نتانیاهو ایران را به حمله تهدید کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۳

نخست‌وزیر اسرائیل آشکارا جمهوری اسلامی را تهدید به حمله کرد. تایمز اسرائیل به نقل از بنیامین نتانیاهو نوشت با این‌که اسرائیل در زمانی چالش‌برانگیز و در بحبوحه جنگ غزه است، برای سناریوها در عرصه‌های دیگر نیز آماده می‌شود.

نتانیاهو روز پنج‌شنبه ۲۳ فروردین گفت تلاش نظامی اسرائیل در جنگ غزه با «قدرت تمام» ادامه دارد اما این کشور برای مواجهه با چالش‌ها در جبهه‌های دیگر و «پاسخ به نیازهای امنیتی اسرائیل در دفاع و حمله» نیز خود را آماده می‌کند.

او هنگام بازدید از جنگنده‌های «اف-۱۵» اسرائیل در پایگاه هوایی تل‌نوف، با اشاره به تهدیدهای جمهوری اسلامی درباره حمله به اسرائیل گفت: «ما یک اصل ساده داریم: هر کس به ما صدمه بزند ما به او صدمه خواهیم زد.»

ناوگان اف-۱۵ اسرائیل توان اصلی نیروی هوایی این کشور برای حملات دوربرد است.

رادیوی ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه با اشاره به آمادگی این کشور برای حمله احتمالی ایران خبر داد نیروی هوایی در روزهای گذشته در یک رزمایش مشترک با قبرس شرکت کرده است.

این رزمایش در آسمان قبرس بود و حملات به اهداف دوردست را شبیه‌سازی کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در روزهای گذشته بارها تهدید کرده‌اند که اسرائیل را به خاطر حمله به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق مجازات خواهند کرد.

در این حمله هفت عضو سپاه پاسداران از جمله محمدرضا زاهدی، فرمانده نیروی قدس سپاه در سوریه و لبنان و محمدهادی حاجی ‌رحیمی، معاون او کشته شدند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۲۲ فروردین در خطبه‌های نماز عید فطر در تهران، حمله اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی را حمله به خاک ایران توصیف و تاکید کرد: «اسرائیل باید تنبیه بشود و تنبیه خواهد شد.»

در واکنش به این سخنان یسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه اسرائیل گفت در صورت حمله ایران از خاک خود، اسرائیل واکنش نشان می‌دهد و «در ایران» دست به حمله خواهد زد.

روز چهارشنبه بلومبرگ گزارش داد جمهوری اسلامی به طور مستقیم یا با استفاده از گروه‌های نیابتی خود به زودی حملات موشکی یا پهپادی عمده‌ای را به اهداف نظامی و دولتی اسرائیل انجام خواهند داد.

در حالی‌که گمانه‌زنی‌ها و ارزیابی‌ها از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل به موضوعی مهم در رسانه‌های جهان تبدیل شده است، حسین علایی، فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران روز پنج‌شنبه گفت سیاست اصولی ایران اجتناب از جنگ، چه با اسرائیل و چه با آمریکاست.

در مقابل، برخی مقام‌های جمهوری اسلامی در هفته اخیر نه تنها اسرائیل که آمریکا را نیز تهدید به تلافی کرده‌اند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا روز چهارشنبه گفت: «تعهد ما به امنیت اسرائیل در برابر این تهدیدات از سوی ایران و نیروهای نیابتی آن کاملا آهنین است.»

روز چهارشنبه منابع آگاه گزارش دادند آمریکا از طریق عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی و قطر به جمهوری اسلامی هشدار داده از افزایش تنش با اسرائیل بپرهیزد.

با ابراز نگرانی کشورهای مختلف از بروز درگیری‌ها در خاورمیانه، وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه اعلام کرد حسین امیرعبداللهیان در تماس تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود درباره «پيامدهای حمله موشکی اسرائيل به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در دمشق» گفت‌وگو کردند.

روسیه نیز در همین روز از جمهوری اسلامی و اسرائیل خواست تا در بحبوحه تنش‌های کنونی خاورمیانه، خویشتن‌داری کنند تا منطقه بیش از این دچار بی‌ثباتی نشود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه گفت هیچ درخواستی از این کشور برای میانجی‌گری بین اسرائیل و ایران وجود نداشته است.

او حمله اسرائیل به کنسول‌گری جمهوری اسلامی در دمشق را نقض تمام اصول حقوق بین‌الملل خواند.

روسیه پیش از این رفتار اسرائیل را در جنگ شش ماهه‌اش با حماس در غزه محکوم کرده بود اما این کشور به‌طور سنتی می‌کوشد روابط دوستانه خود را با تمام قدرت‌های بزرگ منطقه حفظ کند.

هم‌زمان با این نگرانی‌ها، شرکت لوفت‌هانزا از تمدید «تعلیق و لغو» پروازهای فرانکفورت به تهران به دلیل نگرانی‌های امنیتی خبر داد.

این شرکت پیش از این اعلام کرده بود پروازهایش به تهران را تا روز پنج‌شنبه ۱۱ آوریل (۲۳ فروردین) به حالت تعلیق درآورده است اما در اطلاعیه‌ای جدید، این تصمیم را تا روز شنبه ۱۳ آوریل تمدید کرد.

روابط عمومی فرودگاه مهرآباد تهران اعلام کرد اخبار تعلیق پروازهای شامگاه چهارشنبه «کذب» بود و فعالیت پروازی این فرودگاه به‌صورت عادی و مشابه روزهای قبل‌تر انجام شده است.

سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل و انهدام پهپادهای حوثی‌ها

مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) روز پنج‌شنبه وارد اسرائیل شد.

رسانه‌ها خبر دادند سفر کوریلا به اسرائیل برای گفت‌و‌گو در مورد تهدید جمهوری اسلامی به حمله تلافی‌جویانه انجام شده است.

جلسه کابینه جنگ اسرائیل نیز شامگاه پنج‌شنبه برگزار می‌شود و به نظر می‌رسد موضوع اصلی آن تنش‌ها با جمهوری اسلامی و انتظار برای پاسخ رسمی حماس به پیشنهاد توافق باشد.

با ادامه‌دار شدن جنگ در غزه، سنتکام شامگاه چهارشنبه خبر داد نیروهای آمریکایی سه پهپاد را که از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها پرتاب شده بودند، منهدم کردند.

بر اساس این گزارش، یک پهپاد بر فراز دریای سرخ و دو پهپاد بر فراز خلیج عدن منهدم شدند. این حمله‌ها هیچ آسیب جانی و خسارتی در پی نداشت.

سنتکام اضافه کرد نیروهای آمریکا «هشت پهپاد را در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها» منهدم کردند.

به گفته سنتکام، این پهپادها تهدیدی فوری علیه نیروهای آمریکا، ائتلاف نظامی بین‌المللی در دریای سرخ و خطوط کشتی‌رانی قلمداد شده بودند.

در ادامه درگیری‌ها در غزه، سخنگوی ارتش اسرائیل خبر داد نیروهایش در آغاز مرحله بعدی «عملیات بشردوستانه» در نوار غزه هستند.

بر این اساس، ارتش اسرائیل گذرگاه زمینی جدیدی را برای ارسال مستقیم کمک‌ها به شمال نوار غزه ایجاد خواهد کرد. وزیر دارایی اسرائیل گفت ارتش این کشور در حال آماده شدن برای تعمیق عملیات در رفح است.

اواخر اسفند سال گذشته دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرده بود نتانیاهو طرح حمله به شهر رفح را تایید کرده اما همچنان به نتیجه تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس امیدوار است.

بر اساس گزارش‌ها، اسرائیل در روزهای گذشته به متحدان خود خبر از شروع یک حمله زمینی دیگر علیه حماس و این بار در رفح داده است.

اسرائیل روز پنج‌شنبه به شهرک جبین در جنوب لبنان حمله هوایی کرد و در حومه نصیرات، واقع در مرکز غزه نیز حمله هوایی و توپخانه‌ای گسترده انجام داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها