سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان: کمک و غذا نیامد، اما صندوق رای سیار آمد

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۳

با گذشت یک هفته از وقوع سیل در سیستان و بلوچستان، گزارش‌ها از ادامه بسته بودن راه‏‌ها، قطعی برق، آب و گاز و وخیم‌تر شدن وضع مردم سیل‌زده حکایت دارد. سیل‌زدگان با اشاره به هم‌زمانی برگزاری انتخابات با وقوع سیل گفتند فکر می‌کنند انتخابات بیشتر از وضع آنها برای حکومت اهمیت داشت.

روزنامه هم‌میهن در گزارشی با عنوان «نه آب داریم نه غذا» به شرح مشکلات سیل‌‏زده‏‌های سیستان و بلوچستان پرداخت و از پیدا نشدن خوراکی، آب آشامیدنی و کپسول گاز در روستاهای بخش بلوچستان این استان خبر داد.

بنابر این گزارش، شهرهای خاش، سیب و سوران، فنوج، ایرانشهر، میرجاوه، نیکشهر، دلگان، چابهار، سراوان، زاهدان، نیمروز، سرباز، کنارک، مهرستان و دشتیاری در جریان این سیل آسیب دیده‌ند و وضع مناطق دشتیاری، تلنگ و قصرقند وخیم‌تر از دیگر مناطق است.

سارا سبزی، خبرنگار این رسانه، با بیان اینکه مردم سیل‌زده و به‌ویژه زنان و بچه‌های کوچک از نظر روحی به‌هم ریخته‌اند، این پرسش مردم سیل‌زده را نقل کرده که گفته‌اند چرا هیچ مسوولی در حالی که شش روز از سیل گذشته به سراغمان نیامده است.

بارندگی‌های شدید در استان سیستان و بلوچستان از روز یکشنبه ششم اسفند آغاز شد و سیل و آب‌گرفتگی ناشی از آن وضعیت مردم را بیش از پیش وخیم‌تر کرده است.

مردم خطاب به مسوولان جمهوری اسلامی می‌گویند صندوق‌های رای را هر طوری شد در گل‌ولای منتقل کردند، ولی کسی برای امداد نیامد.

پیشتر گزارش شده بود که با وجود وضعیت بحرانی مردم سیستان و بلوچستان نیاز آنها به رسیدگی فوری،‌ صندوق‌های رای به شهرستان‌های مختلف این استان از جمله در مناطق سیل‌زده ارسال شدند.

یکی از اهالی بخش تلنگ در گفت‌وگو با هم‌میهن از تمام شدن مواد غذایی در مغازه‌ها و وارد شدن خسارت به زیرساخت‌ها، جاده‌ها و سیستم برق‌رسانی در این منطقه روایت کرد و گفت مردم به موادغذایی نیاز دارند و مهم‌ترین مساله، بازگشایی راه‌های روستایی است.

نویسنده این گزارش با بیان اینکه همه زمین‌های روستای تلنگ، گل‌آلود شده و بعضی از مسیرها تا نیم‌متر گِل دارند، اشاره کرد که در بعضی روستاها لاشه‌های احشام تلف‌شده با حرکت آب زیر گل دفن شده‌اند و مردم در خانه‌ خراب‌شده یا خانه همسایه‌ها زندگی می‌کنند.

یکی از اهالی شهرستان دشتیاری با بیان اینکه تا روز جمعه حدود ۴۰۰ روستا در محاصره سیلاب بودند، ولی یک بالگرد هم نفرستادند، به روزنامه هم‌میهن گفت یک‌ نفر از اهالی باهوکلات تشنج کرده بود، اما به‌دلیل بسته بودن راه‌ها دیر به بهداری رسید و فوت کرد.

او اضافه کرد که یک بیمار دیالیزی هم در روستای اسلام‌آباد بود که چهار روز بعد از سیل با قایق سوخت‌بران و آمبولانس و همکاری رییس مرکز بهداشت به بیمارستان چابهار منتقل شد.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه روز ۱۱ اسفند خود درباره وقوع سیل در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان گفت که مدیریت کشور نتوانسته برنامه‌ریزی کند و زیرساخت‌ها را برای منحرف کردن سیل فراهم آورد.

او خطاب به مسوولان جمهوری اسلامی گفت شما ابتدا نگذارید که مردم در آب غرق شوند و زندگیشان تباه شود و به جای پروژه‌هایی مثل طرح توسعه سواحل مکران، به مردم رسیدگی کنید که نان برای خوردن ندارند.

اسماعیل‌زهی همان روز در یک پیام ویدیویی از مردم خواسته بود تا برای کمک‌رسانی به سیل‌زدگان اقدام کنند.

پیش از این فراخوان، شعبه امداد و خدمات‌رسانی دارالعلوم مکی زاهدان آمادگی خود را برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی به سیل‌زدگان اعلام کرد.

در فراخوان‌ها از مردم خواسته شده تا وسایل گرمایشی، پتو و زیرانداز، لوازم بهداشتی، مواد غذایی، آب‌معدنی و چادر برای اسکان موقت سیل‌زدگان ارسال کنند.

روزنامه هم‌میهن با اشاره به کمک‌رسانی سوخت‌برها به سیل‌زدگان روستاهای مسیر چابهار به سرباز نوشت سوخت‌برها پس از وقوع سیل قایق‌شان را آورده‌ بودند و مردم را جابه‌جا می‌کردند.

پیش‌تر هم گزارش‌‌هایی از پیش‌قدم شدن سوخت‌بران این استان برای جمع‌آوری و انتقال کمک‌های مردمی به سیل‌زدگان منتشر شده بود.

وب‌سایت حال‌وش که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد روز شنبه با انتشار ویدیویی از ادامه مسدود بودن جاده‌های ماجرو به دشتیاری و نوبندیان پس از چند روز آبگرفتگی و سیلاب خبر داد و نوشت که مسوولان تا کنون اقدامی انجام نداده‌اند.

همزمان، کمپین فعالین بلوچ با انتشار ویدیویی نوشت زمین‌ها و محصولات کشاورزی در شهرستان دشتیاری بر اثر سیل از بین رفته و کشاورزان این منطقه دچار ضررهای هنگفتی شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها