رهبر جمهوری اسلامی در اولین سخنرانی خود پس از انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گفت انتخاب رهبر آینده باید بر اساس اصول ثابت جمهوری اسلامی باشد و نمایندگان جدید مجلس شورای اسلامی نیز «شیرینی مجلس جدید» را نابود نکنند. اشارهای به جدلهای میان نمایندگان.
خامنهای روز پنجشنبه ۱۷ اسفند در دیداری به مناسبت پایان آخرین اجلاسیه دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری خطاب به اعضای جدید خبرگان گفت: «مجلس خبرگان در گزینشها و انتخابهایی که خواهد داشت، این را باید مراقبت بکند که اصول ثابت جمهوری اسلامی مورد غفلت قرار نگیرد. این خیلی مهم است.»
او تاکید کرد: «یعنی انتخاب رهبری با رعایت و ملاحظه اصول ثابتی باشد که در جمهوری اسلامی آن اصول جزو مسلمات و ثوابت است.»
خامنهای توضیح بیشتری درباره «اصول ثابت» مورد نظر خود نداد. در دهههای گذشته سیاستهایی چون «اسرائیلستیزی» و «آمریکاستیزی» همواره جزو سیاستهای جمهوری اسلامی در عرصه دیپلماسی بوده است.
اظهارات رهبر جمهوری اسلامی درباره انتخاب رهبر آینده حکومت در شرایطی است که سالهاست بیماری او علنی شده و گمانهزنیها درباره اینکه ممکن است با مرگ خامنهای در آینده نه چندان دور، مجلس خبرگان مجبور به انتخاب یک رهبر جدید شود، افزایش یافته است.
این گمانهزنیها به این دلیل قوت گرفته که مجلس خبرگان هنوز رسما و علنا جانشینی برای خامنهای تعیین نکرده است.
رهبر جمهوری اسلامی از ترکیب مجلس جدید شورای اسلامی استقبال کرد و خواستار آن شد که «شیرینی مجلس جدید» از بین نرود.
او گفت: «آن چیزی که میتواند شیرینی مجلس جدید را نابود کند، سخنان اختلافانگیز و دعوا راه انداختنها و ستیزهگریهای دشمنپسند است.»
در روزهای اخیر نزاعها در میان رسانههای حکومتی و برخی نمایندگان جدید مجلس افزایش یافته است.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران با حمله به حمید رسایی، نفر دوم انتخابات مجلس در تهران از او خواست به تفرقهافکنی، جسارت و توهم قدرت و ریاست بر مجلس پایان دهد.
رسایی پس از پیروزی در انتخابات گفته بود: «امیدوارم در دورههای بعد شاهد باشیم که کسانی نتوانند با روابط فامیلی و نزدیک شدن به چهرهها و شخصیتها و کیفکشی بدون اینکه صلاحیت لازم را داشته باشند در عرصه سیاست رشد کنند.»
او بدون ذکر نام کسی افزود: «کسانی که چهار سال قبل منتخب اول مردم تهران بودند در این انتخابات دو-سوم آرایشان کاهش پیدا کرد و این کاهش دو-سومی منتخب اول مجلس یازدهم برای این مجلس پیام دارد.»
همزمان مصطفی تاجزاده، زندانی سیاسی و از مقامهای سابق دولت جمهوری اسلامی و وزارت کشور در یادداشتی از زندان اوین درباره انتخابات «مهندسیشده ۱۱ اسفند» نوشت که این انتخابات «شکستی تاریخی برای نظام حکمرانی به ویژه شخص رهبر» است.
او افزود: «به هممیهنانی که با رای ندادن نه بزرگی به ابتذال گفتند درود میفرستم و تردید ندارم که ایرانیان زودتر از آنچه جمهوریستیزان تصور میکنند انتخابات را آزاد خواهند کرد.»
پس از این یادداشت، این زندانی سیاسی که دوران محکومیت پنج سالهاش را در زندان اوین میگذراند، از طرف شعبه اول دادسرای ناحیه ۳۳ (امنیت) به اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» احضار شد.
میزان مشارکت در انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی پایینترین میزان در تاریخ جمهوری اسلامی بود.
خامنهای در سخنان خود به این کاهش بیسابقه مشارکت اشاره نکرد.
او روز سهشنبه ۱۵ اسفند با بهکارگیری لحنی تکراری و قابل پیشبینی، حضور «پرشور» مردم را در انتخابات اخیر ستود و بیاعتنا به تحریم گسترده انتخابات از سوی مخالفان، مشارکت مردم در رایگیری اخیر را «جهاد و حماسه» خواند.
او گفت: «مردم با حضور خودشان در پای صندوقها، در مواجهه با این حرکت دشمنان، یک حرکت بزرگ و حماسهآمیزی را انجام دادند. بنابراین این یک جهاد بود.»
رهبر جمهوی اسلامی در دی ماه اقدام مخالفان حکومت را در تحریم انتخابات، «خصمانه» دانست و آنها را به مخالفت با اسلام متهم کرد.