ادامه اعتصاب و راهپیمایی اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد در اهواز

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۸

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز روز یکشنبه هشتم بهمن‌، برای ششمین روز متوالی، در اعتراض به محقق نشدن خواسته‌هایشان از کار کشیدند و در مرکز شهر اهواز تجمع کردند. بازنشستگان تامین اجتماعی، کارگران شرکت نفت و گاز گچساران و کارگران پروژه آب شیرین‌کن مکران نیز تجمع و اعتصاب کردند.

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در اعتراض به مشکلات معیشتی، اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی و همسان‌سازی مشاغل و محقق نشدن وعده‌های بانک ملی، دست از کار کشیده و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

کارگران اعتصابی پس از تجمع خود، مقابل ساختمان‌های استانداری خوزستان، فرمانداری اهواز و ساختمان مرکزی بانک ملی استان خوزستان در سطح خیابان‌های شهر دست به راهپیمایی و تجمع زدند.

ویدیوهای منتشرشده نشان می‌دهد کارگران فولاد ایران شعار «ما کارگران فولاد، علیه ظلم و بیداد، می‌جنگیم می‌جنگیم»، «مشکل ما همین‌جاست، دروغ می‌گن آمریکاست» و «عدالتی ندیدم ما دیگه رای نمی‌دیم» سردادند.

کارگران معترض فولاد اهواز، روز شنبه در پنجمین روز از دور جدید اعتراضات خود مقابل ساختمان‌های استانداری و فرمانداری در اهواز رفته و با سر دادن شعارهایی از جمله «همشهری به گوش باش، ما کارگریم نه اوباش»، «مشکل ما حل نشه اهواز قیامت می‌شه»، «هیهات منا الذله» و ««هیهات هیهات» دست به تجمع زدند.

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز پیش از این نیز دست به تجمع زده‌اند. آن‌ها طی ماه‌های گذشته بارها دست از کار کشیده و اعتراض خود را به وضعیت موجود نشان داده‌اند.

این کارگران دی‌ ماه امسال برای چند روز متوالی با مسدود کردن و کنترل تمامی درهای ورود و خروج شرکت، دست به تجمع و اعتصاب زدند.

گروه ملی صنعتی فولاد ایران پیش از این زیر نظر گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا، متهم پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اداره می‌شد.

پس از تشکیل پرونده قضایی و اعدام او، مالکیت شرکت به بخش خصوصی واگذار شد.

تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث شرکت نفت و گاز گچساران

بر اساس تصاویر و ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال، کارگران و کارکنان ارکان ثالث شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران روز یکشنبه در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.

کارگران معترض در اعتراض به «مشکلات معیشتی و پایین بودن حقوق، دستمزد و مزایای شغلی» تجمع کرده و خواستار اجرای طرح ساماندهی کارکنان و حذف پیمانکاران تامین نیرو در این شرکت شدند.

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی

ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال نشان می‌دهد، روز یکشنبه بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای شوش و اهواز در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و تحقق نیافتن خواسته‌هایشان دست به تجمع اعتراضی زدند.

در اهواز، بازنشستگان معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراضی شعارهایی ازجمله «تا کی شرمندگی، یا مرگ یا زندگی»، «حقوق نصف‌نیمه، سکوت کنی همینه» سردادند

بازنشستگان شوش، کرخه و هفت‌تپه، در تجمع خود پلاکارهایی با شعارهای «حقوق نصف‌نیمه، سکوت کنی همینه» در دست داشتند.

ویدیوهای منتشر شده از این تجنعات نشان می‌دهد بازنشستگان معترض شعارهایی ازجمله «اختلاس، اختلاس، عامل فقر و فساد»، «نه گرما، نه سرما، نیست جلودار ما»، «بازنشسته داد برن، حق‌تو فریاد بزن»، «تامین رو غارت کردن، ما رو بیچاره کردن»، «تگانیم، خواهان حق‌مانیم»، «کشور پردرآمد، چه بر سر تو آمد»، «ما به جز حق نمی‌خوایم، صدقه دولت نمی‌خوایم»، «لشکری، کشوری، تامین اجتماعی، اتحاد، اتحاد»، «از خوزستان تا گیلان، ننگ بر این مدیران»، «ما ب تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم» و «خیلی دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمی‌دیم» سر دادند.

تجمع بازنشستگان تامین‌اجتماعی اهواز و شوش مطابق تجمعات هفتگی یکشنبه‌های اعتراضی‌شان صورت گرفته است.

اعتصاب کارگران پروژه آب شیرین‌کن مکران

بنا بر گزارش حال وش، کارگران پروژه آب شیرین مکران، روز یکشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات حقوق و دستمزد خود از سوی کارفرما دست به اعتصاب جمعی زدند.

در این گزارش به نقل از یکی از کارگران اعتصاب کننده آمده که «نیروهای شرکت مکران از مهر ماه تاکنون حقوق دریافت نکرده‌اند و کارفرما هم به رغم اعتراض و مشکلات زندگی کارگران اقدامی انجام نداده و با تماس به اداره کار پاسخ دادند که از دست ما کاری ساخته نیست و خود شرکت باید اقدام کنند.»

به نوشته حال‌وش، نیروهای شرکت دلتا پیمانکار آب شیرین کن سایت آب نیرو پتروشیمی نگین مکران، پیشتر در روز ۱۸ دی‌ماه امسال نیز در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات حقوق خود از سوی کارفرما دست به اعتصاب زده بودند.

حال‌وش در ادامه نوشت که در روز ۱۰ دی‌ماه امسال، یکی از نیروهای آب شیرین کن مکران وابسته به پتروشیمی مکران چابهار به دلیل پرداخت نشدن حقوق ماهانه از سوی این شرکت با بالای رفتن به ساختمان نیم‌کاره در محوطه این شرکت اقدام به خودکشی کرد.

نبود رسیدگی به مطالبات صنفی و معیشتی کارگران و برگزاری تجمع‌های اعتراضی در شرایطی است که برخی رسانه‌ها و تحلیل‌گران از حرکت صنایع مادر مانند فولاد و پتروشیمی به سمت رکود خبر می‌دهند.

کاهش نرخ سرمایه‌گذاری، توقف پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فولاد و پتروشیمی و ریزش کم‌سابقه و پیاپی شاخص بورس و «دوپینگ‌های مکرر» از منابع ملی صندوق توسعه ملی، از جمله نشانه‌های رکود مورد اشاره ناظران است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها