار موشکی برای استان اوکیناوا در جنوب این کشور صادر کرد و از ساکنان این منطقه خواست تا داخل ساختمان‌ها و سایر مکان‌های امن‌تر پناه بگیرند.

مینورو کیهارا، وزیر دفاع ژاپن، پرتاب موشک از سوی کره شمالی را «چالشی جدی برای کل جهان» خواند.

فرماندهی هند و اقیانوسیه ایالات متحده نیز پرتاب این موشک را «نقض وقیحانه» قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل خواند و گفت این پرتاب شامل فن‌آوری‌هایی است که مستقیما با برنامه موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای کره شمالی مرتبط است.

وزارت اتحاد دو کره در کره جنوبی نیز پرتاب ماهواره از سوی کره شمالی را «تحریکی» خواند که «به طور جدی امنیت ما و منطقه را تهدید می‌کند».

در دیدار سه‌جانبه روز دوشنبه، یون سوک یول، رییس‌جمهوری کره جنوبی خواستار اقدام شدید بین‌المللی در صورت اجرا شدن طرح پرتاب موشک کره شمالی شده بود.

تمرکز اصلی رهبر کره شمالی در ماه‌های اخیر بر نزدیکی به روسیه بوده است.

پیونگ‌یانگ و مسکو که هر دو در حالت تنش دیپلماتیک با واشینگتن هستند، همکاری نظامی خود را گسترش داده‌اند.

اواخر سال گذشته میلادی، حزب حاکم کره شمالی در پایان نشست کمیته مرکزی این حزب، از پرتاب سه ماهواره جاسوسی جدید، ساخت پهپادها و توسعه قابلیت‌های جنگ الکترونیک در سال ۲۰۲۴ خبر داده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها