با وجود بی‌میلی مردم، بیش از ۱۰۰ فعال اصلاح‌طلب خواهان مشارکت در انتخابات شدند

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۳

با وجود بی‌میلی شدید مردم و انتقادات گسترده، ۱۱۰ فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح‌طلب با انتشار بیانیه‌ای خواستار شرکت در انتخابات پیش‌رو در ایران با رای دادن به «نامزدهای میانه‌رو» شدند. همزمان برخی دیگر از اصلاح‌طلبان از «دشواری‌های رای اعتراضی» سخن گفتند.

این فعالان سیاسی و رسانه‌ای با انتشار بیانیه‌ای که روز دوشنبه در روزنامه شرق منتشر شد، خواستار «روزنه‌گشایی احزاب و نیروهای سیاسی و مدنی در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ از طریق حمایت از ائتلافی از نامزدهای میانه‌رو، توسعه‌گرا و اصلاح‌گر در حوزه‌هایی که نامزدی برای رقابت مانده شدند».

در این بیانیه آمده که شرکت مردم در انتخابات و رای به این دسته از نامزدها منجر به «اقلیت خوب» در مجلس خواهد شد.

امضاکنندگان بیانیه ادامه دادند: «در فقدان یک اقلیت خوب احتمالا همچون مجلس یازدهم، با عقب‌گردهای بزرگ در همه این زمینه‌ها مواجه خواهیم بود.»

محمد فاضلی، مقصود فراستخواه، الیاس حضرتی، حمیدرضا جلائی‌پور، غلامحسین کرباسچی، اسماعیل گرامی مقدم، بهاره آروین، احمد شیرزاد، محمدرضا جلائی‌پور، محمدجواد روح، الهه کولایی، شهاب‌الدین طباطبایی و اکبر منتجبی از امضاکنندگان این بیانیه‌اند.

حمیدرضا جلایی‌پور در گفت‌وگو با هم‌میهن در دفاع از حضور در انتخابات گفت: «اقلیت‌های موثر و باکیفیت هم در تاریخ مجلس ایران (هم در مجالس شورای ملی و هم در مجالس شورای اسلامی) و هم در سایر کشورها، تجربه‌های راهگشا، موثر و آموزنده‌ای داشته‌اند.»

پیشتر نیز حسن روحانی رییس‌جمهور پیشین، با وجود رد صلاحیت در انتخابات مجلس خبرگان، خواستار «رای اعتراضی» مردم در انتخابات شده بود.

در مقابل، برخی دیگر از فعالان سیاسی در ایران اجرای چنین راهکاری را دشوار دانسته‌اند.

حسین نقاشی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در یادداشتی در روزنامه هم‌میهن نوشت رای اعتراضی یک ابزار و وسیله است و یک توتم و امر مقدس نیست.

روز یکشنبه نتایج یک نظرسنجی درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی نشان می‌داد که بیش از سه چهارم مردم ایران قصد شرکت در انتخابات پیش‌رو را ندارند و حدود ۷۵ درصد پاسخ‌دهندگان خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی‌ با پاسخ «نه به جمهوری اسلامی» در یک رفراندم فرضی‌اند.

نتایج نظرسنجی «نگرش ایرانیان به انتخابات ۱۴۰۲» که از سوی گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان) مستقر در هلند انجام شده، نشان می‌دهد که ۷۷ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اعلام کرده‌اند در انتخابات رای نمی‌دهند.

در انتخابات پیشین مجلس شورای اسلامی، بر اساس آمارهای خود دولت، بیش از نیمی از مردم ایران در انتخابات شرکت نکردند.

در یک سال اخیر، برخی از چهره‌های سیاسی و حتی زندانیان سیاسی مثل فائزه هاشمی و سعید مدنی نیز خواستار تحریم انتخابات شدند.

نامزد «پوششی» برای ابراهیم رئیسی

پس از جنجال بی‌رقیب بودن ابراهیم رئیسی در حوزه انتخابیه خود برای ورود به مجلس خبرگان، شورای نگهبان اعلام کرد که یک نامزد به این حوزه اضافه شده است.

پیشتر از پنج نامزد ثبت نامی در استان خراسان جنوبی فقط رئیسی به عنوان تنها نامزد انتخابات خبرگان در این حوزه تایید صلاحیت شده بود.

در پی انتقادها به این امر، مهدی یعقوبی رییس هیات نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی گفت که یک نامزد دیگر هم با تغییر حوزه انتخابیه به نامزدهای خراسان جنوبی افزوده شده است.

او افزود: «هم اکنون دو نامزد تایید صلاحیت شده در خراسان جنوبی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری وجود دارد.»

پیشتر در جریان انتخابات ریاست جمهوری که منجر به پیروزی رئیسی شد، از برخی نامزدها به عنوان «نامزدهای پوششی» رئیسی نام برده شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خلاصه خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها
افتتاح مرکز موسیقی گرامیان - عمرانی

شنیداری

پادکست‌ها