پافشاری اعضای شورای شهر تهران بر ساخت مسجد در پارک قیطریه

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۴

با وجود اعتراض گسترده مردم، کارشناسان و فعالان حوزه‌های مختلف در روزهای اخیر نسبت به ساخت مسجد در پارک قیطریه، اعضای شورای شهر تهران بر تصمیم خود در این رابطه پافشاری می‌کنند.

مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران روز سه‌شنبه ۱۴ فروردین بر ساخت مسجد در پارک قیطریه تاکید کرد و گفت: «تهران مسجد کم دارد و باید ۴۰۰ مسجد در پایتخت ساخته شود.»

او به برخی انتقادها درباره حضور کم‌تعداد مردم در مساجد موجود و ضروری نبودن ساخت مسجد جدید در تهران واکنش نشان داد: «کسانی که می‌گفتند مساجد در شب قدر خالی هستند، میزان حضور مردم را در شب‌های قدر ندیده‌اند.»

به گفته چمران، مسجد در حکومت جمهوری اسلامی از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا به گفته او، انقلاب سال ۵۷ با مسجد آغاز شد.

تعدادی از شهروندان روز ۱۳ فروردین در اعتراض به ساخت مسجد در پارک قیطریه در این مکان تجمع اعتراضی بر پا کردند و زنجیره انسانی تشکیل دادند.

روز ۱۲ فروردین، محسن سعادتی، معاون اداره میراث فرهنگی استان تهران، قیطریه را یک «محوطه باستانی مهم» خواند و گفت پیش از این ۳۵۰ گور در این منطقه کشف شده است و «هنوز آثار زیادی آنجا هست که باید کاوش شود».

او افزود اداره میراث فرهنگی به شهرداری تهران اعلام کرده پیش از انجام هر گونه ساخت و ساز در پارک قیطریه، کارشناسان میراث فرهنگی باید در آن محل مستقر شوند.

سخنگوی شورای شهر تهران: منتقدان به دنبال ایجاد دو‌قطبی در جامعه هستند

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران در ارتباط با انتقادات صورت گرفته از پروژه ساخت مسجد در پارک قیطریه گفت «مردم و خیرین منطقه» از سال‌ها پیش و از دوره مدیریت غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران، درخواست ساخت این مسجد را ارائه کرده بودند.

کرباسچی از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۷۷ شهردار تهران بود.

به گفته نادعلی، تمامی هزینه‌های ساخت این مسجد «از سوی خیرین» تقبل خواهد شد و شهرداری تهران تنها زمین محل ساخت آن را تامین کرده است.

او افزود: «مساله قابل اهمیت این است که برخی تلاش می‌کنند در جامعه و حاکمیت دوقطبی ایجاد کنند و این دشمنان می‌خواهند دوقطبی را بین عده‌ای قشر خاکستری که مخالف مسجد هستند و تعدادی تحت عنوان دوست‌داران محیط زیست ایجاد کنند که سیاه و سفید را برعکس نشان دهند.»

کرباسچی: کمبود سرانه فضای سبز داریم یا کمبود سرانه مذهبی؟

کرباسچی، شهردار پیشین تهران، روز ۱۴ فروردین گفت که یک نمازخانه داخل پارک قیطریه و چندین مسجد در محدوده این پارک وجود دارند و نیازی به ساخت مسجد جدید نیست.

او گفت: «اینکه در یک بوستان به عنوان مکان عمومی، مسجد با کاربرد‌های خاص خودش از جمله پایگاه، فعالیت‌های تجاری و غیره ساخته شود، متناسب با وضعیت پارک نیست. به‌ هر حال برنامه‌هایی که در مساجد در نظر گرفته می‌شود، با شرایط پارک‌ها سازگار نیست.»

کرباسچی در ادامه سخنان خود از مسوولان شهر تهران پرسید: «در حال‌ حاضر ما کمبود سرانه فضای سبز داریم یا کمبود سرانه مذهبی؟»

عضو شورای شهر تهران: نزدیک‌ترین مسجد به پارک قیطریه ۴۵۰ متر فاصله دارد؛ باید مسجد بسازیم

محمد آقامیری، رییس کمیته عمران شورای شهر تهران در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص پروژه ساخت مسجد در پارک قیطریه گفت ساخت مساجد در بوستان‌های تهران بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۳ این شورا انجام می‌گیرد و تا کنون ۴۳ مسجد در تعدادی از بوستان‌های پایتخت، نظیر پارک‌های نهج‌البلاغه، پلیس و لویزان احداث شده‌اند.

او افزود بر اساس تصاویر هوایی، نزدیک‌ترین مسجد به پارک قیطریه در فاصله ۴۵۰ متری آن واقع است و در نتیجه، ساخت مسجد در داخل پارک ضروری است.

به گفته آقامیری، ساخت «خانه خدا» کار خیر است و «هر کسی با یک کلمه نیز مانع این اقدام خیر شود، مکافات آن را در دنیا و آخرت خواهد دید».

عضو پیشین شورای شهر تهران: ساخت مسجد بر خلاف خواست مردم بی‌تدبیری است

علی اعطا، سخنگوی پیشین شورای شهر تهران، اصرار مسوولان برای ساخت مسجد در پارک قیطریه را «یک بی‌تدبیری تمام‌عیار» خواند و تاکید کرد ساخت یک مکان مذهبی نباید منجر به شکاف و سرمایه‌سوزی اجتماعی شود.

او در گفت‌وگو با پایگاه خبری جماران گفت: «اشکال کار شهرداری اینجا است که به گونه‌ای عمل کرده که احداث این بنای محترم و مقدس، این میزان مخالف پیدا کرده است. به عبارتی، این یک ضد دستاورد نجومی است که شهرداری برای احداث یک مسجد، این همه مخالف جدی برای خود دست و پا کند.»

او هشدار داد مدیریت شهری نباید در مقابل مردم و خواست آن‌ها قرار گیرد و به همین دلیل توقف پروژه احداث این مسجد به نفع علیرضا زاکانی، شهردار تهران و مجموعه تحت مدیریتش خواهد بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها