در پی غرق شدن کشتی «روبیمار» متعلق به بریتانیا، شبهنظامیان حوثی یمن که مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، اعلام کردند که به هدف قرار دادن کشتیهای بریتانیایی ادامه خواهند داد.
حسین العزی معاون وزیر خارجه دولت خودخوانده حوثیها روز یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یمن به غرق کردن کشتیهای بریتانیایی بیشتری ادامه خواهد داد و هرگونه عواقب یا خسارات دیگر به فهرست مطالبات از بریتانیا اضافه خواهد شد.»
او افزود که بریتانیا «کشوری سرکش» است که به یمن حمله میکند و «با آمریکا در حمایت از جنایات جاری علیه غیرنظامیان در غزه شریک است».
حوثیهای یمن با این عنوان که از فلسطینیان غزه حمایت میکنند، از ماههای پیش حملاتی به کشتیرانی تجاری در منطقه دریای سرخ انجام میدهند.
ارتش آمریکا تایید کرده که کشتی روبیمار پس از اصابت موشک بالستیک ضدکشتی حوثیها غرق شده است.
سنتکام اعلام کرد روبیمار حامل ۲۱ هزار تن کود سولفات آمونیوم در اولین ساعتهای شنبه ۱۲ اسفند غرق شد.
دولت قانونی یمن نیز هشدار داد غرق شدن این کشتی که حامل کود بود، به «فاجعه زیست محیطی» در آبهای سرزمینی یمن و دریای سرخ منجر خواهد شد.
شبهنظامیان حوثی حملات خود علیه کشتیهای تجاری بینالمللی را با پهپاد و موشک انجام میدهند.
این حملات که کشتیرانی جهانی را مختل کرده، شرکتهای کشتیرانی را به تغییر مسیر کشتیهایشان به مسیرهای طولانیتر و پرهزینهتر در اطراف آفریقا مجبور کرده است.
ایالات متحده و بریتانیا در ماه ژانویه حملات خود به مواضع حوثیها در یمن آغاز کردند، اما هنوز حملات حوثیها متوقف نشده و هر روز ابعاد تازهای به خود میگیرد.
روز شنبه وزارت دفاع ایتالیا اعلام کرد که یک کشتی نیروی دریایی این کشور روز شنبه پهپادی را که به سمت آن در حال پرواز بود در دریای سرخ سرنگون کرد.
وزارت دفاع ایتالیا این اقدام را دفاع از خود توصیف کرد که به محافظت از مسیرهای تجاری در برابر حملات پهپادی و موشکی شبه نظامیان حوثی یمن کمک میکند.
گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا گفت: «حملات تروریستی حوثیها نقض جدی قوانین بینالمللی و حمله به امنیت ترافیک دریایی است که اقتصاد ما به آن وابسته است.»
در ماه فوریه اتحادیه اروپا یک ماموریت دریایی در دریای سرخ برای حفاظت از کشتیرانی در این منطقه را آغاز کرد.
ایتالیا اعلام کرد که فرماندهی این ماموریت را برعهده خواهد گرفت.
در بهمن ماه وزیر دفاع ایتالیا گفت اختلالات مداوم در دریای سرخ باعث بیثباتی اقتصاد ایتالیا و کندی فعالیت اقتصادی در بنادر جنوب اروپا میشود.
کروستو به نمایندگان کمیته دفاعی پارلمان ایتالیا گفت: «از منظر ژئوپلیتیک، ادامه این وضعیت میتواند منجر به کاهش فعالیت اقتصادی در بنادر دریای مدیترانه شود.»
او افزود که این امر نه تنها امنیت ناوبری بلکه ثبات اقتصادی ایتالیا را نیز تهدید میکند.
وزیر دفاع ایتالیا گفت ترافیک تجاری از طریق کانال سوئز که تخمین زده میشود حدود ۴۰ درصد از کل تجارت دریایی ایتالیا را تشکیل دهد تا آخرین هفته سال گذشته میلادی ۳۸ درصد کاهش یافته است.
به گفته او، زمان ناوبری ۱۰ تا ۱۲ روز افزایش یافته و در پی آن، هزینهها پنج برابر شده است.