بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، روز چهارشنبه ۲۳ اسفند، احمد نعیمی، جمال قدیرزاده، ایمان رشیدی، ویدا احراری، مژگان بصیری، شکوفه بصیری، عارف نعیمی و کامیاب راعی، هشت شهروند بهائی به صورت گروهی در شعبه دوم دادگاه انقلاب یزد محاکمه شدند.
در جریان این جلسه دادگاه که با حضور وکیلان مدافع این افراد برگزار شد، متهمان این پرونده پس از تفهیم اتهام و صدور کیفرخواست به صورت شفاهی به دفاع از خود پرداختند.
این شهروندان بهائی با اتهاماتی از جمله «تبلیغ علیه نظام» و «فعالیت تبلیغی انحرافی ضد شرع مقدس اسلام» محاکمه شدند.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان در گفتوگو با ایراناینترنشنال درباره جلسه دادگاه آنها گفت: «ایمان رشیدی که با دستبند و پابند از زندان به جلسه دادگاه منتقل شده بود، پس از پایان جلسه دادگاه به زندان بازگردانده شد و عارف نعیمی هم پس از پایان دادگاه با قرار تامین آزاد شد.»
به گفته این منبع آگاه، سایر متهمان این پرونده پیشتر در مهر ماه و آبان ماه امسال به دست نیروهای امنیتی در یزد بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بودند.
این منبع مطلع اضافه کرد از طرف وکلا برای رشیدی که از ۱۶۱ روز پیش در بازداشت است، درخواست وثیقه شده و قرار شده قاضی بررسی کند و تصمیم خود را به آنان اطلاع دهد.
ایراناینترنشنال بهمن ماه امسال در گزارشی به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده رشیدی نوشت که او با وجود ارائه دفاع آخر و اتمام تحقیقات همچنان بیدلیل در بازداشت مانده و پروندهاش در دادگاه انقلاب یزد در دست بررسی است.
این منبع آگاه گفته بود قرار بازداشت موقت این شهروند بهائی در ۱۳ بهمن بار دیگر تمدید شده است.
رشیدی پیش از این نیز به دلیل بهائی بودن سابقه بازداشت داشته و سال ۱۳۹۶ پس از پایان دوره محکومیت سه ساله خود از زندان آزاد شده بود.
شبنم متحد، همسر او، یک سال پیش از آن و پس از تحمل دو سال حبس از زندان آزاد شده بود.
بلاتکلیفی یکتا فهندژ سعدی در زندان عادلآباد شیراز
یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی، با گذشت حدود سه ماه از زمان دستگیری، همچنان بلاتکلیف در زندان عادلآباد شیراز به سر میبرد.
نزدیکان فهندژ سعدی در تماس با ایراناینترنشنال گفتهاند دستگاه قضایی تا به امروز با درخواست آزادی او موافقت نکرده است.
این شهروند بهائی روز ٢٧ آذر بازداشت و روز ۳۰ بهمن با پایان بازجوییها از بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، موسوم به پلاک ۱۰۰، به زندان عادلآباد منتقل شد.
این پنجمین دستگیری فهندژ سعدی در ١٢ سال گذشته است.
طبق اطلاعات ایراناینترنشنال، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اموال شخصی این شهروند مانند لپتاپ، تلفن همراه، كتابها، عكسها و حتی جواهراتی را كه نمادهای آیین بهائی روی آنها حک شده بوده، مصادره کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده، ماموران امنیتی در جریان بازداشت فهندژ سعدی در روز ٢٧ آذر وسایل شخصی همسرش را نیز ضبط کردند.
در ماههای گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهائی تشدید شده است.
جامعه جهانی بهائی روز ١٣ آذر در بیانیهای به شرح «روشهای جدید و بسیار خشنتر» پرداخت که «جمهوری اسلامی برای سرکوب بهائیان» از آنها استفاده میکند.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند. قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت میشناسد.
بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفتهاند.