رسانه دولتی سوریه: تعدادی مستشار ایرانی در حمله اسرائیل به دمشق کشته شدند

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۹

رسانه‌های حکومتی در سوریه و ایران از یک حمله مرگبار منتسب به اسرائیل به مقر سپاه پاسداران در منطقه سیده زینب در جنوب دمشق خبر دادند و با وجود تکذیب سفیر ایران، رسانه‌های دولتی سوریه اعلام کرد که تعدادی از «مستشاران ایرانی» در این حمله کشته شدند.

خبرگزاری رسمی سوریه روز دوشنبه نهم بهمن به نقل از منابع نظامی خبر داد که «اسرائیل ساعت ۱۳ تعدادی از نقاط جنوب دمشق را هدف قرار داد».

این خبرگزاری افزود: «حمله هوایی به دمشق منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی غیرنظامی و خسارات مادی شد».

همزمان خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران نوشت یک مرکز مستشاری ایران مورد هدف قرار گرفته است.

این خبرگزاری حمله را به اسرائیل منتسب کرده است.

حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی در دمشق در شبکه اجتماعی ایکس این حمله را به اسرائیل منتسب کرد اما مدعی شد که «هیچ مرکز مستشاری جمهوری اسلامی ایران هدف قرار نگرفته است».

او افزود که از میان شهروندان یا مستشاران ایرانی کسی کشته نشده است.

شبکه العربیه مکان مورد حمله در سوریه را مقر فرماندهی نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی معرفی کرد و خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک منبع نزدیک به ایران گزارش داد که این حمله به یک مکان مورد استفاده سپاه پاسداران انجام شده است.

در پی این حمله، صدا و سیمای جمهوری اسلامی از کشته شدن دو نفر خبر داد و افزود که این حمله به «یک منطقه مسکونی» انجام شده است. صدا و سیما افزود «یک ساختمان مسکونی در منطقه عقربا در نزدیکی زینبیه» هدف قرار گرفته است.

اسکای‌نیوز به نقل از دیده‌بان سوریه نوشته که در پی حمله روز دوشنبه در منطقه سیده زبنبیه در جنوب دمشق شش نفر از جمله نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

این حمله در پی کشته شدن سه سرباز آمریکایی به دست نیروهای نیابتی وابسته به حکومت ایران در مرز سوریه و اردن انجام شده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، گفت که حمله اخیر به نیروهای آمریکایی به دستور مقام‌های تهران صورت نگرفته است.

کنعانی روز دوشنبه در این زمینه گفت: «گروه‌های مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمی‌گیرند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی به مجموعه گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت خود در منطقه «گروه‌های مقاومت» یا «محور مقاومت» می‌گویند.

یک منبع از گروه مقاومت اسلامی در عراق، مجموعه‌ای شبه‌نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی، به العربی الجدید گفت که این گروه مواضع خود را در امتداد مرز عراق و سوریه تخلیه کرده و تنها یک یا دو نگهبان برای هر پست باقی مانده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که در بحبوحه تشدید فعالیت‌های شناسایی هواپیماهای آمریکایی در منطقه، شبه‌نظامیان از بیم واکنش آمریکا سریعا منطقه را ترک می‌کنند.

برخی فعالان رسانه‌ای و مجازی عراق در شبکه‌های اجتماعی گزارش داده‌اند که مقام‌های حشد الشعبی، از شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی، دستور تخلیه مقرهای اداری و نظامی را داده و گفته‌اند تا اطلاع بعدی برگزاری دوره‌های آموزش نظامی این گروه متوقف شود.

واکنش‌ها به حمله به نیروهای آمریکایی در اردن

در پی حمله پهپادی به نیروهای آمریکایی در مرز سوریه و اردن، جو بایدن رییس جمهور آمریکا، شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران را مسئول این حمله دانست.

فرانسه روز دوشنبه حمله به سربازان آمریکایی درگیر در نبرد با داعش در مرز سوریه و اردن را به شدت محکوم و همبستگی کامل خود را با ایالات متحده که از سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با داعش در این منطقه فعال بوده، ابراز کرد.

در بیانیه‌ای که از سوی فرانسه صادر شد، آمده است: «این حملات با دامن زدن به تشدید خشونت‌ها به شکلی نگران‌کننده، ثبات کل منطقه را تهدید می‌کند. مجرمان باید پاسخگوی اعمال خود باشند.»

این بیانیه می‌افزاید: «ما بار دیگر به همه کسانی که ممکن است روی تشدید تنش‌ها در منطقه حساب کنند هشدار می‌دهیم. فرانسه در مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای منطقه خواهد ایستاد.»

همزمان وزارت امور خارجه آلمان با صدور بیانیه‌ای این حمله را محکوم و اعلام کرد: «این حملات کامل غیرمسئولانه هستند و با توجه به اوضاع پرتنش موجود ، می توانند منطقه را به سمت تشدید بحران سوق دهند.»
در این بیانیه همچنین آمده است: «ایران به ویژه وظیفه دارد از تاثیر خود بر متحدان خود در منطقه استفاده کند تا هیچ تشدید منطقه‌ای وجود نداشته باشد.»

از زمان حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر و آغاز جنگ کنونی حماس، حملات شبه‌نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در منطقه شدت گرفته است.

حمله مرگبار شامگاه دوشنبه با واکنش‌ گسترده اعضای کنگره آمریکا و سناتورهای ارشد روبه‌رو شد. چندین سناتور از جمله لیندسی گراهام، سناتور پرنفوذ جمهوری‌خواه، خواستار هدف قرار دادن ایران شدند.

دونالد ترامپ، رییس جمهوری پیشین آمریکا کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حمله شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی را «یکی از پیامدهای ضعف جو بایدن» خواند.

او گفت: «سه سال پیش ایران ضعیف، شکسته و کاملا تحت کنترل بود. به لطف سیاست فشار حداکثری من، رژیم ایران به سختی توانست دو دلار را برای تامین مالی نیروهای نیابتی تروریستش جمع کند. سپس جو بایدن وارد شد و میلیاردها دلار به ایران داد و این رژیم از آن برای گسترش خونریزی و کشتار در سراسر خاورمیانه استفاده کرد.»

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا هم با محکوم کردن این حمله با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد. او گفت همچنان از ایران می‌خواهیم در منطقه تنش‌زدایی کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها