نوجوان‌ها و دهه هشتادی‌ها به دلیل فقر، کلیه و مغز استخوان خود را می‌‌فروشند

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۸

پای دهه هشتادی‌ها به بازار فروش اعضای بدن باز شده است. تجارت‌نیوز گزارش داد نوجوانان و جوانان ۲۰ ساله، برای تامین نیازهای مالی‌، کلیه و مغز استخوان خود را می‌فروشند.

بر اساس این گزارش، بیشترین آگهی‌ها مربوط به خرید کلیه است و به نظر می‌رسد جوانان دهه هفتادی و هشتادی با فروش کلیه، زودتر به پول مورد نیازشان می‌رسند.

جوان بودنِ دهنده عضو معمولا به عنوان یک امتیاز تلقی می‌شود و فروشندگان به همین دلیل به سن خود و ورزشکار بودنشان به عنوان امتیاز اشاره می‌کنند.

هر کلیه در بازار فروش اعضای بدن بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود.

اواسط خرداد سال گذشته، حسین بیگلری، رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه از فروش کلیه در این استان به قیمت توافقی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان خبر داده و گفته بود کسی که کلیه اهدا می‌کند احتمالا قصد دارد ماشینی بخرد یا خانه‌ای رهن و اجاره کند.

بیگلری تاکید کرده بود این رقم در شهرهای بزرگ‌تر، بیشتر است.

بر اساس بخشنامه دولت اگر کسی بخواهد کلیه‌اش را اهدا کند، علاوه بر رایگان بودن تمامی هزینه‌ها می‌تواند «۸۰ میلیون تومان به‌عنوان پاداش» بگیرد اما بر پایه اظهارات بیگلری، همیشه یک‌سری توافق هم بین اهداکننده و دریافت‌کننده کلیه، خارج از ساز و کار انجمن حمایت از بیماران کلیوی انجام می‌شود.

نوجوانی ۱۶ ساله به نام حمید، یکی از فروشندگان کلیه است که به تجارت‌نیوز گفت حاضر است به دلیل نیاز مالی، «کمی ارزان‌تر» هم عضو بدنش را بفروشد.

او گفت آزمایش‌هایش را کامل انجام داده و از والدینش هم برای این کار رضایت‌نامه گرفته است.

فردی به نام سعید هم با ۲۰ سال سن به این رسانه گفت برای تامین پول رهن خانه قصد دارد کلیه‌اش را با قیمت ۳۶۰ میلیون تومان بفروشد.

دو پسر ۱۹ ساله و یک دختر ۲۲ ساله دیگر هم جزو دهه هشتادی‌هایی هستند که در کنار چند جوان دهه هفتادی گفته‌اند برای فروش کلیه‌هایشان آگهی داده‌اند.

تجارت‌نیوز در این گزارش، خرید کلیه را کاری نه‌چندان سخت توصیف کرد و نوشت خریداران و فروشندگان هم حضوری و هم غیرحضوری می‌توانند یکدیگر را حتی اگر در شهرهای مختلف باشند، پیدا کنند.

اطراف برخی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در شهرهای مختلف، از مکان‌های هستند که می‌توان آگهی‌های خرید کلیه را پیدا کرد.

بر اساس این گزارش، چند سالی است که شکل آنلاین آگهی خرید و فروش کلیه نیز رواج یافته و هر دو سر معامله با قواعد آن مانند دریافت سفته از دهنده عضو، آشنا هستند.

سفته برای این است که مبادا دهنده عضو بعد از دریافت پول و پیش از انجام عمل جراحی منصرف شود.

این سفته را انجمن حمایت از بیماران کلیوی می‌گیرد چرا که خریدار و فروشنده بعد از توافق باید در آن ثبت‌نام کنند.

اردیبهشت سال گذشته روزنامه جهان صنعت در گزارشی میدانی از افزایش شدید فروش اعضای بدن ایرانیان در کشورهای همسایه به دلیل فقر خبر داد و نوشت دلالان، فروشنده را که اغلب بین ۱۸ تا ۴۰ سال دارد، راهی عراق، امارات و ترکیه می‌کنند تا اعضای بدن خود را به قیمت هفت هزار تا ۱۵ هزار دلار بفروشد.

بر اساس گزارش‌ها، در دو سال گذشته و با گسترده‌تر شدن فقر، به‌ غیر از کلیه، آگهی‌های پیوند کبد، مغز استخوان، قرنیه چشم و اهدای اسپرم و تخمک نیز به دیوارها اضافه شده‌اند و حتی برخی برای فروش «قلب» هم آگهی می‌دهند.

پیش‌تر کارشناسان و انجمن‌های حوزه سلامت هشدار داده بودند به دلیل فقر و مشکلات مالی، تعداد متقاضیان فروش کلیه افزایش پیدا کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
چند چند

شنیداری

پادکست‌ها