با ادامه بحران کمبود انرژی در ایران حمیدرضا کوچک کاشانی، رییس اتحادیه مرغداران، اعلام کرد که اگر قطعی برق در کشور ادامه پیدا کند، ایران به واردکننده تخممرغ تبدیل میشود.
کاشانی، دوشنبه ۲۶ آذر در گفتوگو با ایلنا با اشاره به قطعی نامنظم برق واحدهای مرغداری که از دو هفته پیش آغاز شده، گفت این موضوع منجر به تلف شدن نیمچهجوجه و جوجههای یکروزه میشود.
کاشانی با بیان اینکه مرغداران برای حل این مشکل مجبور به استفاده از ژنراتور هستند، گفت استفاده از ژنراتور هزینه تامین گازوئیل را هم به مرغداران تحمیل میکند و با کار در مدت زمان طولانی دچار مشکل میشود.
او نسبت به پیامدهای حذف ارز نیمایی بر تولید مرغ تخمگذار هشدار داد و گفت حذف این ارز به افزایش ۱۵ درصدی قیمت تخممرغ میانجامد.
شورای هماهنگی شهرکهای صنعتی نیز ۲۵ آذر با صدور بیانیهای ضمن انتقاد از قطع مجدد برق صنایع اعلام کرد که این اتفاق موجب کاهش ۳۰ درصدی تولید شده است.
این بیانیه از دولت خواست که اعتبار یک میلیارد دلاری برای سرمایهگذاری صنایع در نیروگاههای تجدیدپذیر اختصاص دهد.
ایلنا در گزارش دوشنبه خود به نقل از تولیدکنندگان مرغ تخمگذار و مرغ گوشتی، نوشت که قطعی ناگهانی برق مرغداریها در پی تشدید سرما به اختلال در تهویه واحدها و تلف شدن گلهها انجامید.
رضا سواری، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان گوشت مرغ ایران، در گفتوگو با ایلنا قطعی برق مرغداریها با تشدید سرما را تایید کرد و گفت کارخانههای خوراک دام و طیور و کشتارگاههای کشور هم درگیر مشکل قطعی برق هستند.
بحران کمبود انرژی در سایه ناکارآمدی جمهوری اسلامی در مدیریت کشور، بار دیگر در روزهای گذشته خبرساز شده است.
محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، ۲۳ آذر اعلام کرد با توجه به «افزایش شدید مصرف انرژی»، برنامه زمانبندی قطع برق مطابق با جداول خاموشی در کشور اجرایی میشود.
در سالهای گذشته گزارشهای بسیاری درباره تلف شدن هزاران قطعه مرغ به دنبال قطع برق منتشر شده است.
به دلیل ناتوانی شبکه تولید و توزیع برق کشور در تامین برق مورد نیاز، ایرانیان در تابستان سال جاری خاموشیهای سراسری را تجربه کردند. اکنون و در آستانه زمستان، جمهوری اسلامی در تامین برق و گاز شهروندان نیز ناتوان شده است.
طی روزهای گذشته اهالی برخی شهرکهای صنعتی کشور به دلیل قطع برق تجمع اعتراضی برگزار کردند.